Ak niekto bez mojho suhlasu urobi screenshot sukromnej spravy a zverejni potom na socialne siete moje meno, zamestanie, emailovu adresu, jedna sa o porusenie zakona o spracuvavani osobnych udajov? Mozem to riesit?
Podla toho ako to cele prebehlo.
tak skusme postupne - nie kazdy udaj je osobny udaj ALE ak je osobu mozne na zaklade mena, spolocnosti a emailovej adresy identifikovat, tak toto uz osobny udaj je
pozor - GDPR alebo zakon o ochrane osobnych udajov sa vztahuje na pravnicke osoby a osoby, ktore OU FO spracuvaju napr. pri zavislej cinnosti
ak napisem napr. na FB Zuza Hraskova, zuza.hraskova@orange.sk je nepreberacka zasielok a podvadza manzela - a zverejnim email - toto nespada pod GDPR, kedze ide o dve sukromne osoby
uz to bolo riesene v tejto diskusii https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/kedy-ide-o-porusenie-gdpr/ a vyjadroval sa tam "chalan" co je pravnik, tak skus pozriet tam
malo detailov pises, takze neviem, ci to pomoze 🙂
@bagre riesim reklamaciu a predajca zverejnil screenshot nasej komunikacie na facebookovej stranke, kde su tieto udaje, aby ma pred inymi ociernil. V tomto screenshote totiz nie je cela komunikacia, iba cast, ktora jemu hra do karat. Nemam problem zverejnit celu nasu konverzaciu, ale urcite tam nechcem mat vsetky svoje osobne informacie, kedze sa to riesi v komentaroch.
na facebooku nepouzivam svoje skutocne meno, no v emailoch ano. On tam zverejnil prave mail, meno a spolocnost, v ktorej pracujem
nie nie je to v poriadku - ak je predajca "obycajna" zena ako ja, tak vtedy ide o ochranu sukromia v zmysle obcianskeho zakonnika a tiez to nie je v poriadku, takze by predajca mal tieto udaje zaciernit a ked uz tak nechat iba "Katka" napr. - aj ked cele je to 🙈🙈
tak ci onak nie je to v poriadku
@petamich dakujem.. presne to som mu aj napisala, ze si zelam aby cenzuroval moje osobne udaje, no odmieta.
Nooo tak to by nemal aspoň tvoje údaje mohol teda zamazať. No neviem, či sa s tým dá niečo spraviť, možno len to nahlásiť priamo na fb, ale ako aj tak to už asi mnoho ľudí videlo
Podaj podnet na Urad pre ochranu osobnych udajov... na nete maju info.
je to porusenie.
Noo keby môj zamestnávateľ zistil že pracovný e-mail využívam na súkromné účely ešte by ma zdžubal že poškodzujem jeho meno, ak si teda neriešila pracovnú reklamáciu
@tom_i bol tam moj sukromny email, objednavala som veci do zamestnania
Tak opäť ak to boli veci pracovné neprichádza do úvahy riešiť to cez súkromný email. Proste pracovné cez pracovné. Bodka.
@tom_i pracovne maily nemame, ale nechce sa mi tu o tom s vami handrkovat, kazdopadne, ostatnym dakujem za odpovede
Ja len reagujem na to čo je u nás, by ma zabili keby na FB zverejnili meno firmy keď ty oficiálne reklamuješ v zmysle platnej legislatívy. Určite by som im napísala, že si nezelas aby tvoje meno a názov firmy boli zverejnené na FB, pozri si reklamačné podmienky či tam majú napísané že v tomto a tomto prípade bude vaše meno .,. Zverejnené
otázka trošku mimo - prečo to robí?