Aj keď som tam v živote nebol a ani moje auto.Na oznameni mi prišlo evidenčné číslo môjho auta a fotka nejakej cudzej osoby. Prekročenie rýchlosti je o 7km a chcú odomňa vyplatenie pokuty 30€ poslali aj dotazník (v slovenskom jazyku) či súhlasím s pokutou ?kto šoféroval? Proste nezmysly. Neviem či to mám ignorovať.poprosim o radu dík.
@riicino par pokut sme uz dostali. Z akeho kraja ti to prislo?
@riicino
@bbshop nie je to podvod, z DE naozaj pride najprv dotaznik, ci si priznavas vinu a ak nie, tak preco. Na fotke by malo byt viditelne ecv vozidla - mozno sa jedna o omyl nula / pismeno O, to byva pomerne caste.
Normalne to pravdivo vypln a posli spat na mail / adresu uvedenu v hlavicke listu.
Podľa mna to zrejme podvod nebude, ale podľa mna došlo k zámene. Ak máš napr SPZ BL môže to byt aj Bruck an der Leitha. my Slovaci, mame ŠPZ totožné ako Rakusaci, tri čísla a dve pismena. Skuste tam zavolať. Nepridali aj fotku celého vozidla?
@riicino nemáš tam QR kód? Spolu s fotkou cez internet na stiahnutie.....lebo administratívne mohli urobiť chybu v evidenčnéj ak nevidíš konkrétne fotku, záber.....to už neposielaju hneď...ale je to cez QR kód....a ty si to stiahneš....na písomnom oznámení napisu heslo na stiahnutie na fotku
@riicino. Nepozicali ste auto niekomu....? Neverím ze by zle priradili krajinu alebo ECV
ach jaj, ECV byvaju kradnute, niekedy je problem vidiet rozdiel medzi 0 a O a Q alebo C a G ... moznosti je vela. Vypln dotaznik, odosli a napis, ze Tvoje auto sa nepohlo zo Slovenska. Respektive ak to mozes dokazat o to lepsie.
a Nemecko nepoznam, ale zijem v inej EU krajine, kde je bodovy vodicak, takze sa automaticky pytaju, kto soferoval a ak nie Ty, presmeruju pokutu aj strhnutie bodov za danu osobu
@pieksamaki nám tak zle priradili auto Taliani. EČV zhodou náhod identické len auto úplne iné.
Určite neignoruj. Máš tam lehoty, ktoré ti plynú po doručení oznámenia. Ak ich prešvihneš, budeš to musieť zaplatiť, keďže sa to berie ako uznanie viny. A ak to potom nezaplatíš, tak ti budú narastať úroky a ďalšie penále a budú z toho len problémy. Takže sa treba určite od začiatku a čo najskôr brániť, vydokladovať napríklad, že máš iné auto a poslať to naspať. Takéto omyly sa stávajú.
@riicino na tej fotke si akože ty?
@lenkakravcova asi nie, pán pise ze fotka cudzej osoby
To je úplne cudzia osoba na fotke
Ja by som poslala ako dokaz svoj pas, doklad o PN. Podla mna tam doslo k omylu. Treba im odpovedat
A tiez by som poslala foto auta, oni musia mat moznost vidiet cele to auto
@bbshop nie je mesiac, ze by nam do firmy take neprislo 😃 takze uplne bezne to chodi slovakom. A ano, v slovencine. Hlavne to nema byt preco podvod, oni ziadaju v prvom rade vysvetlenie cez dotaznik, platba az v pripade priznanej viny. A musel by byt podvodnik uplny hlupak, aby tam dal fotku cudzej osoby, ved to uz aj uplny analfabet by pochopil, ze toto je niekto iny.
@riicino Vypln dotaznik s vysvetlenim, musia hladat dalej. Pripadne nech ti poslu ecv pre porovnanie, tu bude problem zamena C/G asi…
@riicino. Opravte ma ak sa mýlim.....nie sú tam uvedené GPS súradnice meracieho zariadenia.....a ani číslo meracieho prístroja...nie je tam uvedený zákon...iba paragraf....pri dokumentácii mohol dôjsť k chybe priradenie fotky k EVC.......ďalej tam nesedí meste...vždy je písané inak....spisová značka sa nepíše takto....vždy je lomitkk a aspoň rok sedí.....je to podvod....akého nemeckého zákona o priestupkoch...musí byť konkrétne znenie.....rovnako je tam uvedené....ze iba cez webovú stránku sa dá platiť....co nemôže byť.......musía byť rôzne možnosti...mne to príde podvod...ze skusaju.....
Áno play pal
@pieksamaki zakon mas normalne uvedeny, gps suradnice nemusia byt. Oni zatial pozaduju iba vyjadrenie, ci je to jeho auto a on v nom-oni nechcu nic platit zatial. Bankove spojenie musi byt vzdy oznacene a aj je dole v hlavicke. Nikde nie je pokyn na zaplatenie. Spisova znacka sa pise prave takto -ziadne lomitko nie je. Lomitka s rokom mas vtedy, ked ide o sudne pojednavanie ci priestupok, ktory bude stihany aj inak ako len pokutou. Je to normalny dotaznin k prekroceniu rychlosti a kedze vie, ze to on nebol, jednoducho napise sorry v nemecku som nebol, ani auto nie je moje, hladajte chybu sami...
@riicino myslím si, že to je podvod