Dotácia na stravu pre dieťa, ktoré chodí do škôlky

kristina651
25. júl 2022

Ahojte prosím poradí mi niekto či
môžem požiadať o dotáciu na stravovanie pre dieťa, ktoré navštevuje MŠ, ak bývam s rodičmi a som rozvedená ? Momentálne som evidovaná na úrade práce.
Celkový príjem mám 225,88€ z toho 200€ je výživné na dieťa určené súdom zo strany otca a 25,88€ sú prídavky na dieťa.
Alebo či mám vôbec nárok na nejaký príspevok?
Ďakujem pekne

klarissa25
25. júl 2022

Do 15 rokov máš nárok buď na daňovy bonus alebo dotáciu na stravu🙂...stačí si vybrat

klarissa25
25. júl 2022

@kristina651 a máš nárok ísť do práce, čo ti bráni?

matullienka
25. júl 2022

Buď budeš poberať daňový bonus alebo budeš mať príspevok na stravné. No pokiaľ nebudeš mať prácu tak na daňový bonus môžeš zabudnúť a pripravujes sa o slušné peniaze keď sa to vezme za rok. Tak odporúčam čím skôr nájsť aspoň slušnú brigádu alebo prácu a skrátený i

nikaeli
25. júl 2022

tvoj príjem je iba z výživného a prídavkov na dieťa? keby si nemala dieťa, tak si na nule?

pozri tu https://www.pravneprerodica.sk/obedy-zadarmo-sc... máš to tu pekne rozpísané 😉 škôlka by ťa mala vyzvať koncom augusta k vyjadreniu - my sme dokladovali, že poberáme DB a neuplatňujeme si dotáciu na stravu

darijja
25. júl 2022

@kristina651 mozno miesto toho,ze sa zamyslas, co dostat od statu, tak sa zacni zamyslat ako zabezpecit dieta vlastnym pricinenim. Porodila si dieta sebe ci statu?

evinka3007
29. júl 2022

@kristina651 Najlepsie je si zavolat na upsvar, tam ti pani urcite vysvetli ci mas alebo nemas na dotaciu narok. Ja som si tiez zistovala ale tam je nejaka podmienka kolko mesacny prijem nesmie presiahnut, posudzuje sa predchadzajucich 6 mesiacov 😊nepamatam si uplne presne, ale vyskusaj zavolat 😊