Baby, keď budem mať dve práce, normálnu a na živnosť, teda budem platiť viac do sociálnej poisťovne, budem mať vyšší dôchodok raz ak sa dožijem? Nerada by som bola na dôchodok chudobná ako teraz 😀
Myslím, ze dôchodok sa počíta až z tých súm za posledných 10 rokov. Ak sa mýlim, opravte ma
V prvom rade budes prispievat vsetkym lenivcom doma - ciganom, dlhodobo nezamestnatelnym, celozivotnym zenam v domacnosti, ktori ked zistia, ze nic neodviedli do socialnej poistovne a nic nedostanu, pojdu plakat a protestovat pred urad vlady, ze chcu v domove dochodcov nieco jest. Aj ked sa im za mlada nechcelo nic robit.
Zial zistis, ze pojdes na dochodok z dvoch robot zodrata a dostanes len o trosku vyssi dochodok, ako ti ze lezali oddychnuti s vylozenymi nohami doma a v starobe budu vyzierat system.
Dobra sprava pre system je ten, ze aspon ti zodrati ludia zomru skor a oddychnuti sa doziju vyssieho veku, nakolko si nestihli nic v praci opotrebovat. 😂
Pises, ze Nerada by som bola na dôchodok chudobná ako teraz
Ale opravte ma, ked sa mylim, ale neviem teda, kolko teraz mas, ale nik nebude mat na dochodku ekvivalent prijmu z prace... bude mat menej...
Pokial si mlada a uz teraz riesis dochodok, co je dobre, zacni investovat. V dlhodobom horizonte sa to velmi oplati
Ano