.
Dobrý deň chcem sa informovať. Prihlasila som sa na úrad práce 9.10.2024.... je 3.12.2024 ešte stale mi neprišlo ani rozhodnutie ani peniaze.
Mám možnosť isť do prace na brigádu ale tam kde som už pred evidenciou úradu(viem že sa to nemôže ). Chcem sa opýtať ak by som nebola na úrade 3 mesiace a išla na tú brigádu (ako dobrovoľne nezamestnana ,že odíjdem z úp) ... ako je to s podporou ? Bude to pozastavené alebo budem mať vlastne nárok na ňu ? Ďakujem
@opica_skorica čiže keby som sa odhlasila z úp skôr ako ubehnú 3 mesiace mi zaniká nárok aj na dalšie obdobie ? ... ale po 3 mesiacoch môžem odijsť a keď si požiadam mi vyplatia 50% ?
@maria164 nezanika, len sa prerusi, ked budes znovu v evidencii do isteho casu (tusim max.do 2 rokov) od priznania podpory, pokracuje sa vo vyplacani.
@maria164 poviem príklad z praxe. Osoba skončila pracovný pomer 15 mája. Prihlásila sa na up. 1. Júna nastúpila do novej prace tpp. Za tych pol mesiaca dostala podporu. Koncom augusta dostala výpoveď v skúšobnej dobe. Opäť sa prihlásila na up a pokračuje v podpore už len 5.5 mesiaca lebo pol mesiaca už vyčerpala. Aj vymeriavací základ na podporu na pôvodný. Neberie sa do úvahy nový pracovný pomer.
@maria164 podporu dostavas, ked si splnila narok a zaroven si v evidencii uchadzacov.
Pri vyradeni z evidencie ti ju prestanu vyplacat. Budes si sama platit zdravotku. Na rok 2024 je stanovená minimálna výška preddavku:
97,80 eur pre osoby bez zdravotného postihnutia,
48,90 eur pre osoby so zdravotným postihnutím.