V utorok sa u nas objavil list od exekutora, s tym ze splatit dlh treba do utorku /ten isty datum ako aj datum dorucenia zasielky/.
Co ma vsak najviac zarazilo, meno adresata je moja BYVALA SVAGRINA, ktora s mojim bratom zila cca sest rokov, byvali u jej mamy, v zivote U NAS NEMALA TRVALY POBYT, brat nemal trvaly pobyt u nich, stale mu chodili listy a vsetko k nam...
Pytam sa teda je mozne, ze exekutor moze prist vymahat pohladavku ku nam domov, ked osoba, ktora dlzi u nas v zivote nemala trvaly pobyt, nikdy u nas nebyvala oficialne, sem - tam na tyzden ked sa nepohodli s jej mamou...
Bojim sa ze u nas zazvoni exekutor a nebudeme sa mat ako branit, pride mi vsak totalne nezmyselne ze sa u nas vobec objavil takyto list s vyzvou na zaplatenie..
Ako niekto niekomu moze dat pozicku kde su ine udaje ako na obcianskom preukaze...Jej mama vsak predala byt a moja "svagrinka" byva v podnajme, neviem ci si dotycna menila doklady zrejme nie a preto to riesila touto cestou :( este viac pritiahnute mi pride za vlasy ze si "svagrina" nedokazala splatit trapny dlh vo vyske 300 eur ked dostala vyplatenu ciastku z bytu po nebohom ocovi /jej rodicia boli rozvedeni/.
Moze exekutor vymahat dlh vedeny voci niekomu,kto na nasej adrese nebyval? Ako sa to berie ked ma moj brat s nou dieta, sudne nemaju upravenu starostlivost o maleho, ani sa nesudia, dohodli sa ako normalny ludia, synovec chodieva k nam na vikendy.
No pripadne este zavolat tej ex svagrinej ze Ti taketo nieco doslo a ze nech si to da na poriadok
Upovedomenie o začatí exekúcie sa doručuje povinnému (dlžníkovi) do vlastných rúk a lehota na zaplatenie plynie odo dňa doručenia, preto nerozumiem, ako sa u vás mohol takýto list "objaviť" bez toho, aby adresát podpísal prevzatie. Ja by som to považovala za bezpredmetné.
súhlasím s @melany_s upovedomenie o začatí exekúcie, ako aj väčšina písomností v exekučnom konaní, sa doručuje do vlastných rúk, čiže ak aj exekútor má nesprávnu adresu, mal by Vám prísť do schránky žltý lístok adresovaný pre bývalú švagrinú...pre Vás je táto zásielka irelevantná, ak nechcete, aby sa to opakovalo, napíšte exekútorovi list, že na uvedenej adrese dotyčná nebýva ani nemá trvalý pobyt a neželáte si, aby Vám takéto zásielky boli doručované...
si to napisala velmi nezrozumitelne.
ak ti pride vyzva od exekutora ze prevzal vymahanie dlhu, a posle ti vyzvu na zaplatenie - ako prve posiela tzv "oznamenie o zacati exekucie", kde mas 14 dni od dorucenia na vznesenie namietok, dovtedy ani exekucia samotna nezacne.
po dalsie - exekutori to posielaju na cloveka, voci ktoremu vedu exek.konanie - teda na dlznika - a pred tym sa preskumava tzv "exekucny titul" (tj dovod vzniknutia dlhu a ci existuje a na koho a ci je mozne ho exekutorom vymahat) - takze ak to mate - ste dlznikom?
ak ste dlznikom teda vy a nevznesiete namietku, tak moze dlh od vas vymahat, aj sa tam moze objavit u vas.
takze ak je dlh voci vam - na vase meno - musel nejako vzniknut. ak ste si vedomy toho ze ste nic nepodpisovali, vznesiete to v namietke pripadne mozete na niekoho podat trestne oznamenie.
ak je dlh na svaginu ktora tam nikdy nemala trvale bydlisko - tak by tam ani vyzva neprisla - pretoze exekutor si osobne udaje overuje, a ak by aj prisla - mali ste ju vratit postarovi s tym, ze adresat na adrese nebyva. asi tolko.
tu nesedí viacero vecí...pozor na podvodné listy, podvodníci môžu vystupovať aj ako exekútor, ktorých sa ľudia vedia veľmi zľaknúť a peniaze uhradia. Byť vami by som si to poriadne overila, ako písali vyššie, list by prišiel švagrinej a nie Vám.
Treba tak zavolat a dat to na pravu mieru ze je to pre teba cudzy clovek ze prečo to poslali tebe