Druhá pokuta v skušobnej dobe, vodičský preukaz

anyhoney
23. okt 2023

Dobrý večer, prosim Vás môj frajer je momentálne ešte v skušobnej dobe ,vodičák má len rok a dostal už dve pokuty po 10€ , jednu na stopke na nerušnej ulici večer ,pozrel sa aj spomalil ale nezastavil.. uvedomuje si chybu a druhú včera kvôli rýchlosti ,pretože šiel 57 a namerali ho.. dali mu len pokutový bloček.. ako to teraz funguje ak dostane ešte jednu bude mu odobratý vodičák a bude musieť isť na preskúšanie? tie pokuty ho mrzia a bojí sa

klarissa25
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
klarissa25
23. okt 2023

Skus si to prečítať.. inak to si si mohla nájsť aj sama

anyhoney
autor
23. okt 2023

@klarissa25 čítali sme to už no každý hovorí niečo iné, v článku je napísané ak ide o závažné chyby.. preto nevie či sa do toho rátajú aj takéto kde napríklad prekročil rýchlosť len o 7km

janai1
23. okt 2023

Odobratie VP je pri porušení závažným spôsobom a nie za 10€ pokutu

klarissa25
23. okt 2023

@anyhoney ešte raz ide o porušenie zavaznym spôsobom a nie pokuta za rýchlosť ktorú ste prekročili o 10 km za hodinu alebo nezastavenie na stopke

janai1
23. okt 2023

@klarissa25 ja toto nechápem 🤣 ty si pred 10 minútami ani netušila ze niečo také existuje a už si si to dokázala nájsť a autorky sa to osobne týka ale nepohľadá si nič, len čaká kto jej čo povie

iwesska
23. okt 2023

Inak,na to,ze nezastavil na STOPke este velmi dobre obisiel s 10e.

anyhoney
autor
23. okt 2023

@janai1 ja to napríklad chápem🙂 keď každý v okolí hovorí niečo iné, obrátila som sa stým sem ,pretože by sa tu mohol nájsť niekto kto stým má aj osobnú skúsenosť ,ktorej by som verila viac ako nejakým rečiam.. napísali ste si už svoje ,ja vám ďakujem

anyhoney
autor
23. okt 2023

@iwesska presne ,preto som sem napísala ,pretože tá STOPka nieje len tak

janai1
23. okt 2023

@anyhoney ale tu nie je žiadne jedna baba povedala. Precitaj si zákon
Zákon č. 8/2009 Z. z.
Zákon o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov a konkrétne §137

draik
23. okt 2023

@anyhoney
Najbližšie bude k tomu, ak dostane ešte jednu pokutu za rýchlosť.

ariannazara
23. okt 2023

Ja už mám za sebou viacero pokút aj v zahraničí a vodicak mam a som tu. U nás nieje bodový systém. Môžeš mať aj 100 pokút kľudne, ale na stopke keď nezastavil mohol mať po vodicaku takže tak

tanyan
23. okt 2023

@ariannazara Ale ty asi nie si v skúšobnej dobe, teda nemáš vodičák menej ako dva roky...

klarissa25
24. okt 2023

@janai1 no vidíš ja som si to nasla sama 😉😅

draik
24. okt 2023

@janai1
@klarissa25
Aj za opakovanú rýchlu jazdu, nielen za zavážné porušenie.

klarissa25
24. okt 2023

@draik tak ale asi nie prekročenie rýchlosti o 10km za hodinu nie ?

draik
24. okt 2023

@klarissa25
Samozrejme že áno

anyhoney
autor
24. okt 2023

@draik takže ak dostane ešte jednu pokutu , bude mu odobraný vodičák ano?

draik
24. okt 2023

@anyhoney
Za rýchlosť