Ahojte, v 29. decembra mi lekárka vystavila elektronickú PN. Čítala som na stránke sociálnej poisťovne, že už nemusím nič dokladať. Zo sociálnej poisťovne mi prišlo poštou potvrdenie, že mi nemocenské schvaľujú aj v akej výške. Za december mi prišla iba výplata zo zamestnania, ale keďže suma bola takmer totožná s mesačnou mzdou, myslela som si, že to prišlo spolu. Za tento mesiac mi však ešte nič neprišlo. Tento mesiac mi však prišiel iba doplatok z práce (ak sme chorí menej ako 2 mesiace, mzdu mi dopláca zamestnávateľ). Nemocenské ešte neprišlo. Na stránke sociálnej poisťovne som našla: "Prvý výplatný termín je stanovený do 15. dňa v mesiaci a druhý výplatný termín do 27. dňa v mesiaci. Ide o hraničné termíny, v ktorých vyplatené dávky odchádzajú zo Sociálnej poisťovne." Avšak nemocenské by malo odchádzať toho 15. Mám čakať, či príde nemocenské toho 27? Chodieva to tak neskoro? Ďakujem za všetky odpovede.
Ak tieto dátumy pripadnú na nepracovné dni, posúvajú sa na najbližší predchádzajúci pracovný deň.
@lili2015 pockaj do 27meho.
A zisti si, ci maju na SP tvoje cislo uctu.
@atikab ona caka PN za januar. Aspon tak som to pochopila ja
@veronikaszabova vychadzam zo slov autorky, citujem : "Za december mi prišla iba výplata zo zamestnania, ale keďže suma bola takmer totožná s mesačnou mzdou, myslela som si, že to prišlo spolu." Preto ta moja reakcia. Ja to chapem, len neviem, ci aj autorka v tom ma jasno.
A samozrejme je, ze aj v januari pride zo SP len pomerna cast (vzhladom na datum zaciatku PN).
@mogaa ďakujem, aj mňa to napadalo s tým chýbajúcim číslom účtu, ale pamätám si, že som ho diktovala lekárke. Predpokladala som, že od decembra stihli nahlásiť aj od zamestnávateľa, ale chyba sa môže stať hocikde. Napadlo ma aj, že či nemajú zle číslo účtu. Zajtra zavolám a zistím. A áno, jedná sa mi o januárové nemocenské. Len som si nebola istá, či to bežne neposielajú 27 a ja zbytočne riešim veci dopredu. Pozerala som aj slovensko.sk, či mi niečo neposielali, ale tam nie je nič k PN. Do sociálnej poisťovne je potrebný samostatný účet, ten nemám.
číslo uctu sa nediktuje lekarke, zamestnavatel ho vyplna na stranke SP v pripade ePN... bud zavolaj mzdarke a over si ci to vyplnila, alebo na SP si to over telefonicky
ani mne ešte neprišla PN za január
ani mne ešte neprišli peniaze za PN za január
Mozem sa opytat ako ste to nakoniec doriesili tie peniaze za nemocenske prisli vam nakoniec? Pretoze ja som na rizikovom doma PN a za januar mi prisli vo februari normalne 15.2. Ale dnes mi neprislo za februar a ked som volala do socialky pani co ma má vyplacat ma DV ale ze ani mi nepride lebo nema to tam zadane v systeme a vraj ako je mozne ze mam zadanu PN uz rovno do juna ze to sa tak nerobi...ze to tak nemoze byt volala som na gyndu a vraj revizna lekarka im povedala ze co sa tyka rizikoveho to tak mozu robit a maju a ze niesom jedina co to tak ma zadane a ziadna nemala problem doteraz... tak ja uz neviem a peniaze nepridu lebo ani nezadala so systemu ziadnu platbu takze som zvedava co mi ta pracovkyna co ma má na starost zajtra povie.... aky dovod... 🤦🏽♀️
@michaelamims Ahoj, mne prišla nakoniec toho 27, neskorší výplatný termin. Ale mne lekárka predlžuje PN pri každej kontrole, nenecháva do konca tehotenstva.
@lili2015 tak to potom zjavne asi moja robi zle se to tak rovno zadala do juna 🤔 zajtra to vsetko zistim ale hlavne som zvedava ako sa to vyriesi no 🙏🏼 dakujem za info
Poslal lekár prechodku