Dostal som pokutu za rýchlosť z Nemecka. Nikdy som tam však nebol

riicino
28. okt 2024

Aj keď som tam v živote nebol a ani moje auto.Na oznameni mi prišlo evidenčné číslo môjho auta a fotka nejakej cudzej osoby. Prekročenie rýchlosti je o 7km a chcú odomňa vyplatenie pokuty 30€ poslali aj dotazník (v slovenskom jazyku) či súhlasím s pokutou ?kto šoféroval? Proste nezmysly. Neviem či to mám ignorovať.poprosim o radu dík.

bbshop
28. okt 2024

@riicino myslím si, že to je podvod

janai1
28. okt 2024

@riicino daj sem fotku toho dokumentu aj odosielateľa bez osobných údajov.

17alexis
28. okt 2024

@riicino ved im zavolaj a povedz. Da sa na to oddelenie v pohode dovolat. Ale v tomto pripade asi ide o podvod a to sa tam ani nedovolas.

moonlight1210
28. okt 2024

@riicino par pokut sme uz dostali. Z akeho kraja ti to prislo?

sissy27
28. okt 2024

@riicino
@bbshop nie je to podvod, z DE naozaj pride najprv dotaznik, ci si priznavas vinu a ak nie, tak preco. Na fotke by malo byt viditelne ecv vozidla - mozno sa jedna o omyl nula / pismeno O, to byva pomerne caste.
Normalne to pravdivo vypln a posli spat na mail / adresu uvedenu v hlavicke listu.

vevesh
28. okt 2024

@riicino je to normalny dotaznik z nemecka. Mozes si aj fotku vypytat. Chcu vediet, kto auto soferoval, kedze ten je zodpovedny za prekrocenie rychlosti. Len by ma zaujimalo, ked ste v nemecku neboli, ako moze byt vasa znacka na aute???

tramtada31
28. okt 2024

Podľa mna to zrejme podvod nebude, ale podľa mna došlo k zámene. Ak máš napr SPZ BL môže to byt aj Bruck an der Leitha. my Slovaci, mame ŠPZ totožné ako Rakusaci, tri čísla a dve pismena. Skuste tam zavolať. Nepridali aj fotku celého vozidla?

pieksamaki
29. okt 2024

@riicino nemáš tam QR kód? Spolu s fotkou cez internet na stiahnutie.....lebo administratívne mohli urobiť chybu v evidenčnéj ak nevidíš konkrétne fotku, záber.....to už neposielaju hneď...ale je to cez QR kód....a ty si to stiahneš....na písomnom oznámení napisu heslo na stiahnutie na fotku

bbshop
29. okt 2024

@sissy27 no ale samozrejme, že aj podvody sú urobené dôveryhodne aj s dotaznikom a všetkým čo k tomu patrí. Ide o to, že tam autor vôbec nebol. Ale tak môže byť že zle rozoznali EČV. Ale to sa málokedy stáva a hlavne aby Slovákom niečo také prišlo z Nemecka.

pieksamaki
29. okt 2024

@riicino. Nepozicali ste auto niekomu....? Neverím ze by zle priradili krajinu alebo ECV

cookie29
29. okt 2024

ach jaj, ECV byvaju kradnute, niekedy je problem vidiet rozdiel medzi 0 a O a Q alebo C a G ... moznosti je vela. Vypln dotaznik, odosli a napis, ze Tvoje auto sa nepohlo zo Slovenska. Respektive ak to mozes dokazat o to lepsie.
a Nemecko nepoznam, ale zijem v inej EU krajine, kde je bodovy vodicak, takze sa automaticky pytaju, kto soferoval a ak nie Ty, presmeruju pokutu aj strhnutie bodov za danu osobu

nikiki29
29. okt 2024

@pieksamaki nám tak zle priradili auto Taliani. EČV zhodou náhod identické len auto úplne iné.

riicino
autor
29. okt 2024

Som na maródke od septembra som PN a auto bolo doma

mojemenonikto
29. okt 2024

Určite neignoruj. Máš tam lehoty, ktoré ti plynú po doručení oznámenia. Ak ich prešvihneš, budeš to musieť zaplatiť, keďže sa to berie ako uznanie viny. A ak to potom nezaplatíš, tak ti budú narastať úroky a ďalšie penále a budú z toho len problémy. Takže sa treba určite od začiatku a čo najskôr brániť, vydokladovať napríklad, že máš iné auto a poslať to naspať. Takéto omyly sa stávajú.

lenkakravcova
29. okt 2024

@riicino na tej fotke si akože ty?

regi95
29. okt 2024

@lenkakravcova asi nie, pán pise ze fotka cudzej osoby

riicino
autor
29. okt 2024

To je úplne cudzia osoba na fotke

kiki68
29. okt 2024

Ja by som poslala ako dokaz svoj pas, doklad o PN. Podla mna tam doslo k omylu. Treba im odpovedat

kiki68
29. okt 2024

A tiez by som poslala foto auta, oni musia mat moznost vidiet cele to auto

cookie29
29. okt 2024

@riicino a ECV sedi s Tvojou? Opytaj sa ake je to auto, lebo rozdiel medzi GG a CC a CG a GC je minimalny... a kludne priloz informaciu ze si na PN a auto je v garazi a teda toto nie je Tvoje...

sissy27
29. okt 2024

@bbshop nie je mesiac, ze by nam do firmy take neprislo 😃 takze uplne bezne to chodi slovakom. A ano, v slovencine. Hlavne to nema byt preco podvod, oni ziadaju v prvom rade vysvetlenie cez dotaznik, platba az v pripade priznanej viny. A musel by byt podvodnik uplny hlupak, aby tam dal fotku cudzej osoby, ved to uz aj uplny analfabet by pochopil, ze toto je niekto iny.
@riicino Vypln dotaznik s vysvetlenim, musia hladat dalej. Pripadne nech ti poslu ecv pre porovnanie, tu bude problem zamena C/G asi…

vevesh
29. okt 2024

@riicino toto je original, vypis, ze tvoje auto sa nepohlo z sk a musia poriadne skontrolovat cislo auta, kedze tvoje to nebolo...napisala by som im aj znacku a rok vyroby vozidla, to sa da tiez zistit z foto...

bbshop
29. okt 2024

@sissy27 mne to príde absurdné takéto omyly 😅 v živote som sa nestretla s tým žeby reálne prišlo omylom niečo také, ale stretla som sa s tým, že takéto podvody chodili a na nerozoznanie od originálu. Ale môže byť nehadam sa, len je to divné

pieksamaki
29. okt 2024

@riicino. Opravte ma ak sa mýlim.....nie sú tam uvedené GPS súradnice meracieho zariadenia.....a ani číslo meracieho prístroja...nie je tam uvedený zákon...iba paragraf....pri dokumentácii mohol dôjsť k chybe priradenie fotky k EVC.......ďalej tam nesedí meste...vždy je písané inak....spisová značka sa nepíše takto....vždy je lomitkk a aspoň rok sedí.....je to podvod....akého nemeckého zákona o priestupkoch...musí byť konkrétne znenie.....rovnako je tam uvedené....ze iba cez webovú stránku sa dá platiť....co nemôže byť.......musía byť rôzne možnosti...mne to príde podvod...ze skusaju.....

beata_k
29. okt 2024

@riicino Platba cez PayPal?

riicino
autor
29. okt 2024

Áno play pal

vevesh
29. okt 2024

@pieksamaki zakon mas normalne uvedeny, gps suradnice nemusia byt. Oni zatial pozaduju iba vyjadrenie, ci je to jeho auto a on v nom-oni nechcu nic platit zatial. Bankove spojenie musi byt vzdy oznacene a aj je dole v hlavicke. Nikde nie je pokyn na zaplatenie. Spisova znacka sa pise prave takto -ziadne lomitko nie je. Lomitka s rokom mas vtedy, ked ide o sudne pojednavanie ci priestupok, ktory bude stihany aj inak ako len pokutou. Je to normalny dotaznin k prekroceniu rychlosti a kedze vie, ze to on nebol, jednoducho napise sorry v nemecku som nebol, ani auto nie je moje, hladajte chybu sami...

beata_k
29. okt 2024

@riicino Nevyznam sa, ale takato platba od statneho organu mi pride cudna.

beata_k
29. okt 2024

@vevesh To si len tak posielaju dotazniky a skusaju, ci sa niekto zlakne a zaplati? Ved dokazne bremeno je na nich a nie na cloveku. Oni musia mat jasne dokazy, ze to bol on a nie skusat to cez dotazniky.

beloved
29. okt 2024

@riicino Prislo ti to doporucene?