Je lepšia PN či paragraf?

31. jan 2022

Ahojte, chcem sa spýtať, v karanténe som skrz dvoch ľudí vo vedení, počas 5 dnovej karantény mi vyšli 2 pracovné dni, a vedenie povedalo,že si mám dať PNku na tie dni. Dneska som volala lekárke a tá mi povedala,že zas lepšie je dať si paragraf skrz financie, že sa mám rozhodnúť a dať jej vedieť.
Máte s týmto nejaké skúsenosti? Oplatí sa mi viac si dať na 2 dní paragraf alebo na 5dni PNku (teda PN bude platiť dokým nebudem mať negatívny výsledok z pcr).
Vďaka za odpovede

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
gionella
31. jan 2022

Najrozumnejšie z finančného hľadiska je zobrať 1 deň dovolenku a 1 pden paragraf. Ako píše viessta 2 po sebe idúce dni by si si musela overiť či ti uznajú.PN je najmenej finančne výhodné riešenie.

melonik7
31. jan 2022

Daj si PN na celych 5 dni (lebo sa vyplaca podla kalend. dni)

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
31. jan 2022

Dovolenku práveže nechcem, týpek z vedenia išiel k svojmu pozitívnemu bratovi, aby bol prekonaní, a my teraz kvôli nemu máme byť v karanténe a pobrať so dovolenky? To v žiadnom prípade. Čiže ideálne asi fakt tá Pnka

kvjetecko
31. jan 2022

praveze by som brala dovolenku a paragraf... tym ze si vezmes pnku aj na celych 5 dni, si pokazis vyplatu

autor
31. jan 2022

@kvjetecko chýbala by mi potom dovolenka na leto, na svadbu a Vianoce. Brať si dovolenku za niekoho,kto si proste ide k pozitívnemu bratovi,lebo chce mať papier o prekonaní, to v žiadnom prípade :/

anickaaa6aaa
31. jan 2022

U mas v práci nie je problém mat aj dva paragrafy po sebe. Takze by som sa opytala ci to v praci akceptujú.

kvjetecko
31. jan 2022

nemas moznosti ako nahradne volno alebo homeoffice? resp. skus sa spytat na tie 2 par. za sebou...

dee01
31. jan 2022

na rok máš nárok na 7paragrafov na seba. v tomto prípade si zisti, či ti to akceptujú, lebo tou pnkou si ozaj len výplatu pokazíš....a tiež nie z tvojej viny. tak ale je to na tebe, či ti stačí menšia výplata alebo v krajnom prípade oželieš deň dv.

nina255
31. jan 2022

Urcite je lepsie dat si lekara na tie dva dni..zalezi ale od toho ci to tvoj zamestnavatel uznava.. u nas napriklad mozme mat dva celodenne pragrafy po sebe to je maximum a nikto to neriesi…alebo si vezmi dovolenku jeden den a jedneho lekara, pripdne nahradne volno ak mas.. A PN sa ti viac oplati az ked je viac dni, tie PN su najmenej platene prve dni

autor
31. jan 2022

No čo sa dovolenky týka, tak mi ostali presne 2 dní dovolenky, ak budem musieť riešiť niečo ešte okolo svadby a podobne, nemám v pláne si ju vziať kvôli karantene :/
Informujem sa teda o ten paragraf. Ďakujem 🙏

terina25
31. jan 2022

Paragraf najidealnejsi.

sasa1310
31. jan 2022

v karanténe predsa nemôžeš brať paragraf. Máš sedieť reálne doma v karanténe a nie behať po lekároch. To ti môže zamestnávateľ brať ako hrubé porušenie.

autor
31. jan 2022

@sasa1310 sama lekárka mi to navrhla 🤷 nemám sa to koho iného opýtať, preto som sa opýtala,či má s tým niekto skúsenosti, pretože nerada by som mala nejaké problémy.

dee01
31. jan 2022

@sasa1310 hlavne, keď sa od nich možno nakazila 😂, prečo nie..u nás sú positive aj na 60% a nikto nerieši

dee01
31. jan 2022

Ako ti mohli ostať 2dni dovolenky? Dv sa nedá čerpať dopredu...je január, vyčerpať si mohla akurát len na tento mesiac

nina255
31. jan 2022

@sasa1310 ale ved nieje v karantene z dovodu pozitivneho PCR testu alebo co, len ako kontakt to nieje nikde evidovana zatial… ja som tiez bola v karantene po kontakte s pozitivnym kym som cakala na test minuly rok a nebrala som si PN lebo sa mi to neoplatilo na dva prac.dni ale dala si tam nieco ine ked som sedela doma.. nikto neriesil.. kto bude kontrolovat ci mala mat karantenu a bola u lekara

sasa1310
31. jan 2022

@nina255 vieš čo je karanténa? Že má sedieť doma a nechodiť po lekároch. To je jedno čo si zoberieš počas karantény. Ale nemôžeš mať predsa paragraf na návštevu lekára predsa

autor
31. jan 2022

@dee01 lebo mám naplánovanú dovolenku na leto (tam som si nahadzala dovolenku) potom medzi sviatkami cez zimu som si vyčlenila dovolenku, a cez leto mám svadbu tak ešte tam, no a z toho celého som si nechala ešte v rezerve 2 dní,keby pred svadbou niečo potrebujem.
Ale reálne som ich nevyčerpala, a preto hovorím, že ich ani nechcem na takéto niečo míňať

autor
31. jan 2022

@nina255 nemala si z toho nejako problém?
Mne z vedenia povedali,že ma nikde nenahlásili, mám si len sama nahlásiť pcr test,že som bola v styku s pozitívnou osobou a to je celé 🤷 lekárka mi hovorila,nech sa so šéfom dohodnem na paragrafoch, aby som to mala finančne lepšie,lebo takto si dosť pokazila výplatu.
+ ešte keď sa proste chlapík z vedenia ide do roboty chváliť,že išiel k pozitívnemu bratovi. To je už fakt primitívne, že absolútne nehladel na nás ,ako nám to celé skomplikoval 🙈

dee01
31. jan 2022

Jasné, chápem. Ale v pohode si to nakombinuj, robia to tak bežne, nemusíš mať vyslovene pn

sasa1310
31. jan 2022

no mohla si sa zaočkovať a mala by si po probléme. Nemusela by si byť v žiadnej karanténe

autor
31. jan 2022

@dee01 a teraz keď ta Saša písala,že sa to môže brať ako hrubé porušenie, nebude z toho problém? :/
Fakt ako, nepochopím takýchto ľudí, a ešte ako je možné,že takýchto ľudí máme vo vedení, čistá katastrofa 🙈

autor
31. jan 2022

@sasa1310 super, vďaka za radu

dee01
31. jan 2022

@sasa1310 už som čakala, kedy tu niekto premúdrelý zas zvrtne tému na očkovanie. To je každého osobná vec, nemyslíš si?

dee01
31. jan 2022

A nemusíš sa riadiť zase tým, čo niekto napíše na koňovi.. že to tak je

sasa1310
31. jan 2022

@dee01 je, ale v karanténe môže byť aj 3x do mesiaca

nina255
31. jan 2022

Autorka - mne sefovci sami povedali ze si nemam davat PN lebo sa mi to neoplati, ale zase ja som si brala tusim dovolenku na tie dva-tri dni nie paragraf..

@sasa1310 Ved nemyslela som zrovna aby tam isla po doktoroch chodit ke dma byt doma v karantene, vravim o tom ze snad by jej mohla dat sestricka dodatocne jednu priepustku ked si pre nu pride po tej karantene ked jej to sama sestricka navrhla..

sasa1310
31. jan 2022

@nina255 sestričke je to jedno. Ide o zamestnávateľa. Keď sa jej bude chcieť zbaviť, tak jej ľahko povie, že hrubo porušila pracovnú disciplínu nakoľko doniesla papier od lekára u ktorého reálne nebola. Lebo paragraf je na ošetrenie alebo vyšetrenie u lekára na nevyhnutne potrebný čas. Lebo zamestnávateľ dobre vie, že reálne v tom čase nikde nebola.