Kedze socialna poistovna spristupnila cez EUP moznost pozriet si historiu zamestnani a uhrad do dochodkoveho fondu, pozrel som kolko rokov vlastne mi eviduje a aky priblizne dochodok mi vychadza ku akualnemu dnu. Na moje prekvapenie mi tam absentuju vyse 2 desiatky rokov SZCO, pricom evidencia zamestnani je OK, vratane SZCO.
Mate to tak aj vy?
aj ste platili ako SZČO odvody do SP?Známa teraz tak naháňala ,mala tam aj SZČO ale v tom období platila iba zdravotnú,odvody do SP nemusela a tie roky sa nepočítajú
a platila si odvody do socialnej poistovne ? digitalizacia dokumentov je v tomto kontexte hlupost ak si platila odvody domsocpoist ako SZCO tak ta maju naparovanu cez platby
Ja sa chystam pozriet zajtra, aby som neodpadla z vysky dochodku 🤣
@katka700 na socialke som si registrovala elektronicky ucet poistenca ,ziadoat som podavala cez obciansky ,ale da sa aj nejak papierovo, trvalo im to vyse mesiaca , vtedy som si akontrolovala ci mam vsetky zamestnania. Teraz je ta novinka, takze musim niekde najst heslo a pridqli novu moznost predbezny dochodok. Ale myslim ze to uvidis az ked mas viac ako 40r ,ja mam 47 tak tam snad nejake cislo vypadne.
@dajana555 ano, okrem prveho roku cely cas platim socialne aj zdravotne a niektore roky boli prijem az taky, ze som bol platca DPH so zakona. V prehlade zamestnani mi tam dokonca vyskocila aj par rokov dohoda, ktoru som mal popri SZCO, ale tiez nie je zapocitana. Asi to este nemaju vsetko naskenovane. Alebo si musim pohladat vsetky danove a zapocty od strednej skoly a ist im to tam dat pekne na stol 😪
tak čo najskôr tam ísť
@katka700 vyplníš žiadosť na stránke
https://www.slovensko.sk/sk/detail-sluzby?exter...
a potom keď schvália že ty si môžeš pozerať svoj účet tak sa prihlásiš na stránke
https://www.socpoist.sk/prihlasenie-do-elektron...
Ano, stalo sa mi presne to iste so zamestnavatelom (velkym)... asi pol roka trvalo, kym som sa s nimi vyhadal (velmi sa im v SP nechce... presviedcali ma, ze si to ma nechat az na dochodkovy vek a potom to dokazovat a tak)... nakoniec som nevolal (tam si ma prehadzovali), ale napisal som cez nejaky ich formular, teta zavolala mne a vysvetlili mi a vyriesili ... ked vyriesili, zavolala, ze hotovo (presli na iny system nahravania zapocitanych rokov a maju v tom bordel)... Problem so zapoctom strednej skoly mam stale, i ked vysoku mi zapocitali ... to vyriesim teda potom... to sa riesi na ustredi 🙂
Takze len sa obrn a nedaj sa...
z dohôd do konca r.2012 sa odvádzalo len úrazové poistné, takže do dôchodku sa nepočítajú
@zic tiez tam nemam zapocitanu skolu ako vidim, takze aj vysvedcenia si mozem nachystat. Uz sa tesim na to vybavovanie 🥴 Vlastne mi nezapocitali priblizne 70% odpracovanych rokov.
@marinairickova Ano, boli to dohody pred 2012. Takze v tom obdobi mi musia zapocitat aspon prijem cez SZCO.
@autor @eeffka ja mam taky vek, ze este aj urad prace sa mi tam zapocital co som bol asi 4 mesiace... Viem, ze boli nejake zmeny, ale mam pocit, ze skola sa rata od 15 rokov (akurat nie do predcasneho, ale iba do riadneho / odpracovanych rokov)...
Na vydokladovanie je nutne tusim maturitne vysvedcenie a z VS som snad musel ist az na studijne (blbeckovia v SP naprilkad zapocitali rocniky 3-5 z VS, ale nemali 1-2... som sa ich pytal, ze ako si to predstavuju, ze som chodil len do poslednych 3 rocnikov... ale aj tak chceli potvrdenie)...
Lepsie asi vybavit ASAP, kym nejake skoly nezrusia / nezapatrosia archiv...
Najhorsie je, ze kopec veci som mal v tom IUP (predchodca EUP) od SP... a po prehodeni nieco zmizlo a ked som im to povedal, tak ze to oni nepreklopili, ale natahali odznova a z inych zdrojov... takze tak...
Treba to riesit so SP, skor ako budes ziadat o dochodok je dobre dat to do poriadku. Nemusia mat zdigitalizovane vsetky tvoje dokumenty