Ahojte, viete prosim niekto ako je to s vybavovanim pasu ked dieta ma dvojake obcianstvo? Ked idem vybavit pas na slovensku bude tam aj nejak zaznacene,ze ma dve obcianstva, alebo to sa tam neriesi a bude tam mat len slovenske?
Prides s rodnym listom, svojim obcianskym a vybavis pas. Moja dcera ma tri rozne pasy vsetky platne. Nikdy sa nepytali ci ma pas aj inej krajiny.
Ak sa dieta narodilo mimo Svk a jeho otec je inej narodnosti moze mat dve obcianstva . To slovenske dedi po matke automaticky ty len Musis doniest rodny list a superverifikovany sobasny list a ukazat to najprv na matrike a potom mozes ist vybavit pas ( takto mi to vysvetlila pani na urade na Svk )
@hanaxxx Na Slovensku potrebuješ rodný list dieťaťa a tvoj doklad totožnosti. V zahraničí to závisí od konkrétnej krajiny, požiadavky sa môžu líšiť. Druhé občianstvo podľa mňa v pase nie je nijako zaznamenané.
@sivana09 Pre prípad, aký má autorka neplatí a neplatilo na Slovensku pravidlo, že sa musí vzdať jedného občianstva.
V tej druhej krajine ti nestaci len rodiny list potrebujes aj dokaz ze otec je obcan danej krajiny, ( jeho pas alebo ine ID) pozri si na google konkretne vsetko co dana krajina vyzaduje,
@hanaxxx ak sa dieta narodilo na sk a ty mas sk obcianstvo, tak dieta dedi po tebe obcianstvo a k pasu potrebujes jeho rodny list a tvoj obciansky, kolok… nepise nikde ze ma dvojite obcianstvo. V druhej krajine ho musis najprv zaregistrovat do matriky, (potrebujes ak rodny list, sobas y list, otcove doklad ze je obcan..) vybavis rodny list a az potom Moze mat druhy pas.
@hanaxxx ak jedno z tych obcianstiev je slovenske, druheho sa musis vzdat. Aspon do minuleho roka neboli na slovensku povolene dvojite obcianstva. No mozno mam stare info