Ahojte. Schvalili mi invalidný 70% dochodok. Mozem zostať normálne v robote ako som aj robila alebo o prácu prídem?
A uz mas rozhodnutie zo soc poist kde mas aj vysku ID (myslim sumu dochodku) ci je to zatial len posudenie lekarom soc poistovne? Zamestnavatelovi dokladas az rozhodnutie a ci mozes dalej pracovat zavisi od toho ake mas ochorenie a aku pracu vykonavas tj od posudenia zdravotnej sposobilosti
Ja mam 65% a pracujem na plny uvazok v oblasti IT a plus mam aj dohodu u ineho zamestnavatela
Nie je ziadne ani casove a ani financne obmedzenie len teda zdravotne
Mozes kludne robit ak vladzes. Ja mam 80% a robim. Je to vsak velmi tazke, no musim.
Mna by zaujimalo kto navrhuje pri zdravotnych problemoch ID. Je to odborny lekar, vseobecny lekar alebo sa ID dozaduje sam pacient?
@0silvia0 mama tak bola s chrbticou najprv sa liečila bola PN potom už lekárka sama zhodnotila nech si pokúsi žiadať, lebo bola dlho PN aj pred komisiou a potom potrebovala doložiť všetky diagnózy, správy od lekárov neuro, ortopéd.....stav mala zlý, ale percent jej dali malo a tým pádom mohla máloktorí prácu vykonávať pri niektorých diagnózach začarovaný kruh a bojujes o každé percento
@0silvia0 PN nie je podmienkou ID moze ti navrhnut lekar alebo aj ty sama zacnes riesit
Treba lekarske nalezy aktualne ziadost dostanes na soc poist vyplni vseobecny plus prikladas doklady
@zuzap33 ale baby pisu, ze normalne pracuju popri ID.
@loginexistuje dakujem, zatial stale riesim lekarov. Bola by som rada, ak by sa mi zdravotny stav upravil a nic taketo by som riesit nemusela.
@0silvia0 kludne mi napis aj IP ja som to riesila teraz cerstvo klidne mozes popri tom doklady zhanat atd mne navrhla lekarka podat po mesacnej PN (u mna slo o trvaly stav) nez som este obehala lekarov a rozne vysetrenia zidost atd podala som tesne pred vianocami v polle februara ma ohodnotili na 65% (komisie su teraz bez ucasti) a teraz cakam na finalne rozhodnutie kedy uz povedia aj sumu (maju na to 60 dni od komisie) to sa robi v BA
Pracu som menila sla som do menej stresovej ale to nesuviselo s ID pracujem normalne na plny uvazok plus este mam navyse jednu dohodu
@loginexistuje dakujem, napisem ti do IP.
@0silvia0 ano aj ja pracujem a mam id na 80%. Som onko pacient stale v liecbe. Vykon uz nie je zdaleka co predtym a stale kontroly a vykyvy zdravia neumoznuju mat napriklad plny uvazok. Ale kopu onko pacientov je po liecbe, ma id a zacalo pracovat. Ich zdravie je vsak uz poznacene liecbou a chorobou
@luccija mám niečo veľmi podobné, vysunuté platničky, degeneratívne zmeny na stavcoch, posunutý stavec. Nevládzem dlhšie stáť ani chodiť, po 10tich minutách mám strašný tlak v panve, musím si sadnúť. Zatiaľ fungujem, lebo to nie je intenzívna permanentná bolesť, ale zhoršuje sa mi to a neviem dokedy budem normálne fungovať.
@0silvia0 poziadaj neurologa nech ti urobi EMG na chrbticu je dost problem ID davaju nizke percenta (najma ak nie je vymena platnicky a pod) plus je ak je preukazane poskodenie nervov (emg vysetrenie)
@loginexistuje ďakujem, o tomto vyšetrení som ani nepočula.
@loginexistuje Dobrý deň
Môžem IP napísať?
@kacenocka2 mozes kludne
@kellysss https://www.socpoist.sk/aktuality-praca-popri-i...