Hmotná núdza a príspevok na bývanie

minibabygirls
27. sep 2014

Ahojte idem na vas s otazkou ako to funguje hmotnu nudzu dostavam aj prispevok ze chodim do poradne som tehotna len dnes mi znama povedala ze mohla by som dostavat prispevok na byvanie lenze ja byvam u priatela ale trvaly pobyt mam u rodicou ....ked rozmyslm ked tu dam si najmnu zmluvu u jeho rodicou zas minemusia uznat prispevok na byvanie poradte mi ako by sa dalo ☹ a som slobodna matka bez primu nezamestnana

maznacik007
27. sep 2014

@minibabygirls musis s nimi uzavriet najomnu zmluvu a preukazat ze im platis najom a oni sa zasa musia prihlasit na danovom urade a platit dane ak im vznikne povinnost ich platit ..

otazkou ale ostava ci sa ti to oplati vobec riesit kedze onedlho rodis a datumom porodu ti narok na davky v hmotnej nudzi a vsetky priplatky resp. prispevky zanikne ..

martina0308
30. sep 2014

minibabygirls, najomna zmluva s priatelom ti nepomoze...pretoze aby si dostala prispevok na byvanie musis mat byt/dom prenajaty v celosti a hlavne nemozes byvat s najomcom. pokial byt/dom patri priatelovi jedine riesenie je formou vecneho bremena - pravo dozivotneho uzivania. Trvaly pobyt vobec neries, ten nema s prispevkom na byvanie nic spolocne. Ak by si mala este akekolvek otazky tykajuce sa hmotnej nudze kludne mi napis....pracujem v tomto odbore ;)