Ahoj maminy mám dve otázočky ak mi viete poradiť budem povďačná ak chcete súdiť , kritizovať a mudrovať prosím nereagujte 🙂
1,) môj manžel 8, marca bol operovaný /spadol zo stromu/ operovali mu rameno a žial má aj niečo z nervami hybnosti prstov nemáte niekto s tým skúsenosť?
2.) na leto máme už zaplatenú dovolenku ako to mám spraviť aby mohol aj manžel a neprišli sme o PN-ku nakoľko bude určiet ešte marodovať bolo nám povedané že asi aj rok :(
ďakujem
ako pise bosoriak - len dohodnut s lekarom a zamestnavatelom, zrusit PN a vziat regulernu dovolenku a potom opat nastupit na PN. pocas PN urcite nie na dovolenku, lebo to by zavanalo tazkym pruserom ... a tiez zalezi na zhodnoteni lekara a ustretovosti zamestnavatela (ved dovolenku plati zamestnavatel) tak sa na to popytajte uz teraz - aby ste popripade mohli dovolenku zrusit a neprisli o vela prachov.
Moj maly mal zlomeny laket dislokovana zlomenina ... operovali ho tiez dva krat ... natahali droty .. stalo sa mu to na konci augusta ... rehabky sme skoncili pred vianocami a doteraz nema uplne tie nervove spojenia na dva prsty obnovene prstenik a malicek ... ono ze to dlhsie trva niekolko mesiacov, ale maly funguje s tym v pohode ... ak teda davate homeopatika tak ja som davala osteocysteine to je v podstate nejaky vapnik, plus vytazok z kostihoja ... b komplex forte mozes mu dat ked je on dospely a hojilo sa to super tie kosti vzhladom na to ako to mal cele polamane ... ja som kupila v zdravotnych potrebach taku kvazi penovu lopticku ... stoji to do eura a s tym musel cvicit plus taku palicu mal dala som mu do dlane a musel stlacit roztvorit ... to by mohol vsetko cvicit uz aj teraz tvoj muz ...
co sa tyka tej PN tak pocas PN sa nesmie ist na dovolenku ... ak by prisla kontrola a to pri takychto dlhodobych PN chodia tak moze mat problem a vazny nemusia vyplatit PN... ja by som to asi stornovala ked dolozite lekarsku spravu a stronujes to teraz tak by to malo byt bez storno poplatku resp. minimalny ... ak by prerusil PN a siel na dovolenku tak po prve s cerpanim dovolenky musi suhlasit zamestnavatel a pocas nej nie je manzel chraneny pred vypovedou ... ja by som neriskovala ... ak je ale zamestnavatel ustretovy tak moze manzel ukoncit PN poziadat zamestnavatela o dovolenku ten nie je povinny vyhoviet a po dovolenke ist znovu na PN ale zamestnavatel mu bude zasa platit PN prvych desat dni ...
neobmedzene vychadzky velmi nechcu davat ... ale mozes aj to skusit ... ale to pochybujem to davaju na ine pripady ...
Pred terminom zajazdu zrusit PN, vziat si dovolenku, a po navrate opat PN vypisat. Otazka je, ci to bude vobec mozne - ci to dovoli manzelov zdravotny stav, ci to odobri lekar a ci bude zamestnavatel ochotny.
Pokial je hybnost v prstoch skutocny dovod praceneschopnosti (moze byt, neviem ake zamestnanie vykonava tvoj manzel a nakolko k vykonu prace potrebuje hybnost v prstoch, ak pracuje napr. s malymi predmetmi tak to moze byt fakt problem), tak lekar moze urcit aj neobmedzene vychadzky.
Ale vsetko zavisi od toho, ako to posudi lekar.