Emisná kontrola a zle vydaný doklad

nika3136
10. jún 2019

Dobrý deň
Partner bol 03/19 na emisnej kontrole, kde mu nedopatrením vydali zlý doklad a na ňom úplne inú ŠPZ ako je tá naša. Zrejme došlo k zámene s iným vozidlom, ktoré tak taktiež bolo.
Samozrejme si to neodkontroloval a dnes mu pri bežnej policajnej kontrole skoro vzali auto a dostal pokutu. Má si to samozrejme poriešiť, ich nezaujíma, že to bola chyba pracovníka (chápem a rešpektujem).
Problém je v tom, že dnes nás čaká cesta cez pol republiky a každý deň auto používa.
Čo môžme robiť? Nemôžme sa ani nakontaktovať na majiteľa auta s tou značkou, pretože logicky nemáme ani meno, ani kontakt.
Nevie sa dovolať tam, kde kontroly robia a ísť na políciu je asi hlúposť však? Aby kontaktovali majiteľa. Kým mu aj pošlú správny doklad, potrvá to pár dní (minimálne 2). Dovtedy bude bez? A zase riskuje pokutu?
Ako by ste to riešili? Iné auto alebo necestovanie neprichádza do úvahy, musíme ísť domov, on do práce

veronikaszabova
10. jún 2019

@nika3136 auto mu vziat nemozu.🙂
Sla by som spat na emisnu kontrolu a riesila to s nimi

17juraj17
10. jún 2019

@nika3136 Rovno na emisku nech vytlacia spravy doklad.

humajnicek
10. jún 2019

@nika3136 nech ide so zlým dokladom tam kde bol na emisnej k. Vydajú mu dobrý doklad a hádam sa dopátrajú na toho kto má ten váš, lebo pravdepodobne ich vytlačili naraz a dali naopak a auto mu zadržať môžu, Neriskovala by som a nešla by som na ňom.

dopolbokaodrata
10. jún 2019

Ísť na emisnú kde vám ju robili a nech vám vytlačia správny doklad, a nech si kontaktuju aj toho druhého, podľa ŠPZ ho budú mať v systéme.