Exekúcia - zablokované peniaze

eugennia
22. nov 2016

Ahojte,potrebovala by som radu ohladom exekucie,pred dvomi rokmi sa mi stala taka vec,manzelovi som dala sek aby zaplatil oriflamme.zaplatil,doniesol potvrdenku.o pol roka zacali chodit upomienky a vyhrazky exekuciou,zacala som to riesit,pisat volat,posielat potvrdenie o platbe.pani v oriflame nebola ochotna,bud nezdvihala,alebo tvrdila ze jej nic neprislo,a len sa vyhrazala ,ze ked nezaplatim dovtedy a dovtedy ide to na exekuciu.islo o 58eur.potom som volala pani ,cez ktoru som v oriflame registrovana.zacala to ona riesit.zistilo sa ,ze manzel zaplatil omylom na ine cislo uctu peniaze,zle opisal c.u.,vymenil dve cisla,v banke sme to vyriesili,peniaze nam vratili spat,hned som zaplatila na spravne cislo uctu.lenze medziym pani nelenila a dala na exekuciu,toho casu som bola na podpore bez prace,dlh vyrubili s trovmi cez 200e.z podpory mi strhli 109eur.vlastne zablokovali.podala som odvolanie na sud,namietky,so vsetkymi potvrdeniami,mailami,ze sa mylom poslalo na zly ucet,ze sa to vyriesilo a istina-vlastne ta faktura bola zaplatena,este pred podanim exekucie.od toho casu sa mi dva roky nik neozval.aj som na to zabudla.v piatok idem do obchodu a zistim ze sa neda platit kartou.idem do bankomatu a tam ze -38eur a to som mala na ucte este aspon 250eur.volam do banky,a ze peniaze pozastavene exekutorom kvoli oriflame.cize opat mi blokli celu sumu,pritom som istinu 58eur zaplatila, a z podpory mi strhli 109eur ,chapete to? Obvolala som exekutora,ako je to mozne,ze dva krat zablokuju peniaze a trva to dva roky,tvrdila len ze uz tri krat podavala urgenciu na sud kvoli mojim namietkam,a zo sudu nic neprislo.
Ja uz kaslem cele namietky,nemala by som problem to na splatky zaplatit.len nech uz to je vybavene.nech mi peniaze odblokuju a ja to zaplatim na casti.ako to vyriesit,ked som podala tie namietky a sud sa nevyjadruje? Daju sa stiahnut?chcem sa toho dlhu zbavit.a nie dalsie dva roky cakat.exekutora som sa pytala,ako to co najrychlejsie vybavit,ci mam ist na sud ci ako,ale nic som sa nedozvedela,len ze cakat na vyjadrenie sudu,ze oni urobili len legalne pravne ukony.toto je strasny system,nechapem ako mozu takto siahat na peniaze.sila,dakujem za kazdu radu

dominika6
22. nov 2016

kedže si už u exekutora,právnikoch a súdov zbehlá,my ti nepomôžeme..
zákony sú zákony ..
máš len ponaučenie...mužovi nič nedávaj platiť bez toho aby si šek nevypísala ty 😀

ivana6941
22. nov 2016

Tak toto normalne neni lebo trovy si tím padom ake dal?? To by ma zaujimalo a hlavne ked bola istina vyplatene tak exekutor nema nárok na dalšie trovy iba dovtedi dokedy nebola vyplatena istina. Môj názor je taky že tu zlyhal exekutor. Su nejake zakony aj pre exekutorov. Učet ti neodblokuju dokedy to nebude cele vyplatene ako si može exekutor znova žadať celu sumu??? to je neopravnene a hlavne by som to riešila cez komoru exekutorov.

eugennia
autor
22. nov 2016

@dominika6 pravez pytam radu,kedze zbehla nie som,odkial si zobrala ze som?riesim exekuciu vlastnej osoby prvy krat v zivote a dufam aj posledny

janickadr
22. nov 2016

@eugennia Napis tu na MK do skupiny Pravne poradenstvo, tam ti poradia...

draik
22. nov 2016

Zaplatenie na nesprávny účet neznamená uhradenie dlhu. Oriflame však len tak návrh na exekúciu podať nemohol, keďže najskôr musel mať k dispozícii rozhodnutie súdu, napríklad platobný rozkaz. Pokým súd nerozhodne o námietkach voči exekúcii, majetok dlžníka zostáva len blokovaný, k prevodu peňazí z Vášho účtu teda dôjsť nemôže.
Bez podkladov sa bližšie vyjadriť nedá.

katarinamarkova
22. nov 2016

@eugennia miesto nadávania skús pochopiť:
vy ste spravili chybu, vy ste nezaplatili, to čo ste mali....( ok, zaplatili nakoniec, neskoro )

vži sa do druhej strany:
ty čakáš na materskú......dnes, zajtra, týždeň, mesiac,dva a na tretí sa nakoniec dozvieš, že niekto len zmýlil číslo účtu.......
ako dlho by si vedela byť zhovievavá a čakať ďalej, keby tvoje deti nemali čo jesť? lebo niekto zmýlil číslo účtu?

dlhy a pohľadávky sa jednoducho majú platiť.

to že vy si neviete skontrolovať čílo účtu, neznamená že ten, komu tie peniaze patria musí čakať, pokiaľ sa vy a vaša banka rozhýbete dať to do poriadku.
otázka: prečo ste to nezaplatili HNEĎ ako ste prišli na to, že to je zle? prečo ste zas čakali až na vrátenie peňazí?

stary_ujco
23. nov 2016

Prečo čakali na vrátenie peňazí? Lebo chodia platiť na poštu swkom, berú podporu a tých aktuálnych 300 eir dlhu chce riešiť splatkovym kalendarom...

eugennia
autor
23. nov 2016

ano platobny rozkaz prisiel v tej dobe,ked sme este nevedeli,co sa stalo,len ze sme to uhradili,pani z pravneho v oriflamme boli poslane vsetky dokumenty,faktura,ofotena platba,tiez si mohla vsimnut ze cislo uctu nesedi,on len trvala na tom,ze zaplatene nie je,ale aby nasal pricinu,preco peniaze k nim nepresli,to ju nezaujimalo,podala ten platobny rozkaz na sud,az potom sa prislo na to,ze sa uhradilo na nespravne cislo,co som samozrejme hned vyriesila,v banke z nespravneho cisla uctu nase peniaze stiahli spat,a zaplatila som na spravne cislo,povazovala som to za vybavene,a o mesiac exekucia a zablokovanie penazi.viem ze je to nasa chyba,chapem aj druhu stranu,bolo to cele nedorozumenie a ich neochota riesit.ale teda cely dlh bol vyrubeny na 232eur aj s trovmi,a ja som istinu-fakturu zaplatila 58eur este pred obdrzanim exekucie,potom mi z podpory zablokovali 109eur, a teraz,po skoro dvoch rokoch zablokovali z uctu 250eur,tak toto mi vysvetlite?

katarinamarkova
23. nov 2016

@eugennia aká dlhá doba uplynula od splatnosti faktúry po jej reálne uhradenie?

eugennia
autor
23. nov 2016

myslim ze cca pol roka

katarinamarkova
23. nov 2016

@eugennia ono je teda jasné, že ak niekto pol roka nedostane svoje peniaze napriek upozorneniam, upomienkam, kontaktovaní ťa........že to rieši exekútorom.....fakt sa nemôžeš čudovať.
ešte raz sa ťa spýtam: ako by si postupovala ty, keby tebe štát pol roka neplatil materskú? prídavky? zamestnávateľ by ti pol roka dlhoval jednu výplatu? tebe by v tom prípade ako argument stačilo, že nejaká pani účtovníčka si pomýlila číslo účtu? asi nie.

eugennia
autor
25. nov 2016

ale aspon by som zistovala pricinu,ked mala od nas ofotenu platbu,mala skontrolovat cislo ,a mohlo sa to zistit na druhy den,mne keby peniaze neprisli od statu napr,ako pises tak by som zistovala pricinu,a nie hned exekuciu,to je o ludskosti a pristupe,moj mm je zivnostnik a od jula nema vyplatenu istu sumu penazi,a ziadnu exekuciu sme nepodali,vies o tom to je,povedali nam dovod preco,tak cakame 🤐

katarinamarkova
25. nov 2016

@eugennia áno, presne je to o prístupe......
práve preto ma tak trochu dosť zaráže, že sa snažíte celú vinu zvaliť vlastne na toho, komu ste vy mali zaplatiť a vy ste mu nezapaltili. ( ok, zaplatili po pol roku )
- to vás fakt ako prvá vec nenapadla, keď prišla prvá upomienka, že asi teda keď platbu neevidujú, platba neprešla, resp. prešla inak ako mala.....
- to si fakt myslíte, že je chybou toho, čo na tie peniaze čakal pol roka, že vy neviete čítať a skontrolovať pár čísel? prečo by to niekto mal robiť za vás????
- kto vám držal ruku, keď ste prevodný príkaz podpisovali???

áno....lenže vy ste nikomu žiadny normálny dôvod neuviedli!
zisťovala by si príčinu, keby ti peniaze neprišli....a oni by ti poslali ofotený prevodný príkaz, že hľadaj, skúmaj, zisti si, kde máš svoje peniaze, tvoja chyba, nie naša......

eugennia
autor
28. nov 2016

viete,ako som spominala na zaciatku,platbu robil manzel,ja som pol roka netusila ze nieco nie je nezaplatene,az ked zacali chodit upomineky,hned som ho poslala do banky,pre potvrdenie a to aj doniesol,oskenovane som ho posielala pani do orifl.,lenze ona nelenila,bola rychla a hned exekcucia.ale to je jedno,vyhovarat sa nechcem,to mi nepomoze,riesit teraz cia je to vina a ky pristup nema zmysel,ja tolen chcem vyriesit,cim skor,ked sud sa neponahla.ako to riesit?ja chcem nejaku dohodu,ze im to na splatky zaplatim a nech mi peniaze odblokuju,len neviem ako to urobit,urychlit,preto som tu ziadala o radu.diki

katarinamarkova
28. nov 2016

@eugennia ak máte peniaze zablokované na účte v banke požiadajte o dobrovolnú úhradu exekúcie z toho účtu, stačí vám k tomu papier od exekútora, návšteva pár min., v priebehu dňa máte po probléme.
ps: predpokladám, že tá upomienka neprišla jedna.....keď tvrdíte: ,,keď začali chodiť upomienky,, aký čas uplynul od tej prvej upomienky po exekúciu?