Hradí poisťovňa sterilizáciu?

6. dec 2021

Zdravim
Chcem sa spytat hradí poisťovňa sterilizáciu a ak áno co kto u všetko treba?
Je jedno ci sterilizácia u ženy ci muža.
Ďakujem

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
martina1201
6. dec 2021

@cocolino234 ja som mala vysoké riziko a musela som si ju hradiť s tým že mi moja gynekologicka povedala že zrušili preplácanie sterilizácii poisťovňami zo zdravotného dôvodu. Vraj si to musí žena platiť sama.

tosomja
6. dec 2021

Nehradí, ani keď ti to odporučí gynekológ. Ja som po tretej sekcii a doktor mi vyslovene dal podpísať papier na sterilizáciu, že mi neodporúča ďalšie tehotenstvo, atď...a ešte sám povedal, že nech si to dám pri sekcii urobiť, aby som potom neplatila ...a pri prepúšťaní mi vystavili faktúru že gynekologicky zákrok na vlastnú žiadosť 🤷 som nechápala, že aký zákrok keď som okrem sekcie a sterilizácie nič nechcela na vlastnú žiadosť. Tak vraj sterilizácia nie je zo zákona ani ťa nikto nemôže prinútiť a keď sa rozhodneš chrániť práve takto, je to "tvoj problém" to mi povedali v zdravotnej poisťovni a potom aj gynekológ vlastne "sa opravil, že sme sa zle pochopili" 😄 platila som 80€

martina1201
6. dec 2021

@tosomja tak to si ešte lacno obišla v LV je to 160€

tosomja
6. dec 2021

@martina1201 tak možno preto, že počas toho, čo som bola otvorená. Možno to myslel doktor, že nebudem platiť 🤷

mirka17
6. dec 2021

hradí, ak to máš zo zdravotných dôvodov. nech ti lekár vypíše tlačivo - žiadosť o sterilizáciu, na papier napíše zdravotné dôvody. Tlačivo odnesieš do nemocnice kde plánuješ rodiť, tam majú 30 dní na to aby sa rozhodli, posudzuje to primár, vedenie nemocnice a neviem ešte akými všetkými podpismi to musí prejsť. Potom ti dajú vedieť rozhodnutie, bud zamietnu alebo nezamietnu. Bavíme sa tu ale o sterilizácii v rámci cisárskeho.

martina1201
6. dec 2021

@tosomja aj ja som bola sterilizované počas cisárskeho.