Fondy v banke a koronavírus.

12. mar 2020

Viete mi prosím poradiť čo mám robiť keď mi teraz kvôli vírusu stále klesajú fondy? Každý deň viac a viac do mínusu . Chystám sa to ísť zajtra vybrať ale mám ich len pol roka tak neviem či sa to dá hneď alebo či ešte čakať .dakujem

denden77
12. mar 2020

nevyberaj.. nebude to trvat vecne a pojdu zase hore 😉

simca06022011
12. mar 2020

Nevyberaj... A dám ti jeden typ, keď fondy k klesaju, nepredáva sa... Čistá strata by ti bola. Keď sú dole kupuje sa... Bohužiaľ na začiatku roka boli veľmi vysoko, kto vie, ci sa to až tam vyskriabe, ale určite pôjdu hore keď toto pominie.... Ja mam fondy 10rokov, rozdelených viac podľa rizikovosti. A vyberám málokedy, pohyby ani nesledujem, max 2-3x do roka... Výber je možný, záleží od podmienok. Niekedy sú tam poplatky...

autor
12. mar 2020

@denden77 lenže mam Tam malú sumu,keď tam bude nula z čoho budú rásť?

majkeel
12. mar 2020

Dat peniaze do fondov a po poklese 20% je najhorsie, co mozes urobit. Uz to nechaj tam a do par mesiacov, rokov sa to vrati. To skor prikupit, ak mas za co, akcie su v zlave, pomaly na dne.

denden77
12. mar 2020

neboj sa, neries.. ak nechces "nakupovat", proste si ich nevsimaj, nech si ziju vlastnym zivotom 😊

kittykat22
12. mar 2020

pockaj co bude, ked tam mas len malu sumu.

nika82
12. mar 2020

nestresuj, treba pockat a hlavne NEVYBERAT, mne klesli fondy takmer o 2000 euro

kittyna5
13. mar 2020

Ja som bola zrušiť ešte pred dvoma týždňami ako začalo klesať. Dá sa to hoci kedy zrušiť, len napr slsp má podmienku, že keď sa zruší do 36 mesiacov od založenia, tak tuším 1,3% alebo 1,8% zo sumy, ktorá tam je im musíš dať. Aspoň ja som to tak mala.

amonet
13. mar 2020

tak tam doinvestuj peniaze navyse, teraz je uplne najlepsi cas poslat tam dalsie peniaze, pokles vo fondoch je ako vypredaj akcii a vlastne za tie peniaze kupis ovela viac podielov ako bezne a potom ked to zacne stupat natom pekne zarobis

nuky
14. mar 2020

Ahojte aj ja mam peniazky vo fondoch a poriadne ani nespim ako to ide dole. Neviem ci ist do banky v pondelom to zrusit ja sa bojim ze kedy to vlastne skonci🙂

nuky
14. mar 2020

@simca06022011 ahoj citam ohladom fondov diskusiu ; ja ta mam tiez peniazky a pomaly ani nespim a trapim sa ci to vybrat. Pisem ti preto; lebo vidim; ze mas tam dlhe roky peniazky myslis; ze to este pojde dole podla situacie aka je.Neviem ci to zrusit. Dik za radu:(

sasanka605
14. mar 2020

Nevyberaj, fondy su dlhodobe a tdraz zial padaju. Skor nieco prikup

simca06022011
14. mar 2020

Nie ja nebudem vyberať,ale je to na každom ako sa k tomu postaví a asi aj v akých fondoch ma peniaze. Klesať určite ešte môžu, ved korona v Európe je na začiatku. A potom pomaly pôjdu hore

simca06022011
14. mar 2020

Nebude tam nula..

simca06022011
14. mar 2020

Zase ja sa nechystám ani kupovať ešte, lebo podľa mňa ešte nie je všetkému koniec a kto vie co nezavrieme firmu cez týždeň a budem musieť iné veci dotovať 🤦‍♀️.. Ja mam fondy dlho a ono to je raz hore raz dole. Ak by som mala mat z toho stres, tak do toho nejdem. Plus časť mam v dlhopisovom a zvyšok v dlasich fondoch, čiže nie každý mi padne... Ak sa stresujete tak ze nespite, tak toto nie je pre vás... Tychto výkyvov bolo a bude...

nuky
14. mar 2020

@simca06022011 Dik za radu baby; ja mam nastavene pre zaciatocnika. Ako pocitala som ze to bude kolisat ale teraz nic nejde hore a toho sa bojim. A mate k tomu aj niejakeho financneho poradcu a mate ich cez banku? Pretoze; ked som pisala s financnym poradcom tak mi pisal; ze cez banku je ako klince nakupovat v sintre. Tak rada na zaver nechat to tak🙂 a nesledovat to

simca06022011
14. mar 2020

@nuky jasne ze nič nejde hore.. Tie fondy sa nekyvu každý deň (určite nie viditeľne), bude to trvať... Hlavne trh zase kým zacnd fungovať pôjde to hore kto vie kedy... A kto vie ako pomaly. Ja mam. Fondy v cez TB, a mam tam bankára, ale veľmi ho nevyužívam 😂 tak raz za uhorský rok sa náhodou vidím s nimi

nuky
18. mar 2020

@simca0602201 Baby tak; tak ako to vidite s koronavirusom neprideme o vsetky uspory?🙂

j93375
23. mar 2020

ahojky kocky, pridavam sa k vam, stresujem za podielove fondy, tiez som pred rokom sa dala nalakat, a teraz totoooo,juj ci som na seba nahnevana, co teda robite vyberate?.....ja som zufala,ved to zo dna na den klesa, bola som zatial optimistka,ale asi vybererm aj ked uz teraz som v strate, ale bude to asi len horsie, vy ste sa ako rozhodli?....dikicko,musime sa podporovat a radit si v tejto tazkej situacii.

beech
30. mar 2020

ja som v panike keď mi klesli behom týždňa cca o 1500 e dole som to chcela zrušiť,aj som išla a postrhali mi za zrušenie a tým pádom som prišla už aj o peniaze ktoré som dovtedy vložila ,ale ke´d to išlo takýmto rapídnym tempom dole somsa zľakla a ostala by som na nule potom čo,ale bankárka ma presviedčala nerušiť,že teraz práveže je dobré kupovať,ale nepresvedčila ma,vybrala som to

andrej241
14. aug 2020

napište spravu