Evidencia na úrade a podpora

zuzulk
7. sep 2016

Bola som sa zaevidovat po skonceni pracovnej doby. Teraz že mám cakat aj 2týždne kim si buďem moct dať ziadost na podporu. Nemozem ani na zdravotnu, keď nemam papiere z uradu?tak mi to povedala pracovnicka na urade. Chytaju ma depky s toho. Nemá mi kto poradit

dominika6
7. sep 2016

@zuzulk
1) po akom skončení pracovnej doby? na úrade či kde?
2) ked končíš pracovný pomer,dostaneš do ruky výpoved a s tým papierom ideš na úrad práce sa hlásiť max. do 7 dní..
3) bud si niečo zle pochopila,alebo tá pracovníčka je divná

stastnablcha
7. sep 2016

zuzulk asi si to nejak zle pochopila. po tom ako Ti skonci pracovny pomer sa ides do 8 dni zahlasit na UP. tam ti vystavia papiere, ktore ked su podpisane, dostanes ich do ruky. s tymi potom pojdes na socilnu a zdravotnu poistovnu. asi Ti len chel povedat ze kym nemas tie podpisane papiere v ruke (ktore potvrdzuju tvoj status) nemusis nic a az potom s tymi papiermi ist ziadat o podporu. to ale neznamena ze tie 2 tyzdne niesi krytá... len ze podpis bude trvat 2 tyzdne... ak si uz na UP bola a odovzdala si dokumenty tykajuce sa skoncenia PP tak si v pohode..

candii
7. sep 2016

Ano tak to ma byt ja tiez ked som sa bola evidovat tak som si vypisala tlacivo o sebe, mojom vzdelani atd. potom mi pracovnicka dala termin o 2 tyzdne a dala mi papier pre soc. poistovnu kvoli podpore a 3x oznamenie .. pre poistovnu zdravotnu, socialnu a jedno pre mna. Mas tam datum od ktoreho si evidovana takze nemaj stres vsetko je OK

zuzulk
autor
7. sep 2016

nemam stres 😀 uz opadol hihi. ja som ju pochopila ...len okolie mi inak vravelo ,tak som bola zmetena ....uz je to ok. prvi krat podpora 😠 .nemam rada papierovacky 🙄 urcite niesom sama

candii
7. sep 2016

@zuzulk podobne tiez prvy krat 😁