Hmotná núdza a zameškané výživné

jahodecka
11. apr 2014

ahojte maminy....dnes som bola na urade ohladom hm.nudzi,bola som zaniest rozsudok ohladom vyzivneho,kde bolo aj to,ze mi ma zameskane doplatit 150e do 60dni a pani na urade mi povedala,ze ak mi to doplati,davka mi bude na ten cas stopnuta....teda,celkova davka je 117e,z toho mi odrataju schvalene vezivne 50,takze mi priznaju 67e....takze mi davku stopnu na dva mesiace a este z tretieho mesiaca mi vezmu 13e....je to normalne a mozne? ved to sa jedna o ZAMESKANE VYZIVNE,ziadne bohatstvo to nieje....ked predtym nikoho nazaujimalo z coho s malou zijeme,preco nam idu siahnut na nieco,co som si ja musela dovtedy pozicat aby sme prezili....da sa to nejako obist? budu si to po tych 60dnoch ako to ma splatne overovat ci mi to vyplatil? mate s tym niektora skusenost? dakujem 😉

ellca123
11. apr 2014

to su tie socialne istoty tohto statu, neviem vam poradit mozem len sucitit a
nadavat ako to u nas /ne/funguje

hrjanka
11. apr 2014

da sa to nejako obist, ale je to trestny cin a da sa na to polahky prist. Zial, tak je to stanovene v zakone, to si ta uradnicka nevymyslela, to tak funguje. A da sa overit, ci to zaplatil, a ak by to zaplatil, a ty by si klamala, ze nie, tak by si musela podat navrh na exekuciu kvoli nevyplatenemu zameskanemu vyzivnemu a tam by to exekutor raz-dva zistil.

jahodecka
autor
11. apr 2014

dakujem za odpovede...je to neskutocna spinavost voci matke s dietatom a hranie do karat tej druhej strane....neviem preco,ale som tajne dufala,ze to dopadne inak,zas sa raz stat vyznamenal takymto zakonom..akoze do vtedy nikoho nezaujimalo z coho sme zili,ako a kde sme byvali s malou za almuznu,ze som sa zadlzila.... 😠

jahodecka
autor
11. apr 2014

paradoxom je,ze sa ex takmer rok obohacoval na ukor malej a nikto s tym nic nerobil,nikomu nevadilo,ze peniaze pre dieta sa k dietatu nedostanu,riesila som to cez policiu,danovy urad,na sude som to spomenula,nikto s nicim nic nemal,hoci zakon hovoril nieco ine a v moj prospech....kazdemu len bolo vsetko luto,ale nikto s nicim nepohol,ale ak sa jedna o taketo nieco,ze vratit statu,kazdy je zrazu ochotny vsetko preverovat a riesit....utekat odtialtoooooooooo,lebo je to tu na hlavu postavene,zakony podporuju neplaticov,matka s dietatom lieta o dusu spasenu za par eur od dveri k dveram a ziada si hmotnu nudzu,lebo nemoze ist do prace,kedze si nema kam dat dieta....

hrjanka
12. apr 2014

no a ak budeš poberať hmotnú núdzu, a ten tvoj podarený ex nebude platiť, tak budeš musieť ho hnať na exekúciu, políciu a ak nezačne platiť ani potom, tak budeš mať náhradné výživné a pri ňom, ak zaplatí hoci len dve eurá, tak to musíš okamžite zdokladovať úradu a ten ti zníži náhradné výživné...to sú také vtipné nuansy našich zákonov, že matka je naháňaná štátom viac ako neplatiaci otec. No snáď bude mať ten tvoj dosť rozumu, aby platil, držím ti palce

ellca123
12. apr 2014

ak ste boli manzelia mozes ziadat vyzivne aj na seba, nie len na dieta
ak si socialny pripad ,poziadaj aby si neplatila trovy konania

ketrin12
13. apr 2014

ahoj mne buduci ex dva mesiace nezaplatil na malého a od prvého mesiaca som ho dala na exekuciu nebudem sa rozčuľovať nejde to po dobrom musí to íst po zlom ničoho sa neboj na každého príde je to už na sude a idem aj na políciu lebo u policajtov to funguje tak že nie 3 mesiace po sebe ti nemusí zaplatiť ale akékoľvek 3mesiace v ramci 2 rokov u mňa su to dva po sebe a povedal že tretí niečo pošle ale to nevadí dva su tam a ešte jeden a je to trestný čin nezaujíma ma to za malého sa budem byť su to jeho peniaze bud silná a ver že všetko dobre dopadne dufam že som ti trošku pomohla a ak by si chcela niečo vedieť kludne sa napíš všetko dobré ti prajem......