Prosím vás, dobre tomu chápem že podľa tých percent ak sa to nevyšplha tak bude krátení?
Napíšem konkrétne.
Muž má hrubú mzdu cca minimálku, ostatné peniaze má vo forme odmien. Ak dobre ratam, pri dvoch malých deťoch bude daňový bonus +-150€.
Ak by mal hrubú mzdu poctivú (+1000€) tak mame nárok na 200€ na dve malé deti?
Ďakujem
ano presne tak konecne to tak urobili kto odvadza vrati sa mu viac
@loginexistuje
@dori2
Ďakujem, dúfam že viac zamestnancov v štáte bude tlačiť na zvýšenie, lebo to nie je fér.
Človek zarobí krásne peniaze ale poctivé žiadne 😔🤦😒 možno teraz si dá dohovoriť 😶
no ja si myslim ze kto nepoctivo odvadza tak mu treba. lutujem vsak tych co tie mzdy maju realne take nizke, ti budu naozaj ukrateni
Nie je to nefér. Je to nastavené tak, že kto odvádza ten dostane a samozrejme, že aj podľa toho kto koľko zarobí aj odvedie
Je to už na ľuďoch, aby sa vytvoril tlak na cestné zaobchádzanie so zamestnancami. To že mu dá minimálnu na papier a zvyšok na ruku je v konečnom dôsledku okrádanie toho zamestnanca
Ak som to pochopila správne, ten kto zarobí krásne, aj dostane naspäť, má to celkom logiku, hold na čierno a kadejako sa už oplatí menej.
A tie odmeny nejdú cez výplatnú pásku?
Cize teraz je to dane percentualne a tentoraz sa oplati prehodit danovy bonus na toho z rodicov, ktory zaraba viac, ze? (Predtym ak mali obaja prijem, tak to bolo jedno)
@mamula20 aká diskriminácia? Ak sa niečo dáva adekvátne voči príjmu, tak práve to je absolútne spravodlivé. Odviedla si menej, dostaneš menej. Ak odvedieš viac, aj viac dostaneš. A hlavne, ak málo zarobíš, maj toľko detí, koľko vieš uživiť. Alebo choď robiť prácu, kde zarobíš viac. Prečo mám ja z mojich vysokých odvodov platiť ľudí, ktorí majú málo peňazí, ale narobia si deti a potom čakajú od štátu. To nie je diskriminácia? Tých ktorí odvádzajú viac? Toto je spravodlivé práveže, dostať podľa toho, koľko odvedieš.
@krajinka idú cez výplatnú pasku ale z odmien sa tuším neplatí daň, nie náhodou?
@melanta tiež mi to príde spravodlivé, jedine mi nepríde spravodlivé keď určita časť ľudí má veľa roboty načierno (chap minimalka plus naruku) a dúfam že týmto dosť ľudí zatlačí na zamestnavatelov aby boli korektní a dávali plat na výplatnú pasku v celej sume.
@melanta aj keď teda nevidím dôvod ak má niekto plat 800€ v hrubom, žena pracovala, je na RD a majú tri deti, 15r odvádzala do systému peniaze ako aj muž a budú mať mensi nárok ako tí čo majú 1 dieťa a rodičia mladí a zamestnaní dva roky po výške....
Takže áno, v niektorich prípadoch je to diskriminácne a osobné tiež chcem tri deti a peniažky sa zídu, potešia a nie že ich potrebujeme a nevieme sa postarať.
Je to veľmi rozpoluplne, ale samozrejme lepšie riešenie jak nadelit každému.... Vždy sa nájdu ľudia kt.nepravom ukratia a niektorým doprajú. Musí to byť postavené pre všetkých, logiku to dáva, už len zamestnávateľov dokopat aby odvádzali podľa zárobku a nie minimálky.
Samozrejme, že z odmien sa dane odvádzajú.
@loginexistuje práveže je tam pravidlo menšia berie, čiže kto odvádza viac dostane menej. To teda zas vymysleli pomoc. Ale len pre tých čo zarábajú menej 🙈
A oplatí sa viac ročne, alebo mesačne? Bude sa to prepočítavať na každý mesiac? Ja som na RD, priateľ pracuje v ČR. Má okolo 1000€ v hrubom plus diéty. Máme 2 malé deti a ja mám dcéru z prvého manželstva, čiže keď sa vezmeme, bude môcť poberať aj na ňu.
presne tak. tu mas k tomu pomocku http://www.relia.sk/Article.aspx?ID=823&fbclid=...