Ako to ke s exekuciou pokial nehnutelnost vlastia 4 dedici a jeden z nich ma na svojom podiele tarchu exekuciu? Neviete do akej miery sa to tyka aj nas ostatnych? Je 100% pravdepodobnost, ze dlh nevyplati.
@alex_zalez ešte doplním. Riešili sme toto nedávno v rodine. Viac dedičov na nehnuteľnosť,kde z toho jeden z nich mal exekútora na krku. Museli ostatní dedici vyplatiť jeho exekuciu, aby mohli bez problémov predať túto nehnuteľnosť.. respektíve sa to nejakými právnymi úkonmi spravilo tak,že pri predaji nehnuteľnosti dostal exekútor tu časť peňazí,ktorú dlzil dotyčný dedič s exekuciou.
@alex_zalez jeho podiel môžu dať do dražby,už som tak videla. Môžeš to odkúpiť ,alebo to môže odkúpiť niekto iný. Čo ja viem ,že daktori tak robia ,že kúpia a potom majú právo užívať celú nehnuteľnosť v podstate.
Ak chcete dom predať alebo sa tej ťarchy zbaviť kontaktujte exekútora s tým ze vyplatite exekúciu a exekutor zruší ťarchu. Ak teda ten vlastník s tým súhlasí. Ak je exekvovana suma nižšia ako cena podielu tak rozdiel ide jemu resp podľa dohody. Ak s tým nesúhlasí tak tiež by som exekútora oslovila, môže podiel vydraziť.
@alex_zalez záleží co mate v plane s tým domom ďalej. O co konkrétne sa jedná? Chcete dom predať alebo?