Dobrý deň, chcem sa spýtať kto sa vyzná v zákonníku práce, či je možné vykonávať dve práce, teda dva úväzky (100%tné) naraz v jednej práci. Specifikujem: po materskej budem čerpať dovolenku na prvej pozícii, popri tom možem vykonávať inú pozíciu na pracovisku ? Ďakujem za odpovede.
@yvona2102 nemôžeš čerpať dovolenku a zároveň pracovať naraz u toho istého zamestnávateľa 😁 to už rovno sa pýtaj na čerpanie PN a zároveň práce v tej istej firme 😁
Som nevedela,že Superman ma tu na Zemi aj sestru😉
Myslím,že toto nie je mozne
Tu dovolenku budem čerpať nútene lebo jej mám veľa
@mogaa PN chápem, raz keď som chorá a nemôžem pracovať, tak nepracujem vôbec. Ale prečo nemôže mať dovolenku? Veď sa to bežne robí aj vo výpovednej dobe, že čerpá dovolenku a už pracuje inde
U nas niektori kolegovia, co si nestihli minut dovolenky, podobne fungovali. Teda nie 2 prace, ale nejak akoze cerpali dovolenku, ale chodili do prace. Neviem ako to bolo papierovo. Ja som tak nemal.
@luliu nemusia jej preplacat nic, proste si dovolenku vycerpa alebo jej prepadne. Co je potom logicke ze ju chce vycerpat.
@luliu chapes, ze je to pre mna strata casu, ked musim neustale reagovat na nejake nepravdy, dohady a domnienky inych prispievatelov, ked nechcem, aby autor mal nespravne info? Co je na tom arogantne? Ja sa snazim pomoct, kdezto ty autora iba zmaties, a to nehovorim len o tejto diskusii.
@yvona2102. Technicky v Exceli je to možné....🙂 neviem presne poradiť.
Tiez si myslim, ze mozes cerpat dovolenku a na inu zmluvu pracovat, ved nie si chora.
Hovorí zákonník prace, že max 150%?
1. Áno, ak na jednom úväzku čerpáš dovolenku, na druhom môžeš pracovať. Iba pri PN platí, že ak si dáš PN na jednom úväzku, nemôžeš vykonávať ani druhý.
2. Pozor na to, že u jedného zamestnávateľa síce môžeš mať uzatvorených viac pracovných pomerov, ale každý musí byť na iný druh práce.
3. Pozor na to, že musíš mať zákonný odpočinok. To si neviem celkom dobre predstaviť pri dvoch 100% úväzkoch.
@luliu pracujem v oblasti pracovneho prava, preto radim len v otazkach pracovneho prava, autorka polozila otazku "kto sa vyzna v zakonniku prace" . Nedovolila by som si davat pravne rady z inej oblasti. A ked niekomu vyvraciam jeho domnienky, tak som automaticky arogantna? Ako by si nazvala to, co robis ty? Pamatam sa, ze aj ine baby reagovali na tvoje "rady".
@luliu https://www.modrykonik.sk/forum/zamestnanie/mzda-ked-je-sviatok/ nech si kazdy spravi nazor sam, je tazke niekomu odborne poradit, ked sa vzdy niekto s tebou dotahuje o svojej pravde
@yvona2102 čo???