Ahojte,
s manzelom sme vybudovani na pozemku jeho rodicov, teda mojich svokrovcov. Pozemok teda nie je pisany ani na jedneho z nas, pricom dom patri pod bsm. Svokor ma nejake problemy, dlzoby, ktore neriesil, nikomu o nich nepovedal, tym padom ma exekuciu na pozemku aj spolocnom dome so svokrou. Bude sa dotykat exekucia aj nas?
Mimo tohto by ma na tvojom mieste zaujímalo aj to, že ak má tvoj muž súrodencov, tak po smrti rodičov zdedí pozemok nielen tvoj muž, ale aj jeho súrodenci a budete ich musieť vyplatiť z trhovej ceny. To iba tak pomimo, aby ste na toto boli finančne pripravení.
K exekúcii - no dotkne sa vás to, ak ide o vysoké dlhy a bude potrebné mimo iného majetku siahať ja na tento pozemok. Ako napísala @btus najlepšie riešenie by bolo pozemok odkúpiť. Exekútor to povolí, ak to budete riešiť s ním a v kúpnej cene bude dohodnuté, že časť kúpnej ceny zaplatíte rovno exekútorovi.
Postaviť dom na nevysporiadanom pozemku to by som nerobila.Ak by nebola tam exekúcia tak budete musieť vyplatiť jeho súrodencov trhovu cenu.To že zaplatite exekúciu neznamena že jeho súrodenci nebudu tiež chcieť vyplatiť peniaze. Prečo ste si to nevysporiadali ešte pred stavbou domu.Už ak je aj exekútor teraz sa to zbytočne navyšilo kedže už aj odmena exekútorovi za vymahanie pohľadavky.
aki surodenci? nikde ich nespominam, lebo manzel je jedinacik
Napísala som "ak". Zvláštne, že urážať sa na potenciálnu radu "ak" vieš. Zato poďakovať za radu ohľadom exekúcie už nevieš.
na otázku neviem odpovedať, ale nemohli by ste vyplatiť pohľadávku a prepísať pozemok tým pádom na seba? Spýtajte sa aj priamo exekútora, čo sa s tým dá robiť.