Grochal - doplnkové vyšetrenia cez poisťovňu

sakalka
3. mar 2021

Zdravim. Prosim vas chcem sa opytať či ste mali niekedy cez poistovnu uhradene doplnkove vyšetrenia ktore vam vyslovene odporučal vaš lekar kôli zdravotnym indikaciam u lekara ktory nemal zmluvu zo zdravotnou poistovňou. Ďakujem. Jedna sa konkretne o lekara Grochala v Martine.

myrusiatko
3. mar 2021

@sakalka u grochala som bola 2x a vždy som si vyšetrenie uhradzala. Neviem ako je to dnes (bolo to v rokoch 2012, 2018), no dr Grochal bol a myslím si že stále aj je kapacita vo svojom odbore. Nech by vyšetrenie stálo akúkoľvek sumu, zo zdr. Dôvodov by som sa k nemu objednala vždy. Mňa o tom dr Grochal uistil už vo dverách svojej ambulancie

martinaju
3. mar 2021

@sakalka mne sa zdá že som čítala že grochal nema zmluvu so žiadnou poisťovňou. Ale ak hladáš lacnejšieho doktora ja mam zozanm 4 lekárov aj s cenami aké sa kde uhrádzajú. Grochala som mala vyhlidnuteho už dávno takže ja som ani nerozmýšlala ale sestrička mi dala poier nech si odfotim aj ostatných.

khuliniova
3. mar 2021

@sakalka myslím len, že v prípade, žeby vas tam nejaký dr vyslovene poslal na základe nejakého problému.. Treba si zistit na poisťovňu, zavolať.. Ale pn dr je odbornik 👆

09041986
3. mar 2021

Ak nemá zmluvu so ZP (čo žiaľ nemá) nemajú byť úkony ako uhradené tvojou ZP. Neviem aký máš problém ale vedz, že MUDr. Grochal je najlepší čo sa týka prenatálnej diagnostiky minimálne v EU a rozhodne sa oplatí mu za vyšetrenie zaplatiť. Bola som u neho 2x a teda neľutujem ani cent a rozhodne to nemám poruke - oplatilo sa aj vycestovať aj zaplatiť. Poprípade: 0907 828 604 - rovno sa op. setričky

sakalka
autor
3. mar 2021

Mam po jeho odbronom vyšetreni doma postihnute dieta..

sakalka
autor
3. mar 2021

Poistovna ma službu kde preplacaju ukony aj u takych lekarov. To som si dnes zistovala.. Len to lekar nepodtvrdi predom. To mi vravela sestra u Grochala dnes. A tak mi neschvalia žiadost na uhradu.

sakalka
autor
3. mar 2021

Ja byvsom sama nešla ani už k nemu lebo na čo. Ale môj lekar ma tam tlači silou mocou..

martinaju
3. mar 2021

@sakalka tak sono nikdx nie je 100%. Ja som čítala, a jednej babe vyšli z trisomy vvch a bola u 3 lekaroch na 4D a každý jeden jej to vyvrátil nakoniec aj tak išla na amnio a amnio potvrdila to iste čo trisomy. Takže za mňa, ak si na pochybách zaplať si trisomy testy. Ja idem grochalovi hlavne kvôli fotke a dúfam, že povie že je srdiečko a hlavička ok. Inak dôverujem trisomy testom.

martinaju
3. mar 2021

@sakalka a keď raz nedôverujem jednému lekárovi tak tam nejdem a idem inému.

sakalka
autor
5. mar 2021

@martinaju ďakujem. Nejde o to že nedôverujem Grochalovi. Len že dcerinu diagnozu na sono neodhali. A idem aj na odber plodovej vody. Tak si myslim že to je zbytočne k nemu chodiť. Po prve sa mi neda chodiť kôli tažko chorej dcere. Musim ju vlačiť zo sebou. Inak by som išla aj sama ale Martin až tak nepoznam oktem toho muž musi mať aj tak dovolenku aby bol z dcerou doma. Sice sme tam uz raz boli ale aj muž bludil a to je šofer skoro z povolania. Kym sme to našli.. Tak že ja sama by som to asi hľadala dlho. Mozno nie. Po druhe nie je to zadarmo. Cesta plus platba u neho. A kôli jednej fotke platiť 100 eur keď možem dcere zaplatiť 5 hodin rehabilitacii.. Tak je to zbytočne minuty čas aj peňaze. Ale môj doktor na to tlači aj keď mu vravim že tam je nam zbytočne chodiť. Však amniocenteza nam odhali všetko. Pteto nechapem načo tam pôjem. Ešte som si myslela že to dam cez poistovnu preplatiť tak by som išla aspkň male uvidim lepšie. Ale Grochal mi nechce podtvrdiť predom žiadosť na schvalenie na poistovnu. Tak sa k tym peňazom nedostaniem. Preto vaham či tam mam vôbec isť.

martinaju
5. mar 2021

@sakalka konečné rozhodnutie je na tebe, lekár ta tlačiť do ničoho nemôžr

sakalka
autor
5. mar 2021

U nas ani trisomi neodhali nič. Lebo dcerina diagnoza je geneticka a veľmi zriedkava. A taku neskumaju predom bežne. Ja som mala vždy dobre vysledky krvi aj keď som potracala. Aj pri dcere. Nič nenasvedčovalo že by mohlo byť chore. Mala sa narodila fizicky bez akych koľvek abnormanllit. Preto sono je v našom pripade neučinne. To jedine genetika z plodivej vody ked sa urobi a skusmať musia tu mutaciu tak najdu. Inak nič. My sme z mužom nosiči tej mutacie. Ale pri bežnom genetickom vyšetreni nam nič nezistili. Všetko bolo ok. Až keď sa dcera narodila a mali podozrenie na diagnozu tak sa vzorky malej krvi posielali až do Prahy. A tam hľadali. Nakoniec našli až na treti pokus čo hľadali. Preto ani amnio u nas pred tym by nič neodhalilo. Kym by naozaj neskumali aj taku diagnozu ako mame my. Ale to nikoho nenapadne predom. Lebo je to drahe a po druhe tych metabolickych diagnoz je niekoľko tisic druhov. A iba asi 100 vedia aj liečiť ak sa na to zameraju.

fiafia
5. mar 2021

Každé jedno € stálo zato. Špičkový odborník, super prístup a ako bonus pekne prostredie

sakalka
autor
5. mar 2021

@fiafia u nas nie.. Lebo dcerinu geneticku diagnozu neodhalil. A vraj geneticke sono..

zuuzika
5. mar 2021

@sakalka sono nikdy nie je genetické ale morfologicke. Len pre info. A sama píšete že sonom sa nedá odhaliť diagnóza vašej dcéry, tak nechápem tie komenty na adresu lekára 🤦

sakalka
autor
5. mar 2021

@zuuzika lebo všetci tu pišu aky je skvely. Možno je. Ale nie pre každeho. Ja som sa akurat ujistila u neho že dcera bude zdrava. A tak to nie je. Vraj na 99% bude dieta zdrave. Opak je prvdou. Ona bola na 99% mrtva.. Ale až po pôrode. Radšej by som vôbec nevedel nič. Ako pri synovi. Žiadne špeci vyšetrenia. Cele tehu som sa modlila bohu aby bolo dieta zdrave. A verila že to tak bude. Ani teraz by som neriešila keby ma lekar nehnal do toho. A samozrejme rodina. Najradšej by som to dieta nechala vkľude. Nech si žije ako je. Ale dnešna odba je zla. Matky vystresuju uplne zbytočne. A koľki idu na potrat pre podozrenie a to dieta mohlo byť aj zdrave. Nehanobim lekara Grochala. Len chcem aby vedeli matky že ni je to spolahlive vyšetrenie na 100%. Ano naša diagnoza je zriedkava a nikto ju neodhali predom. Ale predsa sa stava. Preto si myslim že je to naozaj iba o biznise nič viac. Ja nepotrebujem vedieť čo bude. Bude tak ako ma byť. Keby mi niekto povedal predom že potratim tri deti asi by som sa zblaznila už pred tym ako som tie deti počala. Preto nechcem vedieť ani čo bude predčasne. Okrem toho dala som otazku či niekto mal od poistovni uhradu za take vyšetrenie ako u Grochala. A všetci mi pišu že tie peňaze stali za to. Nuž u nas nie. Inak by som to neriešila a išla tam znova. Ale viem že tam pojdem zbytočne. Čo ho mam chvaliť keď u nas to nevyšlo podla jeho prognoz?

qetka
5. mar 2021

@sakalka tak sama vravis, ze povedal, ze na 99% bude zdrave. No zial, tvoja dcera je to 1%. Vela chorob predsa vobec nemoze zistit na tom sone, cize kazda vieme, ze to urcite nevie povedat na 100%
A ak tam nechces ist, tak tam nechod. Pokial mate nejaku spwcialnu geneticku poruchu, aj tak na to nepride - nema ako, svojmu doktorovi povedz, ze nejddes.

sakalka
autor
5. mar 2021

@qetka hej poviem mu. No keby nie okoľnosti z dcerou tak by som išla. Aj som chcela. Ale keď mi odmietli podtvrdiť žiadost na poistovnu tak som sa sklamala. Naozaj tie peňaze viem využiť lepšie. A vidieť babo mi stači aj po pôrpde. Ak bude zdrave tak budem rada. Nuž keby nedajbože nie tak ho nech v pokoji odisť. Nie ako z dcerkou, ju vytrapili zachranili a život ma iba trapenie. Tera uz jej nechcu ani pomahať lekari. Lebo vraj nechcu udržiavať take dieta pri živote. Tak sme už 3 roky doma bojujeme sami.. Lepši sa to naštastie. Ale priliš vela pokazeneho bolo aj lekarmi. Dialšemu dietatu by som nechcela dopriat taky život. Radšej budem trpieť ja bez neho ako sa mam divať na dieta ktore trpi.

stanzi
6. mar 2021

@sakalka Mozem sa opytat, aku diagnozu ma dcera? Este som nepocula, ze by lekari povedali, ze “nechcu udrziavat take dieta pri zivote”...
Mozno by stalo za to najst si inych lekarov...

martinaju
6. mar 2021

@sakalka preto som ti poslala ďalších lekárov na morfologicke sono, ktorí majú zmluvu s poisťovňou, to by možno poisťovňa preplatila.
A nikto ti z meraní na sone nepovie, že je geneticky choré až na tie najznámejšie genetické ochorenia. Hovorí ti niečo, že možno by to geneticke ochorenie (neviem ake ma dcerka) by malo vždy len dievčatko? Neukazala vam to ani amnio a to sa hovorí, že je najpresnejšie vyšetrenie tak sa nemôžeš hnevať na doktora, ktorý to nevidel na sone keď to nevideli zistit ani na amnio. Určite morfo nie je zbytočný nikdy. Nejde len o geneticke ochorenia ale čo ak by malo babo problem somsrdieckom, ktory sa da v pohode operovať hneď po pôrode a dieťa s tým vie normálne žiť. Ale treba si uvedomiť, že tam hrajú úlohu tiež minúty a ak sa o tom bude vedieť skôr vedia hned riešiť operatera pre dieťa , vieš kde máš ist rodiť aby dieta dostalo taku zdravotnu starostlivost aka je potrebná. Prevozom alebo čakaním na lekara, ktorý zoepruje dieťa môžu byť preisť drahocenne minuty/hodiny a dietatko s anepodari zachranit len preto, že nestihli a nie preto že by sa nedalo.100 eur je pre vas dosť, keď môžeš ísť za to na rehabilitácie ale 33 eur je o dost menej a tam sa to da ešte riešiť s poisťovňou. Určite je tvojom zvážení.

sakalka
autor
6. mar 2021

@martinaju ďakujem pekne. Ja sa nehnievam na lekara. Nemam prečo. Len som napisala že v našom pripade nam nepomôže. Ja sa hnievam na mojho gynekologa že ma tam tlači. To on mi stale tvrdi že to je geneticke sono u Grochala. A tak som to vedela aj z dcerou. No teraz uz nam amniocenteza ukaže keď vedia ake mutacie maju hľadať. Ale pri dcere nevedeli nikto že sme nosičmi takeho genu. Lebo podľa genetiky sme boli z mužom zdravi. To ostatne neriešim. Necham to na prirodu. Ako ma byť tak bude. Ja už som bola v nemocnici z dcerou ktoru zachranili a teraz trpi. Ak sa ma dožiť len pôrodu tak babu to doprajem. Nechcem aby si vytrpelo tie tortury z lekarmi operaciami ihlami a cely život malo nejaku vadu z ktorou musi žiť. Stači mi z dcerou vidim čo všetko zaživaju take detičky. Neprajem to nikomu ani dospelemu. Lebo to pochopi iba ten čo to zažije. Ono je to sice pekne že urobia operacie a ine zakroky, ale taky pooperačny stav večne kontroly odbery krvi a td. Všetko je to stres bolesť. Už aj preto nechodim z dcerou po lekaroch uz tri roky. Ešte stale ma strach zo všetkeho. Toho sa nezbavi nikdy. Moj brat ma nemocničny syndrom už 45 rokov. To nie je lahke prežiť take veci ani dospelemu nie to dietatu ktore si to uloži do podvedomia lebo sa nevie v tej chvili samo braniť. Je to nasilie nad živou bytostou. Rovnako ako ine fizicke tyranie. Lekari o tom vedia. Ale uz maju v rukach moc ktora im umožnuje tie deti zachraniť za každu cenu. Aj za cenu ich utrpenia.. Tak že ja to necham na Boha. Ako aj v pripade dcerky. Ak mi ma zonmrieť tak nech vkľude dooma. Nedam ju už tyrať nikomu. Ani lekarom. To radšej nech zomrie ako by som sa mala zas divať na tie hadičky a ihly čo do nej pichaju.. A na jej utrpenie..

sakalka
autor
6. mar 2021

@stanzi už sme našli. Len musime cestovať za nimi 200km. Lebo naši tiež vo fakuultnej nemocnici nechcu jej uz pomahať. A to nie iba nam. Aj ine mamičky su čo sa v tej istej nemocnici stretli z takym niečim u svojich deti. Tak že ani sanitku volať nemôžem. V mestnej nemocnici nam nepomôžu lebo nemaju tam odbornikov akych my pitrebujeme. Tak nas posielaju do okresnej. A tam sa chovaju tak že dcera je beznadejny pripad. Ma nevyliečiteľnu podľa nich diagnozu a tak sa neda. V Ba nas tiež nevedia vyliečiť z hlavnej doagnozy. Ale aspoň sa chovaju inak. Len je to ďaleko a dcerka zle cestuje lebo mame aj epilepsiu. Tak je to tažke ak by som ju mala každy mesiac vlačiť tak ďaleko..