Evidencia na úrade práce

favzuzana
18. dec 2021

Ahojte. neviete mi poradiť? 1.1.2022 sa stávam nezamestnanou. Novu prácu mám od 10.01.2022. Musím sa na tých pár dní evidovať na úrade? Niekde som čítala, že mám na to 10 pracovných dní. Ale ak sa nezaevidujem, kto bude za mňa tých 5 dní, čo mi zachádzajú, platiť poistenie atď.? Ďakujem za rady

veronikaszabova
18. dec 2021

@favzuzana na 10 dni sa ti neoplati evidovat, zaplat si odvody sama

zalka
18. dec 2021

@favzuzana máš dieťa do 6 rokov? ak áno tak sa len eviduj na ZP ako rodič starajúci sa o dieťa do 6r a odvody do ZP platiť nebudeš.

favzuzana
autor
18. dec 2021

@zalka nie. Už staršie...

mogaa
18. dec 2021

platíš si len zdravotku a je to je cca 2eurá denne, takže evidovať sa ti neoplatí

zalka
18. dec 2021

@favzuzana tak potom odvody do ZP zaplatíš od nového roka je to 2,5583 e na deň ale nezabudni ísť na ZP sa prihlásiť ako dobrovolne nezamestnaná.
Alebo si porieš UP , a nebudeš platiť nič.
Alebo môžeš byť tých 10 dní na PN a tiež do ZP nebudeš platiť nič.

favzuzana
autor
18. dec 2021

@zalka Ďakujem

9lf9
18. dec 2021

@favzuzana ak mas od 10.1.2022 vykryt musis len 9 dni. Ak evidenciou podat ziadost do 7 kalendarnych dni tj. najneskor 7.1 ale lepsie riesenie napisala zalka.

luccija
18. dec 2021

@favzuzana do 7 myslím sa musíš evidovať na UP...máš nárok aj na podporu?ak nie kvôli tým pár dňom by som sa neevidovala, ale zaplatila si sama

favzuzana
autor
18. dec 2021

@luccija Mám nárok na podporu. Ďakujem za radu. Pouvažujem

luccija
18. dec 2021

@favzuzana no tak sa musíš zaevidovať nie?či chces im tie peniaze nechať?hoc je to pár dní. Dnes sa aj tak eviduje online aspoň v mojom okolí nechodí sa na úrad kvôli tlacivam a pod...budúci týždeň napíš na úrad, lebo potom sú sviatky doma si vypíše a pošleš, keď príde čas...

favzuzana
autor
18. dec 2021

@luccija Ano, určite sa zaevidujem. Dokonca uvažujem, že sa spýtam, či sa nedá nastúpiť od 1.2. Keď už, nech mi vyplatia celý mesiac. 🙂

hazelgracegus
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
favzuzana
autor
19. jan 2022

Ahojte. Dievčatá, neviete ako dlho trvá, kým mi príde rozhodnutie o zaevidovaní na UP. Evidovala som sa cez net. Všetko ok. Ta pani napísala, že mi to príde poštou doporučene. No už to bude 3 týždne a nič nechodí. Neviem, či mám ešte čakať alebo riešiť. Ďakujem.

9lf9
19. jan 2022

@favzuzana na spracovanie je stand. 30 dni od podania

favzuzana
autor
19. jan 2022

@9lf9 aha. Ďakujem.