ahoj chcem sa spytat zijem sama zo synom. S jeho otcom niesom zobrata a ani niesme vedeny ako druh s druzkou. Alimenty na maleho sme neriesili sudnou cestou. Len sme sa dohodli. Myslite ze dostanem aj ja prispevok 333€? Dakujem
to čo si myslíme my nie je podstatné - rozhodujú úrady
A už je to schválené? Snáď nie..
Ako píše @loginexistuje , pokiaľ nepoberáš dávku v hmotnej núdzi tak nie.
@klarissa25 ja sa do toho nevyznám, ale čo som postrehla tak som pochopila že toto schvalovať nemusia nakoľko to bude ošetrené dákym nariadením (??!!) Tiež som myslela že to najprv musia schváliť, ale tak možno som to zle pochopila čo vraveli.
ako druh a druzka nie je nikto vedeny, to sa len tak pouziva, ale v skutocnosti zakon tieto pojmy nepozna
Autorka: Musela by si poberat davku v hmotnej nudzi podla Zakona 417/2013. Ak nepoberas resp. nemas narok podla tohoto zakona poberat tak nemas narok ani na tych 333€.
Čiže ak berem len prídavky príklad tak to sa nepočíta ako hmotná núdza anoali to dať vsem detičkám bez rozdielu
@jojojo30 ano presne tak nedostanes tych 333 nemas oficialne priznanu hmotnu nudzu
@loginexistuje je to smutné ale vo človek narobí že také maminky nemajú nárok stáť vo štáte
nie ak nepoberas davky v hmotnej nudzi tak nedostanes teraz tych 333 eur