Dve adresy počas práceneschopnosti

jana6531
25. nov 2014

Pekny den prajem tak mna by zaujimalo som cca v 10 tyzdni tehotenstva a som na pn mam zdravotne problemy. Ale na listku mám adresu trvaleho bydliska normalnu svoju. A ta druha že kde sa budemnachadzat počas pn mám u rodičov čo je cca 180km dalej.Tery neviem to musím byt stale akoby u nich? Može mi kontrola od nás prist až sem knim? Alebo to si oni obvolaju a pošlu tu niekoho s tohto okresu?Alebo ak budem chciet byt doma da sa to niekde nahlasit? vdaka za info

sue
25. nov 2014

@jana6531 kedze si pn,nemozes cestovat ako sa ti.zapaci 🙂 musis sediet na zadku. Nemusi to byt v mieste trvaleho bydliska,preto sa na pn pise adresa,kde budes. Ja som mala podobnu situaciu ako ty a lekar mi dal taky dalsi listok,ktory mi potvrdil - zmenu pobytu k manzelovi docasnu a manzel ju odniesol do socialky ;) kontrola nastastie neprisla vobec 🙂. +nezabudni,ze zo zakona ci predpisu alebo nejakej inej papierovacky musis mat zvonec a menovku,aby sa ti pripadna kontrola dozvonila.... Jaj este mi napadlo,ze mi doktor povedal,ze by pri castejsich presunoch nebolo dobre furt oznamovat zmenu,ze potom je lepsie najst si listok z kontroly v schranke a odovodnit nepritomnost doma navstevou lekara alebo pohotovosti :/ neskusala som,neviem ;)

jana6531
autor
25. nov 2014

@sue Takye si mala adresu kde budes pocas pn inde ako trvale ano? A potom ked manyel ti zaniesol neaky ten druhy papier tak si bola zasa len na adrese trvaleho?

amstelko
22. dec 2014

@jana6531
@sue baby poraďte mi, som od 22.12.na PN, sestrička mi dala 3 papiere, jeden-zelený si mám nechať ja a dva mám odniesť do zamestnania,modrý a červený,jeden je pre zamestnávateľa,lebo ten mi pletí presne tých 10 dní do konca roka a ten druhý je do sociálky, lebo potom začne platiť ona,dobre som to pochopila

amstelko
22. dec 2014

@sue
@jana6531 ďakujem za radu

evabb35
29. dec 2014

@jana6531 Počas rizikového tehotenstva tiež som mala na tlačive PN dve adresy - jednu trvalý pobyt a jednu, kde sa počas PN nachádzam. Keď som cestovala počas PN do miesta môjho trvalého pobytu, tak som vopred zavolala do sociálnej poisťovne a oznámila adresu, kde sa budem v určené dni nachádzať Napríklad, keď som išla na vianočné sviatky ku rodičom, tak som telefonicky sociálnej poisťovni oznámila adresu rodičov /vtedy to bol ešte môj trvalý pobyt/ a zapísali si to od kedy do kedy budem počas sviatkov na inej adrese trvalého pobytu. Volala som do sociálnej poisťovne na pobočku, kde sa nahlasovala PN a na oddelenie, ktoré má na starosti PN. Ale to bolo len raz počas sviatkov, tak mali pochopenie v sociálnej poisťovni. Inak som bola stále na adrese, ktorú som mala uvedenú na tlačive ku PN /tiež som mala vtedy nebola počas PN v mieste môjho trvalého pobytu , tak som mala na tlačive 2 adresy/. Trvalý pobyt som mala adresu rodičov, kde som išla cez sviatky. Takže som im vlastne oznamovala len na ktorej z tých dvoch adries, ktoré sú na tlačive PN počas ktorých dní budem.