Ahoj dneska som sa bola zaevidovať na úrade práce. 6 rokov som robila v jednej firme minulý rok som nastúpila po rodičovskej. Na úrade som vypísala tu žiadosť o evidenciu a mám sa zase hlásiť za dva týždne. O výške podpory kedy budem vedieť? Či to už sociálka posiela? Dá sa to aj nejak vyrátat že koľko dostanem? Za posledné dva roky som mala rok prácu za 1350 v hrubom a rodičak 420
@alenah31 no malo to 6 strán a áno dávala som aj číslo účtu pre tu dávku ... Takže asi mám všetko ok... Pani na up nebola veľmi zhovorčiva a ja som sa hlásilaprvy krát v živote ná Up
Príde ti papier o výške podpory, mne to prišlo asi po 3 týždňoch od zaevidovania.
@janickacrazy ďakujem 🥰
@cukorfalat ďakujem veľmi pekne pomohlo mi to urobiť si aspoň prehľad že s akou sumou plus mínus mozem rátat 🥰
@cukorfalat ahoj, prosim ta mozem mat otazku? Ako sa pocita dvz pokial by som ziadala o davku v nezamestnanosti hned po skonceni RD?
na ÚP sa vypísala žiadosť o zaradenie do evidencie uchádzača o zamestnanie. Ale požiadala si aj o dávku v nezamestnanosti? Tú vypláca SP - vypisuješ to priamo už v tom tlačive. Na priznanie a vyplatenie dávky má SP 60 dní od podania žiadosti. Nikto ti nepovie na základe toho čo si uviedla výšku tvojej podpory. Rodičák nie je podstatný - je to štátna soc. dávka, tá sa do výšky výpočtu podpory nezapočíta.