Dovolenka a hlásenie sa na úrade práce

spuntik1997
13. jún 2022

Ahojte. Riešili ste niekto situáciu že ste mali kúpené lístky na dovolenku a v čase tej dovolenky vás objednali na úrad práce sa hlásiť? Totižto s dcérou mám ísť 25.6 na dovolenku a dnes ma pani na úrade objednala na hlásenie na 11.7. Keď som jej povedala že chcem ísť s dcérou na dovolenku a mám kúpené lístky mi povedala že ju to nezaujíma že 11.7 hlásiť sa a tým skončila. Máte s tým niekto skúsenosť či sa to dá nejako obísť aby som tam ísť nemusela poprípade existuje spôsob ako to riešiť? Lístky rušiť nechcem a malá sa už teší.

barus26
13. jún 2022

@spuntik1997 to je dobrá furia kks. Oficiálne by som písomne poslala ospravedlnenie že tam prísť nemôžeš, pripadne aj kópiu lístkov alebo niečoho že teda budeš na dovolenke… Alebo by som napísala vedúcemu príslušného UPSVaRu že ako toto riešiť. Je úplne normálne že keď ti ten termin nevyhovuje mala ti dať iný

petuska86
13. jún 2022

@spuntik1997 Ja som teraz riesila podobne. studovala som popri rodicaku a teraz som na urade uz a mala som skusky.zrovna mi padli na ten den ked som mala ist na urad.pani som volala mesiac dopredu co sa deje.povedala ze termin je fixny,menit sa nemoze a jedine co by ma ospravedlnilo ze nech si na ten den vybavim PN 🙈 akoze logika ist na pn a potom na skusky.riesila som to tak ze v skole som si menila termin🙈

belasy_motylik
13. jún 2022

Dá sa ... všetko je o ľuďoch.

lucka_ke
13. jún 2022

vyradenie z úradu práce a vybavené, na zdravotnej si zaplatíš odvody, po prázdninách sa môžeš znova zaevidovať

ninapat
13. jún 2022

Nemozes skusit napisat mail nejakej inej pani na urade alebo zavolat a dohodnut sa s nou, ze by ti zmenila termin?