Generali - pripostenie pri rizikovom tehotenstve

12. aug 2020

Ahojte žienky 🙂 má niekto skúsenosť s pripoistením pri rizikovom tehotenstve v poisťovni Generali? Čo všetko treba v poisťovni doložiť? Som v 18tt a chcem sa už nechať vypísať. Aká diagnóza je v tomto prípade akceptovateľná? Ďakujem za info. Prajem pekný deň.

sara07
12. aug 2020

no len si zisti podmienky lebo niektoré zmluvy maju podmienku 9 mesiacov od podpisania neviem presne formuláciu, laicky povedané poistne riešia až po 9 mesiacoh od podpisania, čiže ak by si teraz uzatvrila a hned chcela aby poistovna platila tak to nemusí byt možne

mogaa
12. aug 2020

Rizikové tehotenstvo ti určí gynekológ podľa tvojho zdrav.stavu....Nemôže ti napísať hociakú diagnózu len preto aby ti ju akceptovala poisťovňa....

trendyy
12. aug 2020

A ja celkovo ked som planovala tehotenatvo tak som si zistovala pripoistenia v pripade PN a vsade bola podmienka presne min.9mesiacov pred otehotnenim mat uz poistenie.

sara07
12. aug 2020

mimochodom poistovne su tu hlavne na to aby zarábali na sebe nie ti platili poistku

luulinkaa
12. aug 2020

Nemáš pravdu, u niektorých poisťovní je rizikové tehotenstvo úplne vylúčené z poistenia PN, u niektorých je čakacia lehota 2 roky, potom je najčastejšie 9 mesiacov a menej.

ivkazba
12. aug 2020

A máš toto pripoistenie v rámci svojej životnej poistky? Kedy bolo dojednané? Ak ide o Generali a ak bolo poistenie vrátane tohto pripoistenia dojednané minimálne 9 mesiacov pred otehotnením a budeš PN z dôvodu súvisiacich s tehotenstvom, tak poisťovňa bude plniť. Otázka, aká diagnóza je akceptovateľná - to ako naozaj? Uviesť treba reálnu diagnózu, ktorú máš, poisťovňa môže žiadať lekára o doplňujúce informácie, takže pochybujem, že by pre tento účel lekár vymýšľal diagnózu, ktorá sa ti bude hodiť.

lucinkab
12. aug 2020

Mala som to uzavrete v generali a od dna uzavretia som mohla otehu az o 10mesiacov....takze na toto uz mas neskoro

autor
12. aug 2020

Ďakujem za reakcie 🙂 a áno, podmienku trvania poistenia mám splnenú ... skôr som bola zvedavá na to, že čo všetko je nutné doložiť poisťovni, nakoľko som ešte len v rýchlosti zisťovala u známeho, že čo vlastne treba ... a vraj stačia kópie tlačív od DR. ( dokonca, že stačí elektronický nahrať do účtu na generali.sk ako poistnú udalosť) ...preto zisťujem Vaše skúsenosti s týmto poistením a jeho priebehom 🙂

aduskatt
12. aug 2020

pošli tie dokumenty od lekára a ak bude poisťovňa ešte niečo vyžadovať, ozvú sa Ti. Tie papiere od lekára by ale mali stačiť

sara07
12. aug 2020

tak to si mala hned napísat, ako ti piše vyššie a mudr ti tam nemôže napisat z brucha alebo prijatelnu dg

miruska1906
12. aug 2020

Ja som teraz cerpala plnenie poistneho 3 mesiace, pravidelne som musela nahravat tehotensku knizku, papier do socialky ak trva pn cez mesiac, od lekara vzdy aktualny nalez to mi napisal ked som bola na poradni. Samozrejme aj pnku kde mi lekar planoval dalsiu kontrolu.

lucinkab
13. aug 2020

Ked to mas mala by si vediet ze staci scan vo formatepdf nahrat a oni sa vyjadria co este potrebuju aby rozhodli no rizikove tehu musi byt od zaciatku rizikove ,je len par dg ako napr preemklapsia co uznaju po 20tt ,takze len tak sa "vypisat" nemozes... Jedine ak mas pripoistenie na hospitku a PN .... Byva pn 8€ na den po 10dnovh pn ak trva...