Exekúcia a prepis majetku

10. júl 2024

Vie niekto ci sa moze sa prepisat majetok ak prisla exekucia ze do dvoch tyzdnov ma byt suma zaplatena?

Momentalne je splatenie rozratane do niekolkych mesiacov,
nejde o velku sumu ani nieje zalozne pravo na majetok vydane.

beasy
10. júl 2024

No myslim ze ak uz na danu osobu exekucia vydana je tak osoba nesmie so svojim majetkom manipulovat teda by ho nemala ani prepisovat, predavat a podobne, ale nie som si tym ista len mam pocit ze mi to spominali ludia z fachu

draik
10. júl 2024

Zákon to vylučuje a malo by to následky

slovenka753
11. júl 2024

je to dokonca tresny cin ... okrem toho veritel moze taketo prevody majetku namietat a aj tak si napr. uplatnit zalozne pravo na dom a pod.

zuzanka.zuzu
11. júl 2024

jasné, prepíš, koho to v tejto republike trápi 😀

lienka.7
11. júl 2024

Je to obchadzanie veriteľa, teda trestný čin. Ale však vyskusaj.
A pokiaľ ti už prišla exekúcia, tak určite exekútor už riešil aj nejaké plomby na katastri a pod. Neboj sa, ani on nie je hlúpy. Detto blokácia účtu...

autor
11. júl 2024

@lienka.7 nema ta osoba ani ucet zablokovany a nedali ani blombu na kataster lebo sa to stihlo vcas rozdelit na casti ta suma

beasy
11. júl 2024

Kazdopadne urcite by som to nerobila lebo aj ked sa to stihli rozdeli na čiastočne splacanie, urcite to exekutor ma ochranene tak aby nebol obideny, to je prva vec co riesia myslim ze este pred zacatim exekucie a pouziju to niekedy prave len ked uvidia nejaku manipulaciu zo strany dlznika, dovtedy nemaju dovod o tom informovat pokial vidia ze ziaden nekaly pohyb nezaznamenali

tiezjedna
11. júl 2024

Ak máš málo problémov, tak to skús.