Dva úväzky naraz v jednej práci

yvona2102
29. júl 2024

Dobrý deň, chcem sa spýtať kto sa vyzná v zákonníku práce, či je možné vykonávať dve práce, teda dva úväzky (100%tné) naraz v jednej práci. Specifikujem: po materskej budem čerpať dovolenku na prvej pozícii, popri tom možem vykonávať inú pozíciu na pracovisku ? Ďakujem za odpovede.

koniarova
29. júl 2024

@yvona2102 čo???

lenuska9999
29. júl 2024

@yvona2102 nemôžeš čerpať dovolenku a zároveň pracovať naraz u toho istého zamestnávateľa 😁 to už rovno sa pýtaj na čerpanie PN a zároveň práce v tej istej firme 😁

janinah
29. júl 2024

Som nevedela,že Superman ma tu na Zemi aj sestru😉

doriiis
29. júl 2024

Myslím,že toto nie je mozne

yvona2102
autor
29. júl 2024

Tu dovolenku budem čerpať nútene lebo jej mám veľa

mogaa
29. júl 2024

@yvona2102 si 1 osoba, nedá sa byť v jednom PP na dovolenke a v druhom chodiť do práce - teda ak ide o toho istého zamestnávateľa

nelca84
29. júl 2024

@yvona2102 ak ide o iny druh prace ako prva, tak ano, mozes mat 2 tpp u jedneho zamestnavatela, kludne aj 3
@lenuska9999
@janinah
@doriiis
@mogaa zaujimalo by ma, z coho vychadzate dievcata 🤷‍♀️

mogaa
29. júl 2024

@nelca84 veď ano ona môže mať aj 5 PP v jednej firme....ale ak má raz dovolenku, tak nemože u jedného zametsnávateľa pri jednom PP čerpať dovolenku alebo PN a pri druhom PP chodiť do práce....

nelca84
29. júl 2024

@mogaa PN samozrejme nie, ale na to sa ani nepytala. Dovolenku by preco nemohla cerpat z jedneho PP a z druheho nie?

skeblicka777
29. júl 2024

@mogaa PN chápem, raz keď som chorá a nemôžem pracovať, tak nepracujem vôbec. Ale prečo nemôže mať dovolenku? Veď sa to bežne robí aj vo výpovednej dobe, že čerpá dovolenku a už pracuje inde

katka700
29. júl 2024

@yvona2102 Čo z toho budeš mať, že ťa donútia robiť cez dovolenku? Dovolenku si nechaj keď bude dieťa choré, je to finančne lepšie ako OCR. Alebo si ju nechaj preplatiť. Príde mi to že ťa chcú ojebabrat.

nelca84
29. júl 2024

@katka700 zrejme si chce privyrobit, nemyslis? Bude mat subezne 2 prijmy...

katka700
29. júl 2024

@nelca84 písala ze dovolenku bude mať nútenú, takže je to neisté. Keby vedela že bude mať súbežne 2 príjmy asi sa nepríde radiť, ale to len hádam.

nelca84
29. júl 2024

@katka700 nutenu, lebo jej ma po MD zrejme vela a dovolenku urcuje zamestnavatel...
Tej druhej vete vobec nerozumiem. Logicky, ked z jedneho PP cerpas dovolenku a na druhy vykonavas pracu, tak mas 2 prijmy, ci?

aalt
30. júl 2024

U nas niektori kolegovia, co si nestihli minut dovolenky, podobne fungovali. Teda nie 2 prace, ale nejak akoze cerpali dovolenku, ale chodili do prace. Neviem ako to bolo papierovo. Ja som tak nemal.

luliu
30. júl 2024

@nelca84 načo 2 príjmy? Veď jej môžu dovolenku preplatiť, keby im išlo o to

nelca84
30. júl 2024

@luliu boze zena, uz v inej teme som ti vysvetlovala, ze ked nevies, tak radsej nerad. Dovolenku je mozne preplatit iba pri skonceni PP. Ona snad konci v tej pevej praci??

vanilkovazmrzka
30. júl 2024

@luliu nemusia jej preplacat nic, proste si dovolenku vycerpa alebo jej prepadne. Co je potom logicke ze ju chce vycerpat.

luliu
30. júl 2024

@nelca84 ja niekomu radim? Nevšimla som si, pýtala som sa. Aj ja som si všimla tvoju úbohú aroganciu v každej teme

nelca84
30. júl 2024

@luliu chapes, ze je to pre mna strata casu, ked musim neustale reagovat na nejake nepravdy, dohady a domnienky inych prispievatelov, ked nechcem, aby autor mal nespravne info? Co je na tom arogantne? Ja sa snazim pomoct, kdezto ty autora iba zmaties, a to nehovorim len o tejto diskusii.

luliu
30. júl 2024

@nelca84 rádia tu právnici, lekári, slušne, vecne, napíšu ako to je a basta. Nemusia sa s nikým dohadovať, nikoho ponižovať, na nikoho sa nadradovat. Ty to robíš (nie tu, v tej inej téme, ktorú si spomínala)

pieksamaki
30. júl 2024

@yvona2102. Technicky v Exceli je to možné....🙂 neviem presne poradiť.

mk1111111111
30. júl 2024

Tiez si myslim, ze mozes cerpat dovolenku a na inu zmluvu pracovat, ved nie si chora.

palicka
30. júl 2024

Hovorí zákonník prace, že max 150%?

melanta
30. júl 2024

1. Áno, ak na jednom úväzku čerpáš dovolenku, na druhom môžeš pracovať. Iba pri PN platí, že ak si dáš PN na jednom úväzku, nemôžeš vykonávať ani druhý.
2. Pozor na to, že u jedného zamestnávateľa síce môžeš mať uzatvorených viac pracovných pomerov, ale každý musí byť na iný druh práce.
3. Pozor na to, že musíš mať zákonný odpočinok. To si neviem celkom dobre predstaviť pri dvoch 100% úväzkoch.

nelca84
30. júl 2024

@luliu pracujem v oblasti pracovneho prava, preto radim len v otazkach pracovneho prava, autorka polozila otazku "kto sa vyzna v zakonniku prace" . Nedovolila by som si davat pravne rady z inej oblasti. A ked niekomu vyvraciam jeho domnienky, tak som automaticky arogantna? Ako by si nazvala to, co robis ty? Pamatam sa, ze aj ine baby reagovali na tvoje "rady".

luliu
30. júl 2024

@nelca84 pozri si tú tému, asi si naozaj dobre nepamätáš. A zase útočis. Je to trápne

nelca84
30. júl 2024

@luliu https://www.modrykonik.sk/forum/zamestnanie/mzda-ked-je-sviatok/ nech si kazdy spravi nazor sam, je tazke niekomu odborne poradit, ked sa vzdy niekto s tebou dotahuje o svojej pravde

luliu
30. júl 2024

@nelca84 ešte nestačilo?