mala ma 3,5 roka a v rodnom liste otec neznami, teraz by sme chceli z partnerom aby bol v rodnom liste- da sa to dodatocne dopisat?
ak je to bio-otec, jasne ze sa da dopisat, musi na matrike podpisat "vyhlasenie o otcovstve". ak nie je bio-otec tak aj tak sa da, ale davala by som si sakra pozor nevies co bude o par rokov - tym ze bude v RL ma rovnake pravo na dieta ako ty resp bio-otec. preto odporucam si dat na sud aj navrh na zverenie do starostlivosti - tvojej. v tomto pripade, ak ho budes mat zvereneho, hoc by ste sa rozisli, nemoze s nim odist len tak za hranice napriklad...ak by si ho nemala zvereneho, on sa pohada, a vezme dieta hoc aj do ameriky, afriky nik ti nepomoze, neporusi ziadny zakon. to zverenie je potrebne aj kvoli zastupovaniu na uradoch ...
Myslím,že áno. Švagor nemal 18, keď sa mu narodila dcéra, takže nebol uvedený v RL. Keď dovŕšil 18, menili RL a teraz sa konečne vzali, takže malá má už tretí RL 😀
treba dat ziadost o osvojenie si dietata ..ale neviem ci to zapisu a do rodneho listu, alebo je na to ine tlacivo