Dobrý deň,poprosím o radu .Som evidovaná na úrade práce 11.3.mám povinnú návštevu na ÚP a zároveň mám dosť dôležité vyšetrenie u lekára v inom meste cca 50km na 8 hod ráno.Poobede ma ešte čaká kontrola u lekára zo synom.Chcem sa spýtať ,keď donesiem na úrad dve pečiatky od lekára či mi to uznajú ,že som sa nemohla dostaviť ,alebo mám ísť radšej deň predtým a vysvetliť čo je vo veci.Poprosím niekoho o skúsenosť ,prípadne o radu .Nerada by som prišla o termín u lekára ,lebo neskutočne dlho sa u neho čaká na vyšetrenie a to som mala šťastie že ma objednal už teraz .
ďakujem veľmi pekne .
@davido zbehni za tou pani čo ťa má na starosti a dohodni sa s ňou či môžeš prísť na iný termín + vysvetli jej situáciu....nemusia ti to uznať, nám na tom prvom hlásení na UP to jasne prízvukovali že pečiatka od lekára v deň kedy máš ísť na UP sa neuznáva.Prípadne si prehoď návštevu dieťaťa u lekára na iný den a hned po svojom vyšetrení choď na UP.
samozrejme, ze sa uzna, to by som rada, na ktorom urade toto rozravaju, zavolaj alebo chod osobne, ak by chcela spisat zaznam uradny pani na urade, urcite ti vyhovie. Nema dovod preco by nemala, zdravotne dovody sa povazuju za vazny dovod, aj vysetrenie u lekara sa bezne akceptuje.
@davido na toto iste som sa na upsvar nedavno pytala tiez tam akurat som na par tyzdnov a decka casto chore, ked sa nedostavis na svoj termin tak do 3 dní im treba oznamit kde si bola + doniest dokaz (priepustky), takisto ak ty ochories, treba ist normalne na pnku, pri zaevidovani o tomto nazaciatku poučaju.....
upsvar ma svoje tlaciva na PN, rovnako pri PN treba dodrziavat liečebny rezim, na tlaciva o PN vam mozu potvrdit aj OCR
@evittam @zuzka1 No nám to hovorili na UP na tom prvom stretnutí kde sa podávajú také tie všeobecné informácie - klasická PN sa uznáva ale papier že človek bol na vyšetrení v deň kedy sa mal nahlásiť nie - ak nemohol prísť na stretnutie z iných vážnych dôvodov - bolo to treba vždy nahlásiť vopred. Toto nám tam hovorili cca 3-4roky do zadu. Ale určite sa to dalo obísť ak sa človek dopredu nahlásil priamo k pani čo ho mala "na starosti"a povedal čo je vo veci - napr.to vyšetrenie na ktoré sú dlhé čakacie lehoty, dala mu jednoducho iný termín.
@mogaa klasika priepustky sa neakceptuju, ale je to na zvazenie stale, PN tlacivko je aj na stranke uradu, lekari to bez problemu potvrdia, pokial vam referent urcuje termin a vy uz vtedy viete, ze mate nejake vysetrenie v dany den, povedzte mu a zmeni ho , inak si robi sam sebe robotu navyse a vam rovnako zbytocne behacky.
ďakujem za všetky odpovede ,radšej sa zastavím pred termínom návštevy osobne aby som sa vyhla prípadnému nedorozumeniu.Tlačivo na PN mám doma ,v prípade pn mi je to úplne jasné ,ale ja sa na PN nechystám ,len som chcela vedieť či akceptujú jednorázové pečiatky od lekára.
@davido radsej si zavolaj, prehodi ti termin 🙂