Ahojte,
kvoli naroku na materske som ziadala poistovnu v Rakusku o Formular E104. Ta mi zial odpisala, ze v sucasnosti uz nie je mozne poziadat o formular osobne, musi tak za mna urobit moja poistovna na SK.
V tomto pripade je vsak cakacia lehota dlhsia a budu si formular ziadat az ked bude aktualne potrebny.
Stretli ste sa uz niekto s takouto zamietavou odpovedou?
Pripadne by ste mi vedeli poradit, na koho sa obratit, aby som sa dozvedela nazatial aspon neoficialne pocet dni nemocenskeho poistenia v Rakusku, konkretne sa jedna o ÖGK.
A mozem pocitat s tym, ze su to dni, ktore mam na paskach uvedene ako SV Tage? Alebo je mozne, ze mi to nebude s tymto sediet?
Dakujem vopred za akekolvek rady a odpovede a pomoc.
Winonna
Ved prave, ze oni mi priamo na Vorarlberskej pobocke povedali, ze mi to nemozu poskytnut, len SK poistovna si to ma sama vyziadat.
Preto skusam zhanat nejaky iny sposob ako sa k tomu poctu dni dostat skor.
Pracovala som naposledy minuly rok, uz teraz som na Slovensku. V nasej SP mi povedali, ze to mozu vyziadat len ako sucast ziadosti o materske, skor nie.
skusila som poziadat este o Versicherungsdatenauszug, tak uvidime ci sa postasti 🙂 Inak uz fakt neviem...
bolo by napriklad mozne vyziadat U1 formular a orientovat sa aj podla neho? Su tam tiez obdobia poistenia, len neviem ci je ta doba totozna, co myslite? V podstate ja potrebujem vediet obdobie zdravotneho/nemocenskeho poistenia, ale ak som uz raz bola poistena, tak asi na vsetky poistenia ci?
Ako si to prosim na koniec vyriešila @winonna? Som v podobnej situácii ale riešim formular aj z Talianska a aj z Rakúska, najradsej by som tam šla osobne,. pretože sa bojím, že to bude trvať dlho. Ja som momentálne v 4.mesiaci a idem si podať žiadosť o tehotenské, tak verím, že keď sa vyrieši tehotenske tak už SP na SR bude mať k dispozícii ostatné údaje kvôli materskej..
@dadalinka15 ahoj. Zial E104 sa mi osobne nepodarilo ziskat, podla odpovedi z viacerych zdrojov si ho nemozem ziadat sama, len institucia na SK (v mojom pripade SP). A ta ho nemoze vyziadat len na moj podnet, potrebujem mat uz podanu ziadost o materske. Cize tam som nepohla s nicim.
Ale podarilo sa mi ziskat aspon Versicherungsdatenauszug, ten mi bez problemov vydali, stacila len mailova ziadost a poslali ho domov postou. Su tam taktiez pekne rozpisane dni poistenia.
Akurat tento tyzden idem so ziadostou o materske, tak uvidim co mi povedia v SP, co vsetko odo mna budu ziadat, potom budem mudrejsia.
A pri ziadosti o tehotenske potrebujes taktiez formular E104?
Ahoj @winonna . 🙂 som aktuálne v rovnakej situácii ako ty, prosím ťa ako si dopadla ? Podarilo sa ti a započítali ti dni aj zo zamestnania v Rakusku? Resp. Vypočítali ti materskú aj z Rakúskeho základu ? 🫶 ďakujem
@winonna ten vypis y mala OGK priamo na pobocke vediet vydat. A tiez si ho moze doziadat sk poistovna ( medzi nimi), pripadne to z ELGA systemu vedel nejak zamestnavatel dostat taky vypis. Tiez skus napisat priamo na nejaky prislusny Abteilung, nakolko mne na tej linke dva krat poradili uplne zle. Ti ludia sa casto nevyznaju