Ahojte chcem sa spytat pred 4 mesiacmi som ziadala invalidny dochodok z uk ...otec tam volal a oni nic nevedia a stale ho prepajaju az to vzdal ked cakal na jeden hovor 15min ...neviete mi poradit cislo presne na to oddelenie kde sa zistuju dochodky ...resp....ako zistit ci mi bol priznany z gb ...alebo kolko mam este cakat aa ci niektora ste nevybavovali dochodok z gb a kolko ste cakali...diagnozu mam ewing sarkom
@obsadenemeno nie ale som tam pracovala a ked mas odpracovy myslim ze rok tak mas narok na invalidny dochodok i zo zahranicia...a nie len z gb ale i z inych statou kde si pracovala...ja ziadam i o slovensky a aj ten zo zahranicia...
@harvanovasimona no nie som si ista, ale vela sa toho pomenilo teraz.....tak im skus napisat priamo na DWP, ale pokial viem, tak maju nejake assessments, kde musis ist aby ta mohli ohodnotit, aky level postihnutia tam je..... a ziadas o PIP ci DLA?
@obsadenemeno ja som tu vypisala papiere o id a myslim ze to bolo P202 alebo 203 oni to posielali do gb a mam postihnutie na 80%
@harvanovasimona ja si myslim, ze najlepsie, ak im napises, lebo cez telefon je to na dlhe lakte....a na email/list ti MUSIA odpovedat
@obsadenemeno este pockam 2 mesiace vraj do pol roka by to mohlo prist
@harvanovasimona zdravím ,už vám niečo prišlo z gb ak ešte potrebujete číslo ja vám ho môžem dať
zdravicko......dostava niekto invalidny aj z GB? ...... na Slovensku mi priznali 50 percent a kedze som pracoval niekolko rokov v GB, napisali mi zo socialky ze ziadost poslali aj tam ........ mate niekto s tym realne skusenosti? ...... aa mozem popri poberani invalidneho z GB aspon trochu pracovat?
@marosstrizo netusim co sa stane ...tu mam som invalid na 80% aj to mi percenta stiahnu podla vsetkeho ...a berem aj z anglicka dochodok ...taze netusim co to bude...tiez sa bojim tak trochu ..
Pro-rata Employment and Support Allowance (PRESA)
If you were given PRESA under European Community regulations.
Telephone +44 (0) 191 218 7680
Monday to Friday, 8am to 5pm
Employment and Support Allowance (ESA)
If you were given ESA under UK regulations.
Telephone +44 (0) 191 218 2050
Monday to Friday, 8am to 5pm
@marosstrizo super no ja moc po anglicky neviem mám rodinu v gb ta mi to vybavuje... Teda prekladá a odosiela.... Lebo papiere potom po schválení chodia v angličtine...
@harvanovasimona na UK kukni stránku ženy a maminy v UK a zahranici, tam tá ďalej navyguju na stránku a formy na vybavenie
@galioska nieje potreba ja už poberám dôchodok z anglická...
@harvanovasimona to je pekné starý príspevok, a reagovanie tiež dlho trvá🤦😂😂
@galioska v podstate áno je nechodím tu stále iba občas...
Náhodou neviete ako to je keď mi zmenia na Slovensku percentá ..... Napr z 50 na 60 kvôli zhoršeniu stavu ..... Tak mi zvýšia aj anglický ? Či?
@majky640 mne trošičku znížili...ale nie toľko ako na SVK z 260€na 165€a GB dôchodok o 4libry
@harvanovasimona cau uz si vyplnovala tu formu z anglicka vola sa esan50.......limited capability to work.......mne to poslali teraz a naozaj staci ked tam mas 15 bodov cize jednu otazku?
@marosstrizo ja už ani nepamätám mne vždy pošlú nieake papiere ako sa cítim a nové výsledky z vyšetrení si pýtajú ...takže neviem či je to toto isté ..
@harvanovasimona dobry vecer, viete nam poradit? V maji manzelovi uznali na SR invalidny dochodok, ale kedze pracoval v UK, poslali papiere aj tam. Po 7 mesiacoch nam dosli papiere z UK - ziafost, ale akoby o davky v nezamestnanosti. V podstate od januara 2019 nedostava ziadne peniaze. Ako ste postupovali?
dobry den..........ake papiere mu prisli? ja som vyplnoval formu esan50 a predlzii mi to na 3 roky.........skuste tam zavolat cislo
Pro-rata Employment and Support Allowance (PRESA)
If you were given PRESA under European Community regulations.
Telephone +44 (0) 191 206 9390
Monday to Friday, 8am to 7.30pm
ďakujem za odpoveď, naozaj som už na nervy z toho. V decembri 2017 mu v UK diagnostikovali zhubný nádor, avšak v tom čase sme neriešili dávky, riešili sme jeho "prežitie". Liečil sa na Slovensku na onkológii rok, a žiadosť o invalidný sme podali až po úspešnej liečbe v januári 2019. Až v máji sa dostal na komisiu na Slovesku, kde mu uznali inavalidný vo výške 270 Eur, avšak, vyplácať mu to nebudú, kým sa vyjadrí Anglická strana.... Odtiaľ nám prišli papiere teraz, a áno, je to nejaké tlačivo esan 50. Poviem Vám pravdu, som už blázon v tých dávkach z UK. Poberal v celý rok 2018 z JOB centra nejaké dávky, akoby v nezamestnanosti. Nerozumieme veľmi, že ak mu uznajú dávky tam, nárok na výplatu zo Sloevsnka už nemá? Veľmi Vám ďakujem za odpoveď, na sociálnej poisťovni akoby spadli z jahody...
@paapi555 cau.....ja poberam zo slovenska davky vo vyske 33 euro za mesiac ......+ tie z anglicka .......mal by poberat oboje apson tak tu pisali na tomto fore ..........v angicku je tie viac tych dochodkov anpr. PIP...personal independence payment lenze ten som nedostal koli tomu ze v aglicku nebyvam
@marosstrizo cau a dakujem za info... no uvidime, ked posle tie papiere anglicke...pretože on tiež už nebýva v anglicku. Zo Sloevsnka dávky 33 eur... to je akože čo? úplne smiešne.
@paapi555 Dobry den.ja mam ten isty problem.rok som poberal davky v nezamestnanosti z uk.a od maja nic.socialna poistovna ich uz 3 krat urgovala aby sa vyjadrili v akom stave sa nachadza moja ziadost o invalidny dochodok ale vobec neodpisali.neviem co mam robit?vam uz nieco nove poslali?
@m4rt1n skus im zavolat ale budes potrebovat tvoje national insurance a dalsie security questions
https://www.gov.uk/international-pension-centre
@marosstrizo s mojou anglictinou si netrufam😀skusim poprosit kamarata a zavolame tam.dakujem za radu a prajem pekny den
Manželovi prišli žiadosti z UK presne na Silevstra, boli to presne vyššie spomínané žiadosti esan50 ...takže museli sme to dávať prekladať aj s overenou pečiatkou lekárovi atd atd,,...a poslali späť do Uk....Sociálna poisťovna mu pravidelne pošle papier - oznámenie, že celú záležitosť odstúpili UK...Teraz asi opäť ťakať, máme info, že UK to môže riešiť aj 6 mesiacov.
Preco z UK, ty tam zijes?