Ahojte chcem sa spytat na nazor dievcat ktore si po svadbe nechali aj svoje priezvisko a prijali aj to manzelove. Ako sa vam funguje s dvomi menami? 😁 Zaujima ma napriklad ako sa predstavujete, ako vas ludia volaju, ktorym menom a tak? Neolutovali ste to? Rozhodli by ste sa tak aj druhy raz? Dakujem za kazdy nazor 🙂
@janetinka27 toho sa ja bojim najviac 🙈🙈🙈
Ja tak mam, pouzivam obe a neprekaza mi to. Niekedy, ked volam taxik, alebo objednavam donasku, cize na take neoficialne situacie pouzivam len jedno - bud dievcenske alebo manzelovo. Pri ofic styku a pri podpisoch uvadzam obe. Asi by som sa ani dnes, po 4r. nerozhodla inak.
Poznám veľa žien s dvoma priezviskami, vrátane seba. Bežne sa predstavujem dvoma menami, na úradoch na Slovensku, ani v zahraničí som nikdy nemala problém. Ľudia ma oslovujú rôzne, ale najčastejšie oboma. Samozrejme, keď nás niekto oslovuje ako pár, použijú len pán a pani spoločné priezvisko.
@ivkav5 Ja mam dve a praveze som s tym velmi spokojna. A to su obidve dlhe a spolu s krstnym mam teraz meno na 27 pismen 🙂 Ja som sa vydavala v 40ke, v praci som uz mala aj rozne publikacie pod svojim priezviskom. A tiez uz zvyk za tie roky 🙂
Predstavujem sa uz povacsine manzelovym priezviskom, hlavne ked ide o rodinne veci. V praci ma niekto vola tak a niekto tak a je mi to jedno, kedze obidve su moje priezviska. Ked potrebujem nadiktovat do telefonu a ide o nieco neoficialne, tak pouzivam svoje priezvisko, kedze pri manzelovom treba vysvetlovat, ako sa pise.
A celkovo som rada, ze moje priezvisko len tak nezmizlo a pripada mi to, ze takto som aj svoja aj jeho zaroven. Takto som s tym proste najviac stotoznena.
@marianarem presne takto to tiež robím a cítim🙂
@ivkav5
ja som to tak citila aj citim ze potrebovala som dve. nechcela som sa vzdat mena po ockovi, a nova rodina ma moc neprijala takze si neviem predstavit ze by som mala iba ich priezvisko, ked k nim nepatrim. k manzelovi patrim - a zaroven som aj svoja. neoficialne pouzivam raz jedno, raz druhe, ako sa mi paci, a pri ofic. veciach obidve. su to uz 4 roky, a zatial ma nic lepsie nenapadlo, ze ako to riesit.
a vydavat som sa chcela. manzel nemoze za to aku ma “super” rodinu. skusala som aj jeho presvedcit nech si dame spolocne, ze aj dve aj ja dve, to uz mi nepreslo 😀😀
@ivkav5 zatial, co som ma klientky s 2 priezviskami, kazda si tukala na celo a povedala, ze to lutuje, ze s tym ma len problemy, hlavne ak nieco vybavuje a zvykli sa predstavovat nakoniec aj tak iba jednym priezviskom.