Generálna plná moc - postup vybavenia

13. okt 2021

Ahojte,

prosím Vás , kde ju môžem vybaviť? Stačí ísť na matriku? Ide o to, že by som zastupovala otca, pri úkonoch , kde je potrebný jeho podpis,samozrejme s jeho súhlasom. Otec je nevládny, preto nemôže chodiť na úrady so mnou.

Ďakujem

gabika8855
13. okt 2021

Napisat na pocitaci a ist overit ci uz na mestsky urad alebo k notarovi

autor
13. okt 2021

@gabika8855 ďakujem krásne 🙂

gabika8855
13. okt 2021

Nie je zač

hradnapani
13. okt 2021

a malo by to vyzerat zhruba takto, treba vymenovat ukony. Nestaci tam napisat, ze generalne splnomocnujem (kedysi to stacilo)... https://www.tlaciva-online.sk/tlacivo-vzor/gene... A ano, staci overit podpis u notara/ na matrike, resp mozu prist za nim domov ten podpis overit.

lenuska9999
13. okt 2021

Moja známa to teraz vybavovala na svoju mamu. Jej mama ma tiež nejaké zdravotné problémy a nemôže chodiť, tak ju má zastupovať všade. Zavolala na matriku, povedala aká vec a matrikarka prišla domov k nim a jej mama to tam podpísala

autor
13. okt 2021

@hradnapani
ďakujem 🙂

autor
13. okt 2021

@lenuska9999 ďakujem 🙂

monro
13. okt 2021

Ale pozor, pokiaľ ide o banky, tie často takúto generálnu plnú moc neakceptujú. Oni tam majú vlastné vzory. Mám aktuálnu osobnú skúsenosť.

autor
13. okt 2021

@monro ďakujem 🙂

mpg
13. okt 2021

Ja som raz mala takúto plnú moc a vypísal to notár a my sme to len podpísali, platilo to všade aj v banke, na pošte, na daňovom úrade a pod. Napísal to odborne, to by bežný človek tak nenapísal. Bolo to ešte v r.2008, tak neviem či sa od vtedy niečo nezmenilo.

autor
13. okt 2021

@mpg ďakujem 🙂