Ahojte, potrebovala by som poradiť aký je postup ak som evidovaná na úrade práce a zostanem tehotná poča evidencie, mám nárok na materskú?
ak si nebola dobrovolne poistena tak mas len rodicak
Tak to je potom ina rec, v tom priupade nárok na materskú samozrejme máš 🙂 ak by si ostala tehotná, gynekológ tí myslím v 36 tt (možno skôr neviem presne) dá papier na nástup na MD, a ty Ho priamo odnesies na sociálku, tam majú evidenciu ci si mala platene poisteniea potom tí príde rozhoenutie a malo by aj s materskou @bambikn
ahojte dievcata, prosim vas ako to je ked som teraz nastupila na up, a ak by som otehotnela ked budem poberat prispevok. Mam narok na matersku? alebo si musim (mozem?) platit dobrovolne poistenie v socialke?
som z toho cvoky, dakujem za odpovede 🙂
vie mi prosim niekto poradit,co vsetko potrebujem k evidencii na urade prace po skonceni materskej dovolenky?ake papiere a tlaciva?dakujem
Ahojte, tiež sa chcem opýtať, hlavne za kým alebo kam mám ísť, ak som dlhodobo v evidencii ÚP a chcem sa dobrovoľne prispôsobiť, aby som mala nárok na materskú?
@bambikn nie, máš nárok na rodičovský príspevok, prídavky na dieťa, príspevok pri nar. dieťaťa a príplatok k príspevku na dieťa. všetko vybavíš na príslušnom UPSVAR, tam ti dajú žiadosti, ktoré po narodení dieťaťa odnesieš vyplnené