Evidencia na úrade práce hneď po škole

patik114
4. mar 2014

Nema niekto skusenosti ked po skole som sa zapisala na urade prace ci mi budu aj nejake peniaze davat ??

drmouse
4. mar 2014

@patik114 Ak máš odrobené minimálne 2 roky, tak áno, inak nárok nemáš na nič. Viem o čom hovorím, nakoľko ja som po škole tak isto išla na ÚP a som tam dodnes. Bolo mi povedané, že nemám nárok ani na žiadne dávky, nakoľko žijem s rodičmi a ich príjem je vyšší ako životné minimum. Jediné, na čo je ÚP dobré, že nemusíš platiť zdravotku. 😉

sisaha
4. mar 2014

@patik114 pokial si nikde nepracovala a nerobila odvody, tak ti nemaju ake peniaze davat.

maria1989
4. mar 2014

@patik114 a doteraz si kde bola? veď škola končí 31.8. minulého roka ...

patik114
autor
4. mar 2014

@maria1989 ale ja som este si robila nadstavbu a 28 .2 som ukoncila a vcera som sa bola zapisat na urad pace

maria1989
4. mar 2014

@patik114 v tom prípade tak, ako píšu baby vyššie 😉

mellissa9
4. mar 2014

@patik114 ak máš viac ako 25 rokov, ,môžeš si požiadať o dávky v hmotnej núdzi. Do 25 rokov na ne nárok nemáš, pretože by ťa mali živiť rodičia.

drmouse
4. mar 2014

@mellissa9 Ja mám 28 a teta na ÚP mi povedala, že nárok nemám vôbec na nič a kým žijem s rodičmi, majú sa o mňa postarať, veď hladnú ma snáď nenechajú 😀

mellissa9
6. mar 2014

@drmouse To bola nejaká divná teta na tom úrade práce 😀 Lebo ja som cele tehotenstvo poberala dávky v hmotnej núdzi, mám 25 rokov a trvalý pobyt u rodičov. Len tie dávky sa nevybavujú priamo tam kde sa eviduje na UP, ale na oddelení dávok v hmotnej núdzi. Tam treba prísť s papierom, že si evidovaná ako nezamestnaná na UP, oni ti povedia aké papiere musíš ešte doložiť k žiadosti o dávky a musia ti ich dať :D Po 4-tom mesiaci tehotenstva sa dokonca o niečo zvýši dávka 😀 Ja som bola zároveň aj na PN a mesačne som dostávala 110 eur. 😀 Potom, keď nastúpiš na materskú, 6 týždňov pred pôrodom sa zase zníži. Na nejakých 80 eur. Len som musela každý mesiac nosiť na oddelenie dávok v hmotnej núdzi ofotenú tehotenskú knižku, ako doklad o tom, že navštevujem gynekologickú poradňu pre tehotné. :D Lebo len ak navštevuješ máš nárok na dávky. 😀 A po pôrode budem z toho oddelenia dávok v hmotnej núdzi dokonca dostávať mesačne 13 eur mesačne po dobu prvého roku babätka. Len budem musieť po každej poradni u pediatra nosiť na úrad potvrdenie, že chodíme s bábom lekárovi. 😀 Určite sa na to informuj, máš na tie peniažky nárok, len sa nesmieš nechať na úrade odbiť 🙂 Veľa šťastia prajem

mellissa9
6. mar 2014

@drmouse A tiež som sa na UP zaevidovala hneď po skončení VŠ, takže som nemala odpracované nič, maximálne nejaké brigády popri škole 😀

drmouse
7. mar 2014

@mellissa9 Hneď ako som sa bola evidovať, poslala ma tam teta 🙂 Keď som povedala, kde bývam, príjem rodičov (dôchodca a polovične invalidný dôchodca), že máme auto... podľa nich spadám do kolonky "Žiaden nárok", a ako som vyššie písala, majú sa o mňa postarať rodičia 😀 Ty možno máš nárok, lebo čakáš bábo, to je trochu iná situácia. Držím palce s drobcom 😉

mellissa9
10. mar 2014

@drmouse Ja som príjem rodičov, ani to že majú auto nikde neuvádzala. Len to čo vlastním ja ich zaujímalo 🙂 A ja nevlastním nič 😀 Takže ten základný príspevok 62 eur ti musia dať, keď máš viac ako 25 rokov. Je jedno kde bývaš a čo majú tvoji rodičia. Ja mám + 13 eur ako príplatok pre tehotnú a mala som + 25 ako ochranný príspevok, pretože som bola PN. Ale to už nie som, lebo som na materskej 🙂 Takže mám menej 😉 Vďaka tehotenstvu som mala mesačne viac, keby som nebola tehotná mám len tých 62 eur mesačne mi hovorili... Keď máš potvrdenie zo sociálky, že nemáš žiadny nárok na podporu v nezamestnanosti, tak si to určite skús ešte raz pozisťovať, tie dávky v hmotnej núdzi, nech zbytočne neprichádzaš o peniažky, ktoré takto zostanú štátu a majú byť tvoje 😀 To je blbosť, že ťa majú živiť rodičia..už nemajú 😀 No na Slovensku sa človek aj o tie dávky v hmotnej núdzi musí doslova biť na úradoch 😀 Ale tak je to na tebe :D Držím palce 🙂