Ahojte modrokonikári, neviete mi poradiť? existuje na Slovensku ešte dvojité občianstvo? popri materskej pomáham robiť zmluvy ohľadom nehnuteľností, ale s týmto som sa ešte nestretla - jedna pani má podľa dokladov z roku 1993 občianstvo SR a z roku 2001 i potvrdenie že je občiankou ČR ako to uviesť do kúpnej zmluvy - Štátna príslušnosť Slovenskej republiky a Českej republiky?
Dvojite obcianstvo existuje, ale za urcitych dost prisnych podmienok, ja aj mm mame sr aj cr a vsade uvadzame iba sr obcianstvo, aj sme kupovali byt a dedili (na slovensku)
@trevis nemyslim ze kataster ma moznost nejako zistit druhe obcianstvo resp ze to bude nejako zistovat, uved cislo slovenskeho obcianskeho a basta, tam nie je nikde uvedene ze osoba ma aj druhe obcianstvo, to zostis jedine tak ze ti to ta osoba sama povie a da ti k tomu doklad napr pas alebo potvrdenie o cr obcianstve
Moje obě dcerky mají obě občanství. Slovenské po manželovi a české po mě. Obě mají i dva pasy,takže dvojité občanství normálně existuje
@trevis som podobny pribad ako tvoja klientka, na kz som uvadzala len slovenske obcianstvo, prevod prebehol v pohode
@stepanka274 a to ja som bola predávajúca, čiže som overovala podpisy u notára, ešte možno tou cestou by sa na to mohlo prísť, ale nič sa nedialo ako som už písala vyššie.
@stepanka274 si zlata.ze si mi dala vediet.hned som kludnejsia.velkeee dakujem