Druhé kolo testovania pre tých, ktorí sú v karanténe

martina2109
3. nov 2020

Prosím Vás o radu. Som od soboty pozitívne testovaná na Covid. Manžel je negatívny, ale je somnou v 10 dňovej karanténe. Musí ísť na druhé kolo testovania, alebo už nemusí a lekár mu vydá nejaké potvrdenie, že bol v karanténe somnou? Priznaky žiadne nemá. ďakujem

patka06
3. nov 2020

nemôže na testovanie keď je v karanténe

zdencaaaa
3. nov 2020

u nas je to presne tak isto len opacne. Ty na test nejdes ale manzel ano

majamat
3. nov 2020

aj ja som to tak pocula, ze negativny ide, pozitivny nie

andrejka1974
3. nov 2020

Nemozete sa testovat ak ste v karantene ani jeden a lekar pokial nebol pozitivny pn nedostane

zdencaaaa
3. nov 2020

@andrejka1974 blbost, moj muz je poztivny, som s nim v karantene, PN mame obaja bez problemov. V sobotu on na test nejde, ja ale ano, kedze som bola negativna moze byt ze uz pozitivna som. Nemusela som mat minulu sobotu tolko virusu v sebe co on. Karanténa sa nevztahuje na testovanie

majamat
3. nov 2020

@zdencaaaa my sme an tom rovnako,a kurat som pozitivna ja.
@andrejka1974 aj my mame obaja PN a bez problemov. vsak ako moze mat niekto karantenu len tak.

zdencaaaa
3. nov 2020

@majamat mate aj nejake priznaky? Moj muz vobec, jedine ze ma slabu chut a cuch ale to by si ani nevsimol keby nevie ze je poztivny 🙂 mne zacala zvysena horucka prave v den testovania, suchy kasel a neuveritelnu nadchu mame obaja, inak nic

majamat
3. nov 2020

@zdencaaaa mne sa zacali priznaky den pred testovanim, tak uz som vedela. bola som taka dolamana, cele telo ma bolelo, svlay a klby. do vecera mi vyskocila teplota. vecer som mala 38,7°C. druhy den rovnako, to som bola pozit otestovana, neskutocne ma bolela prava noha a trochu krize, teda cele telo boli,a le to ostatne pomenej. na zaciatku ma viac bolelo aj medzi lopatkami a cela sija, teraz toto uz len malo. 3 den bez teploty,noha zazracne boliet prestala,a le neskuticne ma bolia krize. ostatne zas len mierne a teda od toho 4 dna opat tepltoy do 38°C. dnes mi aj akosi lave chodidlo trpne a trosku mam taky horsi pocit pri dychani, ale nic strasne. len nieco v hrdle citim.

majamat
3. nov 2020

@zdencaaaa a kamoska bez teploty. jeden den ochorela ona, dalsi jej mama. obe zavrate, bolesti celeho tepla,s labost malatnost. no vsak to mam aj ja, ale im sa tak viac toci hlava. jej mama vracala a kamoska mala krce v zaludku,a le bez vracania. sefka mala zas uplne vsetko.

ozaj, ja mam oslabeny cuch, je to divne, lebo jemne voe citim, ale vlemi vlemi slabo ato aj vonavku, ktora sa mi tak pred 2 zdala strasne silna. a necitim tu jej sladku vonu, iba taky tyn zaklad, ktory je ostrejsi

lucka_ke
3. nov 2020

všetci ste 10 dní v karanténe a nikam ani na test nejdete

majamat
3. nov 2020

@lucka_ke a moj chlap ako pojde do prace po 10dnoch, ked nebude mat cerstvy negativny test?

lucka_ke
3. nov 2020

má mať karanténnu PN od svojej lekárky, tú ukončí a ide do práce

majamat
3. nov 2020

@lucka_ke a co ak sa dnes odo mna nakazi?

lucka_ke
3. nov 2020

preto ide do práce až vtedy, keď posledné 3 dni nemá príznaky, preto má volať svojej lekárke, ľudia vy vôbec nečítate a nepočúvate čo hovoria??? keby polovica domácnosti chodila do práce a druhá pozitívna bola doma tak to tu nikdy neskončí, všetci doma až kým posledný nebude zdravý

majamat
3. nov 2020

@lucka_ke ty nepocuvas. mm nie je chory, teraz bol negativny, preto ani nemohl mat priznaky a ani nemoze byt 3 dni bez priznakov.

a kamoska bola v karantene o tyzden skor a tym, ze nepodstupila plosne testovanie,a le klasika PCR, tak jej volali z hygieny a vraveli, ze do prace pojde, az ked budu vsetci negativni z jej rodiny. no pri antigenovom sa PCR neriesia, cize ako sa overi, ci ti dalsi sa nenakazili?

a teda ja nerozumiem tomu co si napisala, ze polovica do prace a polovica pozitivna doma. vsak ked je neikto pozitivny, su doma vsetci

majamat
3. nov 2020

ja som sa zrejme nakazila v praci 25.10. prve dni nie sme infekcni a zaciname byt najviac infekcni na 5-6den a tpo teda v obodbi, ked sa vacsinou aj zvyknu prejavit priznaky ochorenia. 26 som mala nocnu, este som teda asi infekcna nebola, 27.10 po nocnej, doobeda som spala a moj mal poobednu, neboli sme spolu. 28-29.10 so bola v robote cely den a neboli sme spolu. nenapadne prejavy som mala uz 29.10 vecer, ale riade sa to rozehlo az 30.10. cize od tohoto dna sa mm mohol nakazit, ale aj nemusel. doobeda som mala dost prace a poobede sme opat spolu neboli, lebo bol v praci. navyse mohol kludne nejaky cas odolavat. preto test mohl vyjst len negativne( teda jedine, ze by sa nakazil inde ). no medzitym moze ziskat odo mna pozitivitu a uz mu nikto neoveri a pojde do prace pozitivny.

majamat
3. nov 2020

tu som nasla tiez vynimku, ale teda toto je trosku na hlavu, lebo pri plosnom testovani ide o to, zabranit sirenu covid. keby sa plosne nerobilo, tak by mm pretestovali, ci sa nenakazil a takto ho nikto nepretestuje, cize nakazeny kludne moze chodit tyzden do roboty, lebo kldune moze byt bezpriznakovy

cuci22
3. nov 2020

Ahojte.Ja som pozitivna a priatel negativny.Na PN mame narok obidvaja a na testy samozrejme ist nesmie ani ked je negativny.Porusil by tak karantenu.Povedala mi to lekarka

majamat
3. nov 2020

@cuci22 a dr. mojho partnera zas povedal, ze na pretestovanie ist ma

cuci22
3. nov 2020

Je to napisane aj vo vinimkach na internete.Tak ja uz neviem. Ale moj priatel urcite nepojde pretoze za porusenie karanteny je pokuta aj 1600 eur.Ak bude treba test po karantene sa pojdeme dat radsej otestovat na PCR testy

smejo148
3. nov 2020

Aj nám doktor vravel, že keď sme v karanténe, tak na víkendové testovanie v žiadnom prípade nesmieme ísť! Porušili by sme karanténu. Ani tí, ktorí sú negatívni, ani pozitívní.

cuci22
3. nov 2020

@smejo148 aj nam tak povedala ze aj ked je negativny ale je v karantene a porusenie karanteny sa pokutuje.
Takze riskovat nebudeme

zdencaaaa
3. nov 2020

Takže aj keď ste v karantene na test môžte ist.

cuci22
3. nov 2020

No uz nech si kazdy ako uzna za vhodne ale my budeme postupovat podla toho ako nam kazala lekarka 🙂

cecilia29
3. nov 2020

@zdencaaaa Ale to asi neni v pripade celoplosneho testovania. My sme tiezz v karaantene. U nas sa vsak uz nebude testovat

petamada
3. nov 2020

Negativny nemoze ist na plosny test,ak je doma v karantene kvoli pozitivnej druhej osobe(zistene na ruvz - staci zdvihnut telefon)..baby takto sa to len siri, a dovody, ako bude vediet ci uz nie je pozitivny,co ak to chytil odo mna? Bohes, tak sa treba postavit do radu a nakazit dalsich..rozumny by sa objednal na pcr test s presnym terminom!/,cez korona.gov..

petamada
3. nov 2020

@zdencaaaa toto je odberne miesto s presnym datumom a casom,nie plosne testovanie..pozor na to.

zdencaaaa
3. nov 2020

@petamada som rozumná a objednala som sa na pcr test hneď v nedeľu, bohužiaľ do dnešného dna mi nic od nich neprišlo len ze ma registrujú.

petamada
3. nov 2020

@zdencaaaa ja som objednala dceru vo stvrtok a termin sme mali dnes, treba pockat, vela maju.