Bola som sa zaevidovat po skonceni pracovnej doby. Teraz že mám cakat aj 2týždne kim si buďem moct dať ziadost na podporu. Nemozem ani na zdravotnu, keď nemam papiere z uradu?tak mi to povedala pracovnicka na urade. Chytaju ma depky s toho. Nemá mi kto poradit
zuzulk asi si to nejak zle pochopila. po tom ako Ti skonci pracovny pomer sa ides do 8 dni zahlasit na UP. tam ti vystavia papiere, ktore ked su podpisane, dostanes ich do ruky. s tymi potom pojdes na socilnu a zdravotnu poistovnu. asi Ti len chel povedat ze kym nemas tie podpisane papiere v ruke (ktore potvrdzuju tvoj status) nemusis nic a az potom s tymi papiermi ist ziadat o podporu. to ale neznamena ze tie 2 tyzdne niesi krytá... len ze podpis bude trvat 2 tyzdne... ak si uz na UP bola a odovzdala si dokumenty tykajuce sa skoncenia PP tak si v pohode..
Ano tak to ma byt ja tiez ked som sa bola evidovat tak som si vypisala tlacivo o sebe, mojom vzdelani atd. potom mi pracovnicka dala termin o 2 tyzdne a dala mi papier pre soc. poistovnu kvoli podpore a 3x oznamenie .. pre poistovnu zdravotnu, socialnu a jedno pre mna. Mas tam datum od ktoreho si evidovana takze nemaj stres vsetko je OK
nemam stres 😀 uz opadol hihi. ja som ju pochopila ...len okolie mi inak vravelo ,tak som bola zmetena ....uz je to ok. prvi krat podpora 😠 .nemam rada papierovacky 🙄 urcite niesom sama
@zuzulk
1) po akom skončení pracovnej doby? na úrade či kde?
2) ked končíš pracovný pomer,dostaneš do ruky výpoved a s tým papierom ideš na úrad práce sa hlásiť max. do 7 dní..
3) bud si niečo zle pochopila,alebo tá pracovníčka je divná