Exekúcia na byt

11. aug 2023

Zdravim, chcela by som zistit ako vlastne funguje exekucia na byt..mame susedovcov, ktori maju na LV uz vyznacenu exekuciu, len neviem teda presne, co to znamena..ci je to este na dlho, alebo sa mozeme tesit, ze pojdu v dohladnej dobe prec...precitala som na nete dost vela a zistila aom, ze su ludia, co maju aj dve, tdi exekucie, z toho mi vyplyva, ze ta tato jedna exekucia velmi lady nepohne...mate niekto skusenosti?

patka06
11. aug 2023

Je to nadlho, pokojne aj roky

alickapusinka
11. aug 2023

byt s exekúcie ani za nič na svete.

patka06
11. aug 2023

@alickapusinka asi ho nechce kúpiť, len sa teší, že sa zbaví susedov

autor
11. aug 2023

@patka06 presne tak...🙂 ale ak by to pomohlo, uz by som ho asi aj kupila, len nech idu prec :D

lelelienka
11. aug 2023

Poznam pripad ked mali exekuciu na dom a vlastne uz roky je to nevyriesene, takze to je zial na dlho.

alickapusinka
11. aug 2023

Moja sesternica tak kúpila bol lacnejší tak sa ulakomila. Hovorila mi že keby bola vedela čo ju čaká tak tých zopár tisíc oželie Vieš čo po mesiaci rodina ktorá mala byt v exekúcii dala žalobu na súd že to bolo nezákonne. Vieš čo behali po súdoch 5 rokov. Byt kúpený na hypotéku od banky. Našťastie súd jej dal za pravdu ale tie nervy peniaze na právnika papiere katastrofa pri predstave že by jej ostala hypotéka na krku a nemala ani byt ani peniaze.

lejllamt
11. aug 2023

Exekúcia neznamená, že ich vysťahujú.... môžu mať aj 17 exekúcií a stále tam budú bývať...

zuzanka.zuzu
11. aug 2023

@alickapusinka ty asi myslíš dražbu, že? žalobu na neplatnosť dražby... ale ako mohla sestra kúpiť na hypotéku? lebo byt na dražbe ani byt s exekúciou nejde kúpiť na hypo 😉

zuzanka.zuzu
11. aug 2023

autorka - exekúciu kludne môžu splácať, to nič nemení na vlastníctve. to nie je dražba 🙂

autor
11. aug 2023

@zuzanka.zuzu a ako sa potom tie byty vlastne dostavaju do drazby? Musi tam byt nejaka vyska exekucie? Oni to asi splacat nebudu...tu exekuciu tam maju preto, ze to je byt dvoch exmanzeliv na polovice, stary si tam nastahoval novu rodinu a teda jeho ex dala na aud, aby ju vyplatili, oni nechcu-asi ani nemaju z coho..sud teda urcil, ze byt sa preda za trhovu cenu a peniaze si rozdelia..a oni sa ani neodvolali( nastastie) lebo pani( exmanzelka) vravela, ze ak sa neodvolaju,pojde za exekutorom..tak zrejme ona teraz bude nastojit na predaji, vsak jej blokuju uzivanie nehnutelnosti a nechcu ju ani vyplatit

autor
11. aug 2023

@lejllamt boze moj..naco sa potom vlastne tie exekucie uvaluju, ked prd z toho..keby sa mozno ludia bali o svoju existenciu, prinutilo by ich to spravat sa rozumnejsie..ale pokym mozem mat exekucii hocikolko,nic ma nevystrasi..

patka06
11. aug 2023

Byt s exekúciou nemôžu predať, najprv musí byť vyplatená.
Napr, banka ak sa nespláca hypo si uplatní svoje záložné právo a byt predá v dražbe, ale to fakt trvá dlho.
Ak je exekúcia na menšiu sumu /môže ich byť aj viac/ byt ide do dražby až keď suma poriadne narastie o úroky

lelelienka
11. aug 2023

@autorka a to este vraj sa rozmahaju aj osobne bankroty…v tomto state sa zial ziadny darebak nemusi o nic bat a oni to dobre vedia, bat sa mozeme len my vsetci ostatni, ze s takymi nevedia urady zatocit…🤷‍♀️

lejllamt
12. aug 2023

Pozri...exekúciu ti môžu uvaliť na byt aj po 1 nezaplatenej faktúre...
Zvyčajne je to pre neplatenie odvodov do poisťovní, niekedy ak sa v podnikaní nedarí... a je fakt blbosť, aby si pre povedzme 800 € prišla a domov.... nie každá exekúcia je na vysokú sumu.... zvyčajne to začína malou a potom sa to nabaľuje... niekto môže spraviť iba malú chybu a skončí na stole u exekútora.... a väčšina je ale takých, čo im k jedej pribudne 2, 3, 4 ex....ale začína sa blokovaním účtov, zrážkami z príjmu, odobratím hnuteľného majetku....