Iná adresa na občianskom

momkaa
23. jan 2021

Ahojte idem s k vám pre radu ako to je teraz pri galerke na policii ohľadom občianskych a pásov mne netreba nový nam aj pas aj občiansky len mám taký problém že nemá na občianskom zmenenu adresu a nechceli ma zobrať dnes ta test v obci lebo v papieroch mám tak napísané že som prihlásena tu a občiansky inde o to nejde zobrali ma len ja by som sa chcela opýtať či je možne to ísť vybaviť ja som počula že nemusia mi meniť tam adresu že oni mi to daju už len do cipu čo je tam a mňa by zaujímalo koľko by to stalo a ci viem to ísť vybaviť tento týždeň a s pásom mám taký problém že tam nemám ani meno ani bydlisko zmenené tak chcem vedieť koľko by ma stala zmena pásu.. ako mám babetku ročnému vybaviť pas

malinoismum
23. jan 2021

@momkaa Prepáč ale keď si dáš tu námahu a napíšeš do fóra aspoň buď konkrétnejšia kde je “tu” a “tam” a “pri galerke” a navyše tie info nemajú ani hlavu a ani pätu.

malinoismum
23. jan 2021

A ostatne info ohľadom zmeny v dokladoch máš na stránke. Ale nie na tejto. 🤘🏼
Btw, povinnosť nahlasovať zmenu trvalého pobytu si evidentne zanedbala. A k správnym poplatkom pripájam aspoň link-

https://www.minv.sk/?spravne-poplatky-2

Ostatne si snáď schopná sa dopátrat, pri riadne položenej otazke. Dobrú noc.

veronikaszabova
23. jan 2021

@momkaa preboha, pis bodky a ciarky - total jeden zlepenec, 3/4 veciam som ani nerozumela. @malinoismum ma pravdu, informuj sa u vas na evidencii dokladov, pripadne pozri na googli, 100% tam najdes odpoved.

belllinka
23. jan 2021

@malinoismum ty nevies kde je “pri galerke”? 😂 ale dobry prispevok, v jednej dlhej vete 😀😀😀

veronikaszabova
23. jan 2021

@belllinka jedna veta na 14 riadkov. To bude rekord na Kobyle.

momkaa
autor
23. jan 2021

Nič v zlom myslela som košice len som to tam zabudla dať a neprišla som sem počúvať čo si myslíte kde a kedy dávam bodku čiarky a pod . Nazanedbala prečo by som to mala zanedbať keď som to menila len nedávno tak asi je logické že keď som to robila včera tak nebudem hneď tam behať keď viem aká je situácia a nemala som ani test včera ťažké tak a na páse áno zanedbala som to tam lebo som ho vybavila nikam sme nešli a bum covid-19 tak sa nebudem trepať niekam len pre to lebo ... tak som nás neriešila ale občiansky je dôležitejši tak to má asi tak viac zaujíma

malinoismum
23. jan 2021

@belllinka Vidis vidis aká som neinformovana 🙂 viac ako autorka 😀😀👍🏼

malinoismum
23. jan 2021

@momkaa prepáč, ale minimálne pre zrozumiteľnosť sa čiarky a bodky vo vetách píšu🙂

momkaa
autor
23. jan 2021

Nikto nepovedal , že som písala vetu a aj keby vám to môže byť 15 či dám tam . , ?,*! Je na mňe ako to píšem v normálnom živote píšem ale tu na čo to mám písať keď chcem niečo len vedieť bože ďakujem nepomohli ste mi veľmi ale ďakujem

malinoismum
23. jan 2021

@momkaa už len preto že niečo chces vedieť preboha!!! Či nestojíme za to? Ok. Prežijeme🙂

malinoismum
23. jan 2021

Nikto nepovedal že píšem vetu 😀👍🏼 A áno je to na ŤEBE 👍🏼😀

veronikaszabova
23. jan 2021

@momkaa ""Nikto nepovedal , že som písala vetu""
A co si pisala? 🤷‍♀️

malinoismum
23. jan 2021

@veronikaszabova duchazáblesk

ljzozv
24. jan 2021

@malinoismum ale ja sa úplne vážne spýtam. Na ploche som čítala, že teraz nevybavuju nové (zmeny) občianskych. Nevieš dokedy to takto bude?

ljzozv
24. jan 2021

@malinoismum nerada veci riešim cez net, radšej osobne. A mimochodom teraz som pozerala tú stránku, čo si dala a nikde nie je napísané po lopate ako máme postupovať v tejto dobe. Áno máme riešiť všetko elektronicky a cez net. Ale zároveň v podmienkach na vydanie (prijatie žiadosti, potrebné doklady) nie je zmena. Na elektronické podanie musím mať op s čipom, čo nemám. Tak čo mám ďalej robiť. Respektíve nie je aktuálne jednoduchšie radšej počkať, kým otvoria normálne podateľne? Keďže predlžujú platnosti op, trvalý pobyt mi ani na papieri nedali ( vraj to nepotrebujem, majú to v systéme) a dieťa nejaký doklad s fotkou má.
Ďakujem

marzuz89
24. jan 2021

@ljzozv skus si zavolať priamo na evidenciu, ja potrebujem zmeniť TP a nový OP, a pôjde to až po lockdowne, jedine ze by si mala OP na čip, a aj čítačku, tam to je bez problémov 🙂

ljzozv
24. jan 2021

@marzuz89 no veď to, že op na čip nemám.
Ako nesuri mi to, len zase nechcem si zanedbať niečo.

veronikaszabova
24. jan 2021

@ljzozv u nas vybavuju len straty a zrychlene vybavenie.

danielinaa
24. jan 2021

@momkaa lenze ked tam tie carky nedas a este sa aj urazas, kazdy sa na teba zhlboka vy*rie a neporadi ti nic s tymto pristupom

0silvia0
24. jan 2021

@ljzozv ved kazde mesto to ma inak. Ja som minuly piatok v TT vybavovala novy op, nakolko staremu koncila platnost. Jedina zmena je, ze maju skratene strankove hodiny a su odpustene poplatky a vybavena som bola do 10 minut. Vsetky informacie som si nasla na webe.

malinoismum
24. jan 2021

@ljzozv Ty sa vies aspoň normálne spýtať 🙂- dá sa v tom vyznať a dá sa to citat🙂 ♥️
Najlepšie zavolať na evidenciu všade robia inak, niekde aj vôbec...

malinoismum
24. jan 2021

@ljzozv A stránku som dala len skrz poplatky lebo chcela vedieť “koľko to stoji” 🙂 uznaj že sa v jej otazke, vete či čo to vlastne bolo ozaj nedalo vyznat🙂

ljzozv
24. jan 2021

@malinoismum ďakujem...
@0silvia0 ďakujem...
Baby keď ja nestíham v robote ani jesť a keď si spomeniem, že som chcela niečo vybaviť po telefóne, tak je väčšinou po pracovných hodinách. Tak mne vyhovuje viac ísť osobne a všetko na mieste vybaviť. 🤫 A teda lustrovala som kvôli tomu teda tú stránku a nemajú to tam dobre popísané... 🤷‍♀️

@malinoismum k príspevku sa radšej nevyjadrujem.... A ešte ako arogantne vám odpovedala... 😶

0silvia0
24. jan 2021

@ljzozv a z akeho si mesta?

mata1001
24. jan 2021

@0silvia0 vobec nie su odpustene poplatky, to si kde zobrala?

malinoismum
24. jan 2021

@ljzozv Veď to, nepriamo napísala, že keď píše inde používa aj čiarky bodky,ale naco nam, sprostým ,ma na to míňať čas🙂

a u nás funguje všetko ale objednas sa cez internet, spr.poplatky odpustené niesu. ♥️

0silvia0
24. jan 2021

@mata1001 lebo som si kupila kolok a pracovnicka mi povedala, ze teraz sa poplatky neplatia, ze suma mi bude vratena postou? 🤷‍♀️ Vraj som si to nemala kupovat, ale nikde to nemali napisane a automat na kolky fungoval...
Takze odpoved na tvoju otazku je, ze som tuto informaciu nezobrala odnikial, bola mi takto interpretovana pracovnickou za okienkom. Blizsie info preco zaco som od nej netahala, su to 3 eura, tak mi to zily netrha...

ljzozv
24. jan 2021

@0silvia0 Zvolen
Inak pri prepise trvalého bydliska mi bolo povedané, že sa predlžujú doby dokedy treba vybaviť op. Tak pod to možno spadá "odpustenie" poplatkov

ljzozv
24. jan 2021

@malinoismum je totálne arogantná a ani si nevie priznať, že to prehnala.

mata1001
24. jan 2021

@0silvia0 je odpusteny len popl.dorucovania op kurierom, nie vsetky poplatky