ahojte, zijem v anglicku a spolu s priatelom cakame baby, chces sa opytat ci mozem dat dietatu dva priezviska, pocula som, ze ak bude mat len priatelove priezvisko a ja by som chcela s malou cestovat sama, mohla by som mat problem. vie niekto poradit? dakujem
Pocula som,ze bol problem na letisku, ked cestovala matka s dietatom a mali rozne priezviska...ze to museli riadne vysvetlovat...Z tohto dovodu je vyhodnejsie mat 2, ak nie ste vzati.Ci to ide pre vase dieta konkretnr,to si zistite na uradoch.
@chiara511 ja mam ine priezvisko ako moji 2 synovia. Nikdy som s tym nemala problem, nikdy som nemusela dokazovat, ze "su moji".
Ak by bol nejaky problem, vedia si dieta vyhladat v systeme a tam je pisane, kto je matka a kto otec 🙂
A k otazke - na Slovensku nie je mozne, aby malo dieta 2 priezviska.
Zena moze mat, dieta nie.
@veronikaszabova no tak niekde v usa ci v cine si urcite nevyhladaju, kto je matka a kto otec dietata (ani len cesi nemaju pristup do sk databazy...)
@chiara511 jednoduche riesenie- dieta bude mat priezvisko po tebe, pokial sa nevezmete. Nebudes mat problemy s cestovanim. A ako uz bolo spomenute, dieta nemoze mat nikde dva priezviska okrem spanielskych krajin- takze ak tvoj priatel nie je spaniel, brazilcan, argentincan, tak nic z toho...Ty ako vydata mozes mat 2 priezviska vzdy a v kazdej krajine.
@veronikaszabova veru zvykne byt problem
@chiara511 tento vysvetlovaci problem, sa riesi rodnym listom a este nejaky papier sa vypisuje pred cestovanim, podpisuju to obaja rodicia... bola tu v lete debata o tom niekde... ja osobne by som u isla cestou, ktoru opisuje @vevesh , tiez mam dieta s otcovym prizviskom ;) a mne to za tie opletacky nestoji, v kuse to niekde niekto riesi, volaju ma jeho priezviskom v skole, skolke..a casom to cloveka nebavi ani opravovat :DDD
@veronikaszabova no ja neviem, ale asi si nelwtela mimo EÚ a dokonca aj v EÚ, napríklad Paríž na letisku bol problém. Takže áno, problém to môže byť a ťažko si v hľadajú aj v tom Paríži v nejakej databáze kto je otec a matka😂😂😂, možno v orechovej potoni, ale nie v zahranici
@chiara511 ak bude mat male pas tak problem nebudes mat ziadny si myslim,...a bezne maju ludia dve priezviska a nemaju problemy,kludne daj,... 🙂