Invalidný dôchodok a práca

kellysss
23. mar 2022

Ahojte. Schvalili mi invalidný 70% dochodok. Mozem zostať normálne v robote ako som aj robila alebo o prácu prídem?

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zuzap33
24. mar 2022

@kellysss ano mozes. Mam ID cez 70 % a pracujem normalne na zmluvu

loginexistuje
24. mar 2022

A uz mas rozhodnutie zo soc poist kde mas aj vysku ID (myslim sumu dochodku) ci je to zatial len posudenie lekarom soc poistovne? Zamestnavatelovi dokladas az rozhodnutie a ci mozes dalej pracovat zavisi od toho ake mas ochorenie a aku pracu vykonavas tj od posudenia zdravotnej sposobilosti
Ja mam 65% a pracujem na plny uvazok v oblasti IT a plus mam aj dohodu u ineho zamestnavatela
Nie je ziadne ani casove a ani financne obmedzenie len teda zdravotne

jaq
24. mar 2022

Mozes kludne robit ak vladzes. Ja mam 80% a robim. Je to vsak velmi tazke, no musim.

0silvia0
24. mar 2022

Mna by zaujimalo kto navrhuje pri zdravotnych problemoch ID. Je to odborny lekar, vseobecny lekar alebo sa ID dozaduje sam pacient?

zuzap33
24. mar 2022

@0silvia0 bola som pn skoro rok, stale sa liecis, mas tazku diagnozu. Uz revizna lekarka sama navrhla dochodok. Pn som mala rok a pol do vyplaty dochodku

0silvia0
24. mar 2022

@zuzap33 dakujem, a musi byt clovek na pn?

luccija
24. mar 2022

@0silvia0 mama tak bola s chrbticou najprv sa liečila bola PN potom už lekárka sama zhodnotila nech si pokúsi žiadať, lebo bola dlho PN aj pred komisiou a potom potrebovala doložiť všetky diagnózy, správy od lekárov neuro, ortopéd.....stav mala zlý, ale percent jej dali malo a tým pádom mohla máloktorí prácu vykonávať pri niektorých diagnózach začarovaný kruh a bojujes o každé percento

0silvia0
24. mar 2022

@luccija dakujem, a bola aj na operacii chrbtice?

zuzap33
25. mar 2022

@0silvia0, ked chces dochodok asi velmi zdrava nebudes a nie si schopna pracovat. Ked si zdrava pracujes a pn nepotrebujes a ani dochodok

loginexistuje
25. mar 2022

@0silvia0 PN nie je podmienkou ID moze ti navrhnut lekar alebo aj ty sama zacnes riesit
Treba lekarske nalezy aktualne ziadost dostanes na soc poist vyplni vseobecny plus prikladas doklady

0silvia0
25. mar 2022

@zuzap33 ale baby pisu, ze normalne pracuju popri ID.
@loginexistuje dakujem, zatial stale riesim lekarov. Bola by som rada, ak by sa mi zdravotny stav upravil a nic taketo by som riesit nemusela.

loginexistuje
25. mar 2022

@0silvia0 kludne mi napis aj IP ja som to riesila teraz cerstvo klidne mozes popri tom doklady zhanat atd mne navrhla lekarka podat po mesacnej PN (u mna slo o trvaly stav) nez som este obehala lekarov a rozne vysetrenia zidost atd podala som tesne pred vianocami v polle februara ma ohodnotili na 65% (komisie su teraz bez ucasti) a teraz cakam na finalne rozhodnutie kedy uz povedia aj sumu (maju na to 60 dni od komisie) to sa robi v BA
Pracu som menila sla som do menej stresovej ale to nesuviselo s ID pracujem normalne na plny uvazok plus este mam navyse jednu dohodu

0silvia0
25. mar 2022

@loginexistuje dakujem, napisem ti do IP.

zuzap33
25. mar 2022

@0silvia0 ano aj ja pracujem a mam id na 80%. Som onko pacient stale v liecbe. Vykon uz nie je zdaleka co predtym a stale kontroly a vykyvy zdravia neumoznuju mat napriklad plny uvazok. Ale kopu onko pacientov je po liecbe, ma id a zacalo pracovat. Ich zdravie je vsak uz poznacene liecbou a chorobou

luccija
25. mar 2022

@0silvia0 nie, nebola, keď jej hrozila začala chodiť na rehabilitácie, pilates...a dosť sa jej polepšilo, že nemusí chodiť na infúzie lieky...má vysunutu platničku blízko miechy a je to riziko.vyskusala všetko ozonterapiu

0silvia0
25. mar 2022

@luccija mám niečo veľmi podobné, vysunuté platničky, degeneratívne zmeny na stavcoch, posunutý stavec. Nevládzem dlhšie stáť ani chodiť, po 10tich minutách mám strašný tlak v panve, musím si sadnúť. Zatiaľ fungujem, lebo to nie je intenzívna permanentná bolesť, ale zhoršuje sa mi to a neviem dokedy budem normálne fungovať.

loginexistuje
25. mar 2022

@0silvia0 poziadaj neurologa nech ti urobi EMG na chrbticu je dost problem ID davaju nizke percenta (najma ak nie je vymena platnicky a pod) plus je ak je preukazane poskodenie nervov (emg vysetrenie)

0silvia0
25. mar 2022

@loginexistuje ďakujem, o tomto vyšetrení som ani nepočula.

kacenocka2
28. jan 2023

@loginexistuje Dobrý deň
Môžem IP napísať?

loginexistuje
28. jan 2023

@kacenocka2 mozes kludne