Exekúcia a životné minimum na trojčlennú rodinu

simonka1161
15. mar 2021

Baby mame exekútora na účte mam 470€ A my sme 3roj členená rodia ja +manžel a dieťa 3 roky ma a životné minimum schválil 160€! Ako toje možné? Šibe mu zo zákona je totiž na tejto fotke! Ešte aj drzý je !!

maximilie
15. mar 2021

@simonka1161 on nie je drzý, on si plní svoje pracovné povinnosti. Pravdepodobne vy ste si neplnili tie svoje. Manzel nepracuje???
Syn ma 3 roky!!! Obaja sup sup do prace a splácať!

vulka
15. mar 2021

A pýtali ste sa ho, ako dostal tú sumu 160€?

nafka0483
15. mar 2021

@simonka1161 Do toho Lidlu ta nevzali?

merci6
15. mar 2021

@simonka1161 Požiadať o splátkový kalendár, potom by mal uvoľniť účet.

vulka
15. mar 2021

@simonka1161 A inak tá výška, koľko Ti musí exekútor zo mzdy nechať závisí od toho o aký dlh ide. V niektorých prípadoch Ti na povinného nechá len cca 100€ a nie 210€ ako píšeš Ty.

draik
15. mar 2021

Životné minimum nemá nič spoločné s nepostihnuteľnou čiastkou na účte, tá je 165 eur (len ja jednom z účtov). Životné minimum má vplyv na výšku zrážku zrážok zo mzdy.

vulka
15. mar 2021

@draik Môžem sa Ťa opýtať, či sa tá nepostihnuteľná čiastka(jej veľkosť) týka len majiteľa účtu alebo sa berie do úvahy aj napríklad vyživovaná osoba(a tým pádom je tá suma vyššia)?

janka_23
15. mar 2021

Presne tak ako hovorí draik. Životné minimum sa zohľadňuje iba pri výpočte zrážok zo mzdy, peňazí ja účte sa životné minimum netýka. Z účtu je možné jednorazovo vybrať sumu 165 e. Odporúčam zavolať exekútorovi, dohodnúť si spl kalendár podmienky uzavretia mate určite uvedené v upovedomeni o začatí exekúcie a ak ich spĺňate nie je dôvod aby vám ho neschválili. Potom vám účet od blokujú. Hlavne odporúčam komunikovať a s kľudom... Pretože aj mne keď niekto vola a je drzý alebo nadáva môže si byť istý ze nevyriesi nič

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
draik
15. mar 2021

@vulka
Je pevne stanovená tak, ako som uviedol.

janka_23
15. mar 2021

@fidka79 to je normálne. Vzdy je na vine exekútor a nie ti co majú dlžoby

sasa1310
15. mar 2021

@janka_23 otázne, akí boli oni "milí".

bundle
15. mar 2021

@janka_23 @janka_23 dievčatá, máte prácu kde ľuďom pre ich dlh nechávate na život
veľmi málo peňazí a tak sú samozrejme plný emócii a strachu ako prežijú. Je úplne logické, že svoje emócie voči exekútorom nie každý zvláda. Tak im nenadávajte, že si spravili dlh, lebo kto vie prečo ten dlh vôbec vznikol. Keby ste dlžníkom s kľudom a empatiou ohľadom situácii v ktorej sa ocitli všetko vysvetlili , tak by to asi viac prospelo. Ja osobne si myslím, že by exekútor by mal mať aj dobré znalosti ako správne pristupovať ľudom v kritickej situácii.
Nesnažím sa dehonestovať Vašu prácu, verím, že je veľmi stresujúca a aj potrebná.
Dlhy sa musia platiť.
Ale presne kvôli tomu, že oznamujete ľuďom nepríjemné správy, by som tu prácu nevedela vykonávať.

janka_23
15. mar 2021

@bundle človek si zvykne aj na sibenicu a verte mi ze (hovorím za seba) sa snažím byť maximálne trpezlivá a empaticka. Ale keď zodvihnes telefón a na druhej strane sa ozve "počúvaj ma ty ku..a" a podobne tak ta hneď chuť prejde. Celá podstata je niekde iné. Na SK mame veľmi nízku finančnú gramotnosť. Exekúcia je posledná možnosť. Každá spoločnosť ci už poisťovňa, banka, nebankovka atď vždy pošle aspoň 3 upomienky a keby to ľudia neignorovali ale komunikovali a snažili sa dohodnúť tak sa na exekúciu nedostanú. Bohužiaľ na SK stále vládne názor ze keď nepreberá postu nič mi nemôžu a nič sa nedeje. Bohužiaľ sa deje, ale bez toho aby o tom ľudia vedeli.

simonka1161
autor
15. mar 2021

@maximilie halooooo manžel pracuje ja som na rodičovskej my sme sa sním dohodli na splátkový kalendár aj písomne sme oto požiadali a súhlasili! A zrazu dnes mi povedali ze nič im nedošlo su to klamár sním sa nedá dohodnúť veď si pozriete jeho recenzie volá sa pan Boris Gerbera...

simonka1161
autor
15. mar 2021

A hovorili v TV že exekútora nemajú teraz biť aká je teraz situácia

vams
15. mar 2021

@simonka1161 takéto listy treba posielať doporučene, najlepšie s doručenkou, aby ste aj vy mali nejaký doklad o doručení, potom by sa už nevyhováral, že mu nič neprišlo

nafka0483
15. mar 2021

@simonka1161 Vy ste pisomne poziadali, oni pisomne suhlasili a teraz tvrdia, ze im nic nedoslo? Ved ty mas papier, ze suhlasili. Ci ako to bolo?

bundle
17. mar 2021

@janka_23 To je mi ľúto, že ľudia sa na Vás takto nechutne vyvršujú a nevhodne správajú. Robíte si svoju prácu a urážať Vás je úbohé a neospravedlniteľné.
Túto skupinu ľudí by som aj ja úprimne vedela poslať do ....
Ja som v príspevku mala na mysli ľudí čo v strachu nevedia čo ich čaká ..slušných len vydesených.
Nika

janka_23
17. mar 2021

@bundle to je milé, ďakujem 😊 ja viem, že aj medzi exekútor mi, ich zamestnancami sa nájdu ľudia ktorí sú protivni a nedá sa s nimi vyjsť. Ja som len poskytla pohľad z druhej strany ze keď mam denne 100 telefonátov a 97 je vulgárnych tak je to dosť ťažké. Netreba byť vystrašený, aj exekútor a jeho zamestnanci sú iba ľudia. Hlavne treba komunikovať a snažiť sa nájsť riešenie. A keď to nejde telefonicky treba skúsiť mailom alebo postou