Prechádzame si s rodinou zlými rokmi. Dnes som volala na kuratelu a snažila sa zistiť nejaké informácie. Následne som volala do centra právnej pomoci a tam mi pani vytmavila, že som sa mala predstaviť, slušnosť káže. A že o mne vedia a majú poznačené že som pred chvíľou volala s kuratelou (informatívne)- na základe telefónneho čísla, ktoré majú uložené. Vraj si to museli prácne vyhľadávať keď som sa nepredstavila 😮. Jednak som nevedela o týchto prepojeniach, jednak som sa chcela len informovať a oni si to vyhľadali priradili k menu a telefónnemu číslu a uložili informácie, ktoré som im dala zrejme do systému? Je toto normálne?
Ano, slusnost kaze predstavit sa. A ak si ziadala o pomoc, tak maju o tebe zlozku. Je to normalne
Ako môže niekto žiadať o pomoc, keď sa ani nepredstaví, už len to o vás vypovedá.
Volala som čisto informatívne, prosila som o zachovanie anonymity.
Fakt si sa nepredstavila? 😄🙄 dúfam, že si aspoň pozdravila
@1sally12 áno, samozrejme.
Prepáčte, vám naozaj príde v poriadku že vás štát sonduje, ukladá si a odovzdáva informácie o vás a to dokonca aj ak vyslovene požiadate anonymne o informácie? GDPR na Slovensku neplatí?
Tak keď voláš štátne organizácie, čo čakáš? Že žiješ v minulom storočí, kde sa skladovali informácie v kartotékach a jedna kancelária nevedela, čo sa deje v druhej? Však už vám scanujú odtlačky prstov aj na občianske preukazy, štát vie v dnešnej dobe o tebe každý prd.
Áno, ja súhlasím s tým, že ak niekto potrebuje pomoc, má byť preverený, a presmerovaný kadetade, kde by o ňom mohli vedieť, mali by organizácie medzi sebou spolupracovať. Nebude zneuzivany systém a aj pomoc môže prísť skôr.
A čo na tom je také hrozné, ze ta to tak popudzuje? Veď keď si volala na tu kuratelu, tak logicky si asi potrebovala ich pomoc. To je prirodzene späte aj s právnou pomocou, nevidím nič divne na tom, ze je to prepojené. Viaceré systémy sú už takto prepojené, a nič divne na tom nie je.
Okrem toho, co myslíš, co také strašné by robili s "informáciami" aj keď ich majú? Hádam ich nepôjdu niekde verejne vyhlasovať,je to len pre ich potrebu a aby mohli ľuďom účinne a skôr pomoct (a možno aj tebe) tak prestaň riešiť také nezmysly. Neboj sa, tvoje meno a dátum narodenia určite nebude zajtra vyhlasovane niekde v rozhlase
@kavasmliekom lenže, mňa nikde nepresmerovali. Mňa po telefonáte na kuratelu ešte napadlo zavolať do CPP. Nikde neodoznelo v úvode telefonátu upozornenie že si citlivé informácie ukladajú a posúvajú ďalej. Mne to rozhodne v poriadku nepríde.
Práve že takéto inštitúcie majú a musia byť automaticky prepojené,kedze často riešia rôzne aj veľmi vážne problémy (týranie, násilie v rodine pri rozvode napríklad). Za mňa je to veľmi dobre, ze to tak funguje.
@jaskolka aj obete násilia majú svoje práva. Keď im vyslovene odmietnem uvádzať meno a uvediem, že ide o infomatívny telefonát, akým pravom porušia GDPR. Keď si chcú uložiť súkromné informácie ktoré im odovzdám v anonymite na ktorej trvám?
Tak im zavolaj naspäť a opýtaj sa ich, akým právom o tebe zhromažďujú informácie...a budeš vedieť odpoveď.
No možno preto, ze mnohe obete násilia to taja pred okolím, alebo zlahcuju to.
Úprimne, už len z tejto otázky a tvojho hnevu mi to príde tiež také, ze "čo sa do toho starajú", pričom stále nechapem, prečo ti to tak vadí.
Ja keď niekde volám, lebo chcem informácie, tak je mi úplne fuk, ci to oni o mne posunu niekde inde, kde mi tiež vlastne môžu pomôcť.
@jaskolka myslíš že štát len pomáha? Že si zhromaždia informácie, kde kto má k ním prístup a môže ich ľahko zneužiť ani nevieš ako?
Neviem presne, ako to funguje na Svk s prepojením medzi takýmito inštitúciami. Ale napr v UK odovzdávajú informácie a kontakty ďalším organizáciám a tie potom kontaktujú obete trestných činov, násilia, a podobne.
GDPR by porušili, keby tvoje meno vyvesili na vrátnicu. Keď sa tomu nerozumieš, radšej nepíš a sústreď energiu skôr na riešenie svojich problémov. Bude to pre teba oveľa užitočnejšie ako toto čo tu píšeš.
@1ryba a veruže rozumiem. Či nás štát si môže zhromažďovať bez dovolenia informácie o nás? Dokonca aj tie, ktoré dáme vo vyslovenej anonymite?
Samozrejme. Štátne inštitúcie môžu a aj to robia. Už keď si sa narodila, dostala si sa do prvej evidencie. A ešte aj keď zomrieš, tak bude info o tebe v archívoch. To nie je porušenie GDPR.
@1ryba GDPR nie je len o mene a priezvisku.
Mne tu nemusíš hádzať info z Googlu. Hovorím, keď nerozumieš danej problematike, zbytočne sa vytáčaš.
Moja mama sa predstavuje aj keď si vola taxík 🤣🤣
@1ryba do akej miery ty tomu rozumieš keď mi ideš tvrdiť že je ok, ak si štát ukladá a odovzdáva o mne informácie, ktoré som mu dala s vysloveným dôrazom na anonymitu? Dovolila som im zhromažďovať a akokoľvek nakladať s informáciami o mne? Nie. Dokonca ma o tom ani neupovedomili.
Ty si mimo a nebudem s tebou už strácať čas.
To je vtip ? Mala si sa predstavit
Určite to nie je v poriadku!
@lucia11kob za mňa je to až desivé a pripomína mi to praktiky KSČ, ktoré tu sú zjavne veselo ďalej s nami.
@autorka, keď si išla na úrad, na milión % si podpisovala súhlas. Úrady su prepojene. Veď konečne. Aj presne pre také prípady, že sa niekto nevie predstaviť. A predsa nevykladala o tebe v Kauflande pri zelenine aj s tvojim rodným číslom. V rámci úradu si klient. Vedia si podľa mena pozrieť všetky registre ake Ta len napadnú.
@ivuska027 nešla, volala s dôrazným vyslovením o anonymné informovanie sa.
Tak normalne je hlavne predstavit sa ked niekam volas