Ahojte, chcem sa vás opýtať hlavne tých ktoré ste boli na úrade práce a popri tom ste si privyrábali dohodou. Hľadám si zamestnanie v mojom obore ktorý som vyštudovala žiaľ mi pri každej ponuke niečo nevyhovovalo a ponúk zas nebolo tak veľa že by sa dalo vyberať ☹️. Tak som zatiaľ na úrade. Manželov známy hľadá do firmy upratovačku na dohodu. 2x do týždňa na 2 hodiny. Chcem si aspoň niečo privyrobiť, len neviem ako postupovať. Viem že je povolená nejaká dohoda aj popri evidencii na úrade, čítala som si o tom len tomu akosi nerozumiem, viete mi niektorá poradiť ako ste to urobili vy keď ste riešili takúto vec? Môžem vôbec toľko robiť na tu dohodu? Lebo sú tam tie podmienky. Dakujem vám
A inak, nikdy nechápem, keď ľudia píšu, že buď nenašli info alebo našli ale nerozumejú. Všetky tieto veci sú na stránke UPSVaR a sú veľmi jednoducho a veľmi jasne spísané.
https://www.upsvr.gov.sk/obcan-hladajuci-zamest...
@melanta ja som sa skôr pýtala na skúsenosti
@melanta a tých 230€ a menej vydokladujem výplatnou páskou ?
@melanta môžem to aj poslať mailom? Alebo tam musim ísť osobne? Myslím urad
V tom linku je to písané. Do 8 dňa v mesiaci musíš doložiť potvrdenie o tom, koľko si zarobila za predchádzajúci mesiac. Ak dostaneš výplatnú pásku, tak výplatnú pásku. Či osobne alebo mailom, to záleží na pracovníčke, na koho natrafíš. Niektorej bude stačiť mailom, niektorá bude chcieť osobne.
Len rataj s tym, ze ak ta v tej praci nebudu prihlasovat a odhlasovat zo SP za kazdy odrobeny den, tak mozes mat dohodu len na 1 mesiac a 10 dni
@rachel36a už vôbec nerozumiem 🙈
Mozes mat dohodu na 40 dni za rok...nezalezi kolko dni budes robit, ak ta prihlasia na dohodu napriklad na mesiac maj, tak uz mas vyčerpaných 30 dni...je jedno, ze odrobis len 8 dni..ziaden zamestnavatel ta nebude prihlasovat a odhlasovat po jednom dni aby ti to vyslo na niekolko mesiacov...
@rachel36a nie, ja to nechcem obísť. Zápise má na tých 40 dni, ale budem chodiť 2x do týždňa. Keď mi skončí dohoda už nepôjdem. To je iba take privyrobenie si
Ja ta chapem. Len ti vysvetlujem, ze ked ta prihlasi 1.5 tak mozes robit maximalne do 10.6.. ak nechces byt vyradena...je jedno ze budes robit 2 x do mesiaca...prihlasena bude na 30 dni v mesiaci...
@rachel36a áno Dakujem za vysvetlenie.
Ahojte baby,
Môžem ešte ja otázočku? Na UPSVaR píše 40 dní v kalendárnom roku. Dobre rozumiem, ze ak sa zamestnam 1.12. 2023, v kalendárnom roku 2023 už budem robit len 31 dní. Tým pádom môžem kľudne ďalších 40 dní robiť od januára 2024?
@melanta dobrý večer, otázočká-
Ukončenie dohody po tých 40 dňoch musím niekoľko dni pred tým odniesť ?
Ahojte chcela by som sa spýtať lebo z toho mám nie mas som zaevidovana na úrade práce a našla som si brigádu chcem sa spýtať ak napríklad tento mesiac mi spravia dve zmluvy jedna by bola od 9 do14 júla to je 6 dní potom by mi spravili zmluvu od 17.7 do 31.7. a v auguste od 15.8 do 30.8 to sa zmestia do 40 dní moja otázka znie tých 237 eur je za všetkých tých cca 40 dní čiže keď zmluvu mi spravia na tri krát za 2 mesiace musia tu tú sumu ( 237 v hrubom rozratat na tie tri zmluv ?a keď ma budú odhlasovať a prihlasovať na to dané obdobie som krytá a nemusím si nič doplácať do poisťovne ?
Môžeš, 40 dní v roku (40 dní trvania dohody, nie 40 odrobených dní) a mesačne max 230 eur. Dohodu musíš doručiť na úrad práce najneskôr 1 deň pred začatím dohody. To znamená, že pri normálne dohode tam môžeš pracovať mesiac a 10 dní. Jedine akoby si to obišla je to, keby ti na každý deň dával novú dohodu. Vtedy sa ti bude počítať len ten 1 deň. Lenže to by bolo pre dotyčného veľmi prácne a hlavne zakaždým čiže 2x do týždňa by si novú dohodu musela doniesť na ÚP deň vopred.