Je možná zmena adresy počas PN?

sandyka90
8. nov 2019

Dnes ma pri kontrole doktorka zaskočila, keď mi odporučila pokoj a byť doma ležať....tak som od dnes PN... papiere som v robote ešte neodovzdala lebo mzdárka ma otočila, že niečo na tom musí doktorka opraviť...
Ale doma keď som už bola po prvom šoku, začala rozmýšľať...na trvalom bydlisku celé dni, vrátane často vikendov by som bola sama(manželova robota.. denné, nočné)...a nemám sa namáhať a sama celé dni by som všetko nezvládla...
Preto by som chcela zmeniť adresu k mamine....
Dá sa to este?alebo sa to da hocikedy počas pn aj takto skoro na začiatku? V pondelok skúsim zavolat sestricke a opýtať sa ci uz poslali papiere..v utorok idem na sono tak som rozmýšľala ze vtedy by mi mohla doktorka urobit zmenu v pn... prepáčte za dlhu správu, nemam v tom skúsenosti

inga93
8. nov 2019

ano, da sa 🙂 dr vam napise papier na zmenu pobytu pocas PN a ten odovzdate v socialnej poistovne

mogaa
8. nov 2019

@sandyka90 ale kontroly ti budú chodiť aj k mame, tak ak pôjdeš naspäť nezabudni si prehodiť opäť zmenu pobytu u doktorky....kontroly chodia aj cez víkendy aj večer aj cez sviatky....takže dodržiavaj liečebný režim ak nechceš prísť o PN

janynyna
8. nov 2019

Môj priateľ mal dve adresy. Jednu do a a druhú u našich.

sandyka90
autor
8. nov 2019

@inga93
@mogaa
@janynyna
Ďakujem za odpoveď, pokiaľ budem PN ostanem už u maminy ale keby sa to menilo,znova nahlásim
Takže by nemal byť problém keď dnes ma vypísali a začiatkom budúceho týždňa nahlásim inú adresu?🤔😔

inga93
8. nov 2019

@sandyka90 vobec to nebude problem 🙂 ja som pocas 4-mesacnej PN menila miesto pobytu asi trikrat 🙂 nikdy nebol ziadny problem, dokonca som vymenny listok od dr posielala mailom, nesla som do socialnej poistovne ani osobne 🙂 prajem vsetko dobre 🙂

sandyka90
autor
8. nov 2019

@inga93 Ďakujem krásne za uistenie a za info ☺️

matya12
9. nov 2019

@sandyka90 Ahoj, tak ako píšu baby, stačí to zmeniť a nahlásiť do sociálnej. Ale známa má rovnaký problém ako ty, žeby bola sama keď ie muž na tyzdnovky a tak má pn od pondelku do štvrtku na jednej adrese u rodičov a od piatku do nedele je doma s mužom.

simonecka008
9. nov 2019

Mam otazocku na Vas mamina ide na operaciu ... a chcem sa spytat ci je mozne ze si da do PN nahlasit aj moja adresa a aj jej ona byva cca odomna 50km.

sandyka90
autor
9. nov 2019

@matya12 v pondelok rano zavolam sestricke...mozno este neposlali papiere do SP...lebo asi aj dr a samozrejme zamestnávateľ posiela pn papier vsak?
A ked uz poslala dr tak dúfam nebude robiť problémy...
Mno moj muz robi aj cez víkendy, teraz do vianoc vela víkendov 😔a keďže sa mam šetriť...tuto samej mi nik nepomôže